Tuesday, March 27, 2012

ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ



ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ


Του Σεβ. Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα

===============

Σε μια από τις πλεον πυκνοκατοικημένες χώρες του κόσμου Ινδία, οι χριστιανοί υποφέρουν από εξτρεμιστικούς οργανισμούς ινδουϊστών.

Στα 1.1 δυσεκατομμύρια ανέρχεται ο πληθυσμός της Ινδίας. Περισσότερα από 2% του συνολικού πληθυσμού είναι οι χριστιανοί.

Συνολικά στην Ινδία συνυπάρχουν 23-24 εκατομμύρια χριστιανοί διαφορετικών ομολογιών.

Οι 70% των χριστιανών προέρχονται από την κάστα των παριών.

Στην πολιτεία Ορίσσα, όπου μένει ένας σεβαστός αριθμός των παριών την τελευταία δεκαετία σημειώνεται η μεγάλη αύξηση στις μεταστροφές στο χριστιανισμό.

Σε ορισμένες περιοχές της πολιτείας το ποσοστό των χριστιανών σε αυτή την περίοδο έχει διπλασιαστεί.

Το 2008 στην πολιτεία Ορίσσα πραγματοποιήθηκαν οι μαζικοί φόνοι των χριστιανών και τα πογκρόμ κατά των Ναών και οικείων των χριστιανών που κράτησαν δυο μήνες.

Κατά τη διάρκεια των πογκρόμ στην Ινδία το 2008 δολοφονήθηκαν πεντακόσιοι χριστιανοί.

Το αντιπολιτευόμενο εθνικιστικό κόμμα ινδουϊστών «The Bharatiya Janata Party» (BJP), το οποίο στην πραγματικότητα διοικεί ορισμένες πολιτείες πολεμά σφόδρα το χριστιανισμό.

Στις αρχές του έτους στην ινδική πόλη Μπατάλα της πολιτείας Πεντζάμπ, στις 20-12 Φεβρουαρίου 2011 έχει ξεσπάσει κύμα συγκρούσεων μεταξύ ινδουϊστών εξτρεμιστών και χριστιανικής μειονότητας.

Εκπρόσωποι χριστιανικών κοινοτήτων στην Ινδία όπως και παλαιότερα δέχονται επιθέσεις από οργανωμένες ομάδες ακραίων ινδουϊστών.

Το 2011 στην Ινδία καταγράφηκαν 2141 περιστατικά βίας απέναντι στους χριστιανούς.

Σύμφωνα με την αναφορά του «Catholic Secular Forum», σήμερα σχεδόν σε όλες τις πολιτείες της Ινδίας στους χριστιανούς επιτίθενται ομάδες ινδουιστών εξτρεμιστών.

Οι συντάκτες της αναφοράς υποθέτουν ότι ο πραγματικός αριθμός περιστατικών της βίας εναντίον των χριστιανών στην Ινδία πέρυσι θα πρέπει να είναι τριπλάσιος.

Τα στατιστικά που παρατέθηκαν βασίζονται σε δεδομένα, που δημοσιεύθηκαν από τα ΜΜΕ.

Το 2012 στην Ινδία καταγράφηκαν νέα περιστατικά διάκρισης σε βάρος των χριστιανών και επιθέσεις στα εκαπαιδευτικά ιδρύματα των χριστιανών.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου περίπου εκατό εξτρεμιστές ινδουϊστές επιτέθηκαν στην πανεπιστημιούπολη του ιησουίτικού κολλεγίου αγίου Ιωσήφ στην Ανεκάλα δίπλα το Μπανγκαλόρ της πολιτείας Καρνατάκα.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”


No comments:

Post a Comment