Monday, March 26, 2012

ΑΝΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΝΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΓΗ ΤΗΣ ΡΟΥΑΝΤΑΣ!


ΑΝΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑΟΣ ΣΤΗ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΓΗ ΤΗΣ ΡΟΥΑΝΤΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Πολλά μας θλίβουν. Πολλά μας πικραίνουν. Πολλά μας δημιουργούν σκέψεις βαθιάς απογοήτευσης.


Και όμως!


Το άγιο χέρι του Θεού επιτελεί πραγματικά θαύματα. Στη αιματοβαμμένη γη της Ρουάντας ανεγείρεται ορθόδοξος ναός σε χώρο που αγοράστηκε από Ελληνα φίλο της ιεραποστολής και με χρήματα που έστειλαν οι Θεσσαλονικείς αδελφοί μας “Φίλοι της εξωτερικής ιεραποστολής”.


Τους ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία τους, για την αγάπη τους για την ιεραποστολή, για την ανωνυμία της προσφοράς τους και για τη χαρά να γνωρίζουμε ότι εν μέσω τόσης ανέχειας και τόσης δοκιμασίας υπάρχουν αδελφοί μας που βοηθούν γενναιόδωρα από το υστέρημά τους την ιεραποστολή στην Αφρικανική γη.


Δόξα σοι ο Θεός! Επιτελείται σπουδαίο ιεραποστολικό έργο σε κάθε γωνιά της Αφρικής!


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΑΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ

=========


Με την χάρη του Θεού, τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου του Β΄ και την ηθική και υλική συμπαράσταση των φίλων της Εξωτερικής Ιεραποστολής ξεκίνησαν πριν δύο εβδομάδες οι εργασίες ανεγέρσεως του πρώτου Ορθόδοξου Ναού στην Ρουάντα επ’ ονόματι της Αγίας Τριάδος εντός οικοπέδου ενός εκταρίου που αγοράσθηκε με την δωρεά φίλου της Ιεραποστολής (20.000 ΕΥΡΩ) ο οποίος επιθυμεί να μείνει ανώνυμος και από προσφορές χριστιανών (15.000 ΕΥΡΩ) που συγκέντρωσε η Επισκοπή.


Ο Ναός ανοικοδομείται στην περιοχή της Νυαμάτας, 2 km από το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο της χώρας, με την φροντίδα της «Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης».


Η Ρουάντα είναι μία χώρα που έδειξε από την αρχή, σε επίπεδο όχι μόνο του απλού λαού αλλά και κυβερνώντων, μεγάλο ενδιαφέρον για την Ορθοδοξία, οι οικονομικές όμως δυσκολίες για την αγορά του οικοπέδου και η τακτοποίηση των σχετικών εγγράφων καθυστέρησαν τις εργασίες ανεγέρσεως.


Σήμερα χαιρόμαστε γιατί ανοίγει άλλο ένα σημείο και σταθμός ευαγγελισμού στης μαύρη γη.



ΠΗΓΗ:


Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Ρομφαία"

No comments:

Post a Comment