Thursday, March 22, 2012

ΔΙΩΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ


ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ


Του Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα

=============


Στην ημιαυτόνομη νήσο Ζανζιβάρη, η οποία αποτελεί τμήμα της Τανζανίας, οι χριστιανοί ζούν κάτω από συνεχή πίεση της ισλαμικής κοινότητας. Αρκετοί χριστιανοί αναγκάζονται δια της βίας να ασπαστούν το Ισλάμ, τους αρνούνται την πρόσληψη στη δουλειά. Σε οκτάμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε χριστιανός στο σπίτι του οποίου στις αρχές του χρόνου ανακάλυψαν την Αγία Γραφή.

Υπό απαγόρευση είναι ο χριστιανισμός παντού σε χώρες της Аραβικής Χερσονήσου. Απαγορεύεται ο χριστιανισμός στη Σαουδική Αραβία. Οι χριστιανοί είναι αλλοδαποί εργάτες από τις Φιλιππίνες κυρίως, οι οποίοι συνολικά στη χώρα ανέρχονται τουλάχιστον σε ενάμιση εκατομμύρια. Αυτοί υφίστανται διωγμούς. Επιπλέον υπάρχουν χριστιανοί προσήλυτοι από το Ισλάμ οι οποίοι αποκρύβουν επιμελώς τη θρησκευτική τους ταυτότητα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του οργανισμού «Open Doors» αυτή η χωρά κατέχει την τρίτη θέση από πλευράς διωγμών στους οποίους υποβάλλει τους χριστιανούς. Το 2011 ακολούθησε μια σειρά από συλλήψεις των χριστιανών με κατηγορία κοινές προσευχές σε οικίες. Το Ιανουάριο 2011 συνελήφθησαν χριστιανοί Γιόχαν Νες και Βασάντα Σεχάρ Βάρα. Χτυπήθηκαν ανελέητα από αστυνομία και τέθηκαν υπό κράτηση σε άθλιες συνθήκες.

Τριάντα πέντε Αιθίοπες χριστιανοί συνελήφθησαν μετά από την εκστρατεία, την οποία διενέργησε η αστυνομία στην πόλη Τζίντα το Δεκέμβριο 2011 την ώρα που οι χριστιανοί συγκεντρώθηκαν για να κάνουν προσευχή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι χριστιανοί αυτοί ακόμα ευρίσκονται υπό κράτηση, όπου πιέζονται να ασπαστούν το Ισλάμ.

Ο οργανισμός προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Human Rights Watch» διέδωσε πληροφορίες για τη βία και προσβολές που δέχονται στη φυλακή από τους δεσμοφύλακες. Οι γυναίκες υπέστησαν ταπεινωτικό προσωπικό έλεγχο ενώ οι άνδρες ξυλοκοπήθηκαν. Η τύχη αυτών των χριστιανών ακόμα δεν αποφασίσθηκε και γι΄αυτό οργανώνονται διαδηλώσεις μπροστά στις πρεσβείες της Σαουδικής Αραβίας σε όλο τον κόσμο.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment