Wednesday, March 21, 2012

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ κ. ΖΟΡΜΠΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ












Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ κ. ΖΟΡΜΠΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ, ΕΝΩ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΝΕΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Για λόγους αληθείας και δικαιοσύνης πρέπει να πούμε ότι οι κ. Πέτρος Βασιλειάδης και κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς κατέθεσαν με κάθε ειλικρίνεια και εντιμότητα τις θέσεις τους με νηφάλιο τρόπο, μας διευκρίνισαν μέσα σε ποιο πλαίσιο κινούνται και σε τι αποσκοπούν.

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι δεν συμβαίνει το ίδιο με τον κ. Γιαγκάζογλου και πολλούς άλλους.

Η ΠΕΘ τον καταγγέλλει ξεκάθαρα ως ψεύτη, αν και είναι προσεκτική να χρησιμοποιήσει τον όρο “ανακριβής”.

Τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ, όσο και οι κ. Μπάκος και Φραγκόπουλος, αλλά και ο “Σύνδεσμος Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης” και ο κ. Ρεράκης, επιμένουν ότι άλλα λέγει κατ’ ιδίαν ο κ. Γιαγκάζογλου και άλλα λέγει δημόσια, ότι δίνει ανακριβείς πληροφορίες για τα διαμειφθέντα, ότι μετέρχεται απαράδεκτες μεθοδεύσεις και ότι αποκρύπτει τους πραγματικούς του σκοπούς.

Η ίδια ακριβώς κατηγορία έχει προσαφθεί στο παρελθόν κατά του Μακαριότατου και των Σεβασμιότατων Δημητριάδος και Μεσσηνίας, οι οποίοι βοήθησαν τον Αρχιεπίσκοπο να παγιδεύσει την ΠΕΘ και τον “Σύνδεσμο Μακεδονίας - Θράκης” στο συνέδριο - παγίδα των θεολογικών συνδέσμων της Πεντέλης.

Μήπως ο κ. Γιαγκάζογλου μπορεί να βοηθήσει στην προαγωγή του ορθού κλίματος διαλόγου χωρίς να ψεύδεται και χωρίς να καταφεύγει σε ανέντιμες μεθοδεύσεις;

Οι θέσεις του κ. Πέτρου Βασιλειάδη και του κ. Ζορμπά προβληματίζουν και οδηγούν σε δημιουργικό διάλογο. Η στάση του κ. Γιαγκάζογλου οδηγεί αναπόφευκτα σε καχυποψία, επιθετικότητα και έλλειψη εμπιστοσύνης.

Ποια από τις δύο προσεγγίσεις οικοδομεί και ποια δημιουργεί προβλήματα ας το κρίνει ο κ. Γιαγκάζογλου.

2 comments: