Monday, March 19, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ*


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========


Για μια ακόμη φορά, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, απέδειξε ότι σκέφτεται σοβαρά, ενεργεί σοβαρά και προγραμματίζει σοβαρά.


Η σταθερή του βούληση να βοηθήσει τον πάσχοντα Ελληνικό λαό, που βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, τον οδήγησε στην απόφαση να συγκαλέσει παναμερικανική σύσκεψη των Ελληνοαμερικανικών παραγόντων ώστε να προγραμματιστεί αποτελεσματική βοήθεια προς την Ελλάδα.


Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αντιλαμβάνεται αυτό που άλλοι προσποιούνται ή αδυνατούν όντως να κατανοήσουν.


Η κρίση ήρθε για να μείνει για πολύ. Δεν πρόκειται για “νεφύδριον ο θάττον παρελεύσεται.”


Γι’ αυτό ο Σεβασμιότατος θέλει να δώσει αποτελεσματική βοήθεια στην Ελλάδα με ένα πρόγραμμα που θα στηρίζεται σε μακροχρόνια δράση.


Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δεν ενδιαφέρεται - όπως και για το θέμα της Ελληνικής παιδείας - να κάνει βεβιασμένες ενέργειες για χάρη εντυπωσιασμού, αλλά να κάνει κάτι ουσιαστικό και σοβαρό που θα δώσει αποτελεσματική βοήθεια στην εμπερίστατη πατρίδα μας.


ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ

_________


Η προσοχή του Σεβασμιότατου εστιάζεται στους ακόλουθους τομείς.

1.) Θα ασκήσει πιέσεις για να αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών, που θα παίρνουν πράσινη βίζα, από την Ελλάδα στις ΗΠΑ,

2.) Θα προσπαθήσει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας με επενδύσεις στην Ελλάδα ή με την πρόσληψη υπαλλήλων από Αμερικανικές εταιρείες,

3.) Θα συντονίσει την ενίσχυση του “Ταμείου αρωγής για τον Ελληνικό λαό”, που ήδη έχει συσταθεί γι’ αυτό τον σκοπό, και

4.) Θα συστήσει επιτροπή η οποία θα ελέγχει αν η βοήθεια που θα προσφέρεται θα χρησιμοποιείται χρηστά.


Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ

____________


Ούτε τον εαυτό του κοροιδεύει ο Σεβασμιότατος, ούτε όσους θα προσφέρουν βοήθεια, ούτε τον πάσχοντα Ελληνικό λαό. Θέλει μεν να στέλλει βοήθεια, αλλά θέλει η βοήθεια να φτάνει στον προορισμό της. Δεν του διαφεύγει η απίστευτη κακοδαιμονία της Δημόσιας Υπηρεσίας της πατρίδας μας, η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα χάλια που φτάσαμε.


Ας σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί ο Σεβασμιότατος να ενεργοποιήσει την επένδυση κεφαλαίων στην Ελλάδα από την Αμερική, αλλά οι προσπάθειες των επενδυτών ματαιώθηκαν εξαιτίας της χρονοβόρας διαδικασίας της διεφθαρμένης γραφειοκρατίας, η οποία βραχυκυκλώνει τα πάντα και νεκρώνει τις δυνατότητες της ανάπτυξης της οικονομίας.


ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

_________


Είναι φανερόν ότι ο Σεβασμιότατος ξέρει να κάνει διάγνωση και ξέρει ποια είναι η θεραπεία που μπορεί να δώσει η Ομογένεια στην πατρίδα μας.


Ελπίζουμε ότι όλοι οι παράγοντες της Ομογένειας θα σταθούν στο πλάι του και θα συνδράμουν με κάθε μέσο τα σχέδιά του.


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΦΙΛΟΣΤΟΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΟΥΣ

________________


Για μια ακόμη φορά η Εκκλησία πρωτοστατεί στον αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας μας. Σύσσωμο το Ελληνικό έθνος - εκτός απο μια δράκα μητραλοίες - αναγνωρίζει την προσφορά Της και προσφεύγει στις αγκάλες Της για παρηγοριά, ενίσχυση και βοήθεια.


Η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κύπρου και τώρα η Εκκλησία της Αμερικής μπαίνουν δυναμικά στον αγώνα για την ανακούφιση των πασχόντων αδελφών μας.


Οπως έκανε και την εποχή της Γερμανικής κατοχής έτσι και τώρα - την εποχή της οικονομικής κατοχής που ζούμε - η Εκκλησία για μια ακόμη φορά θα αποδειχθεί η φιλόστοργη Μητέρα που θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τα παιδιά Της.


* Με πληροφορίες από το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ρομφαία” και ana-mpa.


No comments:

Post a Comment