Sunday, March 25, 2012

ΑΠΗΝΕΙΣ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ


ΑΠΗΝΕΙΣ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ


Του Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα

=================

Πιο ενεργά δηλώνουν η παρουσία τους οι αντιχριστιανικές δυνάμεις στην Ινδονησία.

Αυτή τη στιγμή πρόκειται για την πιο πυκνοκατοικημένη μουσουλμανική χώρα του κόσμου.

Από 228.5 εκατομμύρια κατοίκους της σημερινής Ινδονησίας 86% είναι μουσουλμάνοι, 6% είναι οπαδοί των διαφορετικών κατευθύνσεων του προτεσταντισμού, ενώ 3% ανήκουν στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Υπάρχουν δεκάδες χριστιανικές Ορθόδοξες ενορίες.

Από το 2006 200 χριστιανικοί ναοί στην Ινδονησία δέχθηκαν επιθέσεις και μάλιστα στις δεκατέσσερις από αυτούς επιτέθηκαν μόνο το πρώτο πεντάμηνο 2011. Στις 24 Φεβρουαρίου 2011 οι εξτρεμιστές επιτέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στο Μποζολάλι της νήσου Ιάβας.

Στις Φιλιππίνες η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Ρωμαιοκαθολικοί. Και όμως τη δεκαετία 1990 στα νησιά Χόλο και Μιντανάο, τα οποία κατοικούνται από μουσουλμάνους, έκανε εμφάνισή του το κίνημα «Αμπού Σαγιάφ», το οποίο σύναψε επαφή με το Αλ Κάιντα.

Την τελευταία δεκαετία η δράση τρομοκρατικών ομάδων στοίχισε τη ζωή σε εκατό είκοσι χιλιάδες ανθρώπους, ενώ πεντακόσιες χιλιάδες πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς.

Περίπου 70% των κατοίκων του Λάος είναι βουδιστές στο θρήσκευμα, 30% είναι ειδωλολάτρες και οι χριστιανοί ανέρχονται στο 1,5% του συνολικού πληθυσμού.

Οι χριστιανοί στερούνται του δικαιώματος του εκλέγεσθαι στα κρατικά όργανα και έχουν ελάχιστες ελπίδες να εγραφούν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Το 2009 ο Διοικητής της επαρχίας Σαλαβάν σύγκεντρωσε όλους τους χωρικούς και τους ανακοίνωσε την «απαγόρευση του χριστιανισμού».

Επίσης πρόσθεσε ότι η μόνη παραδεκτή λατρεία γι΄αυτούς είναι η «λατρεία των πνευμάτων».

Με την εντολή του κατασχέθηκαν τα αροτριώντα ζώα των ντόπιων χριστιανών. Τα μέτρα καταπίεσης εξακολουθούν να επιβάλλονται μέχρι τώρα.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment