Monday, March 26, 2012

ΦΑΙΔΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΦΑΙΔΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ


ΦΑΙΔΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΦΑΙΔΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΛΟ



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Διαβάζουμε το ακόλουθο γραφικό στον "Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ":


ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΛΕΝΗΣ ΛΟΥΚΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΘ. Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ


Του κ. Νίκου Παπαχρήστου

=============


Είχε μόλις ξεκινήσει την ομιλία του ο Υπουργός Παδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθ.Γιώργος Μπαμπινιώτης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Δ΄ Τόμου με κείμενα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, που επιμελήθηκε το πνευματικό τέκνο του Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, όταν από το πλήθος σηκώθηκε και κινήθηκε προς τους ομιλητές η γνωστή από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της κυρία Ελένη Λουκά.


«Είσαι Γερμανός, η Ελλάδα είναι υπό κατοχή», φώναζε η κυρία Λουκά αιφνιδιάζοντας τον ομιλητή, ο οποίος διατήρησε την ψυχραιμία του, αλλά και όλους τους παριστάμενους. Ανάμεσά τους ο πρώην Πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας, οι Μητροπολίτες Βελεστίνου Δαμασκηνός, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωρόθεος και πολλοί κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.


Η Ελένη Λουκά απομακρύνθηκε από την αίθουσα ενώ ο Υπουργός Παιδείας συνέχισε κανονικά την ενδιαφέρουσα ομιλία του για την αρθρογραφία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, έτσι όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο (θα ακολουθήσουν αποσπάσματα της ομιλίας του υπουργού Παιδείας και του Μητροπολίτη Κερκύρας από την ίδια εκδήλωση).”


Εμείς τι να πούμε;


Φαιδρό πρόσωπο η γυναίκα που διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό και φαιδρή ήταν η παρέμβασή της.


Ψύχραιμη και συνετή η αντίδραση του κ. Υπουργού, πλην όμως ακατανόητος ο θαυμασμός και η εκτίμησή του για τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.


Κύριε Μπαμπινιώτη! Εσείς, κι εγώ και όλος ο κόσμος γνωρίζουμε ποιος ήταν ο Χριστόδουλος.


Δεν θα μιλήσω για τα Οικουμενιστικά του κατορθώματα και τα λοιπά εκκλησιαστικά εγκλήματα.


Θα σταθώ μόνον σε δύο θέματα για τα οποία υπήρξε ένοχος βαρύτατων ποινικών αδικημάτων.

1.) Την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα, και

2.) Την πλαστογραφία των ψήφων για τη μετάθεση του Μπεζενίτη.


Αν οποιοσδήποτε άλλος είχε υποπέσει στα ίδια ποινικά αδικήματα θα πήγαινε φυλακή.


Είναι αδιανόητο ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος να προβάλλεται ως να ήταν καθ’ οιονδήποτε τρόπο πρότυπο ιεράρχη.


Οσοι τον προβάλλουν τον εαυτό τους εκθέτουν και κανένα άλλο.


Γνωρίζουμε ότι είστε σοβαρός άνθρωπος και σπουδαίος επιστήμονας, συνειδητός χριστιανός και αληθινός πατριώτης!


Τι δουλειά έχετε σε μια σύναξη των “Χριστοδουλάνθρωπων”, που προσπαθούν με την διαιώνιση του εν παντί ανάξιου Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, να διαιωνίσουν τη δική τους παρουσία στα εκκλησιαστικά και πολιτικά δρώμενα;


Ακουέτωσαν ταύτα και οι παρευρεθέντες στην εκδήλωση Σεβ. Μητροπολίτες. Ιδιαιτέρως ο Σεβ. Κερκύρας για όσα γλοιώδη είπε (Βλ. Εκκλησιασιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων "Ρομφαία") για να πλέξει το εγκώμιο ενός ανάξιου Αρχιεπισκόπου, που τον εξέλεξε και τον χειροτόνησε Μητροπολίτη.

No comments:

Post a Comment