Saturday, March 17, 2012

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ "ΑΔΕΛΦΟΥΣ" ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥΣ "ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ"


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ "ΑΔΕΛΦΟΥΣ" ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥΣ "ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ"


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===================


Η Εκκλησία μας βρίσκεται και πάλιν στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα για την επιβίωση των πενομένων αδελφών μας.


Αντί να στρέψει το βλέμμα αλλού και να το ρίξει στην υψηλή θεολογία της “κατάνυξης” - όπως εισηγούνται ορισμένοι “ρομαντικοί” - την ώρα που οι άστεγοι πεθαίνουν από το κρύο στα παγκάκια και τα παιδάκια λιποθυμούν από την ασιτία στα σχολεία, κάνει αυτό που ο Χριστός μας είπε να κάνουμε ως απόδειξη της αγάπης μας για τον Χριστό.


Περιθάλπει τους πένητες αδελφούς μας, τους αδύνατους και τους χτυπημένους άγρια από την πρωτοφανή κρίση που περνούμε.


Από τα πάμπολλα παραδείγματα που ακούμε καθημερινά που δείχνουν την ανύστακτη μέριμνα της Εκκλησίας για τους πάσχοντες αδελφούς μας παραθέτουμε δειγματοληπτικά τρία πρόσφατα που επισημάναμε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ρομφαία”:


*****


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ: “ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ”

==========


«Δεν θέλω να πεινάσει κανείς στην Πάτρα», δήλωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ Πάτρα 89,4 ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.


Φιλοξενούμενος των Μαρία Παπαγιαννακοπούλου και Ανδρέα Κατωπόδη, με αφορμή την πρωτοβουλία συγκέντρωσης κλινοσκεπασμάτων και είδη ρουχισμού την προσεχή Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγ. Ανδρέου, ο Σεβασμιώτατος, υπογράμμισε με ιδιαίτερο νόημα πως στόχος της Μητρόπολης είναι να μην πεινάσει καμία οικογένεια ή μοναχικά άτομα.


Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα επήλθε συμφωνία της Ι.Μ Πατρών με γνωστά Σούπερ Μάρκετ της περιοχής.


Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους οι καταναλωτές θα μπορούν να προσφέρουν σακούλες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.



*****


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ: “Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ”

=========


Πρόγραμμα συσσιτίων έχει ξεκινήσει η Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως παρέχοντας φαγητό, καθημερινά, σε εκατό άτομα στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ενώ εντός των επόμενων εβδομάδων ξεκινά διανομή συσσιτίου και στη Γορτυνία.


Τα φαγητά παρασκευάζονται από δύο εθελόντριες σε χώρο του επισκοπείου στη Μεγαλόπολη.


Πρόσφατα παραχωρήθηκε χώρος εντός της πόλης, που διαμορφώθηκε κατάλληλα, απ΄όπου ξεκινά η διανομή με το αυτοκίνητο του μητροπολίτη στα χωριά της επαρχίας.


Με δηλώσεις του, σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερεμίας ανέφερε ότι απαιτούνται πολλές ώρες για τη διανομή του συσσιτίου, γιατί οι άνθρωποι που σιτίζονται βρίσκονται στα χωριά, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν σπίτι- σπίτι για να μοιράσουν το φαγητό.


Ο μητροπολίτης Γόρτυνος ευχαρίστησε τους πολίτες που στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης και τόνισε ότι, «η εκκλησία, αυτή τη δύσκολη εποχή, στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και δεν θα αφήσουμε να πεινάσει κανείς, είμαστε χριστιανοί και κηρύττουμε αγάπη».


Ο κ. Ιερεμίας υπογράμμισε πως υπάρχει αυξητική τάση των ανθρώπων που ζητούν τη στήριξη της τοπικής εκκλησίας και εντάσσονται στο πρόγραμμα συσσιτίου.


Επιπλέον, πρόσθεσε πως, σύντομα, η Μητρόπολη θα ξεκινήσει διανομή συσσιτίου και σε χωριά της επαρχίας Γορτυνίας, με κέντρο το Βαλτεσινίκο, όπου έχει παραχωρηθεί στη Μητρόπολη οίκημα, που αυτές τις ημέρες διαμορφώνεται και εξοπλίζεται καταλλήλως.


*****


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ

=======


Η τοπική μας Εκκλησία μέσα στα πλαίσια του ευρύτερου φιλανθρωπικού, κοινωνικού και σωστικού της έργου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών, προχωρούν στην ίδρυση και λειτουργία μίας ακόμη σημαντικής κοινωνικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητας, αυτής του Ιατρείου Κοινωνικής Αντίληψης.


Η νέα αυτή δράση με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αποσκοπεί στην δωρεάν παροχή ιατρικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε απόρους και εμπεριστάτους συμπολίτες μας, που πλήττονται από την φτώχεια και επιπλέον αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αντίληψης θα λειτουργεί με εθελοντές ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών. Παράλληλα θα λειτουργεί και δίκτυο ιατρών που θα δέχονται δωρεάν στο ιατρείο τους ασθενείς που χρήζουν περαιτέρω ιατρικής βοήθειας.




ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”




No comments:

Post a Comment