Saturday, March 31, 2012

ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ "ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ



ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ "ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “ΑΜΗΝ” σε ρεπορτάζ του κ. Νίκου Παπαχρήστου:

“Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης του Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κυρού Δαμασκηνού (Παπανδρέου) στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Μάριος Μπέγζος ξεκίνησε την εκδήλωση με την προσφώνηση του.

Το σημαντικότερο σκέλος της εκδήλωσης οι ομιλίες από τους: Επίσκοπο Διαυλείας Γαβριήλ με θέμα τον “Βίο και το έργο του Μητροπολίτου Δαμασκηνού”, Επίσκοπο Αβύδου Κύριλλο με θέμα: “Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός στην Διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

Καθηγητού Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βλάσιος Φειδάς με θέμα “Η συμβολή του Μητροπολίτου Δαμασκηνού στους Οικουμενικούς Διαλόγους”.

Στην εκδήλωση συνόδευσαν τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης.”

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται πόσο πραγματικά επικίνδυνος είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.

Μπορεί να έχει αγγελικό όνομα, αλλά μόνον αγγελική δεν είναι η παρουσία του στην Εκκλησία.

Μόνιμος θαμώνας των κέντρων και των παράκεντρων της πολιτικής και της εκκλησιαστικής εξουσίας και συνειδητός οικουμενιστής που πέρασε τη ζωή του ταξιδεύοντας από τη μια συνεδρία του Παγκοσμίου Συμβουλίου “Εκκλησιών” (γράφει αιρέσεων) στην άλλη.

Τώρα ο Θεοφιλέστατος αποδεικνύεται και θαυμαστής του αείμνηστου Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Δαμασκηνού - αρχιοικουμενιστή πελωρίων διαστάσεων - και πρωταγωνιστή της υπογραφής της αιρετικής για την Ορθοδοξία συμφωνίας του Σαμπεζύ.

Μακάρι ο Θεός να διαψεύσει τους φόβους μου, αλλά φοβούμαι ότι ο Θεοφιλέστατος Διαυλείας εξελίσσεται - με εντυπωσιακό ρυθμό - σε οικουμενιστή πρώτου μεγέθους.

Οσο για τους ομιλητές και τους άλλους παρευρεθέντες στην εκδήλωση δεν χρειάζονται σχόλια.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄, Κοσμήτορας Μάριος Μπέγζος, Καθηγητής Βλ. Φειδάς - πρωτοπαλίκαρο του αείμνηστου Δαμασκηνού στις οικουμενιστικές ασχημίες στο Σαμπεζύ, κτλ.

Απορία.

Είναι επιτρεπτόν να τιμούνται κληρικοί όπως τον μακαριστό Χριστόδουλο και τον αείμνηστο Αδριανουπόλεως Δαμασκηνό;

Δεν συνειδητοποιούν ότι αυτοί που σπεύδουν να εγκωμιάσουν αυτής της κοπής ιεράρχες με την έκδοση αναμνηστικών τόμων, με ομιλίες και άλλα εγκώμια, εκθέτουν τον εαυτό τους με αυτή την αμετροέπεια για κραυγαλέα αποτυχημένους ιεράρχες που το μόνο “κατόρθωμα” της ζωής τους είναι ότι διέπρεψαν στον Οικουμενισμό;

No comments:

Post a Comment