Thursday, March 15, 2012

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ ΚΑΙ Ο π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ



Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ακριβώς μετά το δημοψήφισμα για τη μορφή του πολιτεύματος για την επιλογή βασιλευόμενης ή αβασίλευτης δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1974, επισκέφθηκα στο διαμέρισμά του στην οδό Μακεδονίας 37, τον μακαριστό Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο και από περιέργεια τον ρώτησα:

Γέροντα! Μου επιτρέπετε μια προσωπική ερώτηση;

Βεβαίως, παιδάκι μου! Να με ρωτάς ότι θέλεις, μου απάντησε.

Ψηφίσατε χθες στο Δημοψήφισμα;

Οχι, παιδάκι μου! Ούτε προχουντικώς, ούτε χουντικώς, ούτε μεταχουντικώς προσήλθα ποτέ στις κάλπες. Τις κάλπες της αιωνίου Βασιλείας προσπαθώ να βρω.!

Καλά! Και δεν αντιμετωπίζετε συνέπειες από το νόμο που επιβάλλει την προσέλευση στις κάλπες όλων των πολιτών;

Οχι, μου απάντησε ο Αγιος Γέροντας. Φρόντισα να δηλώσω τα εκλογικά μου δικαιώματα στη Μεσσηνία, αλλά τόπο διαμονής την Αθήνα. Ο εκλογικός νόμος διαλαμβάνει ότι, όταν ο τόπος διαμονής είναι πέραν των 200 (ή 300 δεν ενθυμούμαι με βεβαιότητα) χιλιομέτρων από τον τόπο διαμονής, απαλλάσεσσαι από την υποχρέωση να ψηφίσεις και έτσι δεν αντιμετωπίζω συνέπειες!

ΑΚΟΥΕΤΩΣΑΝ ΤΑΥΤΑ ΟΙ "ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙOY"
_________

Αυτά ας τα ακούσουν οι "συνεχιστές του Καποδιστρίου", οι οποίοι κηρύσσουν ότι έργο των κληρικών είναι να σύρουν - ή μάλλον να διασύρουν - τα ράσα στην κομματική κονίστρα, εξαγγέλλουν την Ιδρυτική διακήρυξη κομμάτων, παρίστανται στο προεδρείο κομματικών συγκεντρώσεων, προσφωνούν κομματικές συγκεντρώσεις, συμπεριφέρονται ως εκπρόσωποι κόμματος και εκφράζουν απόψεις για την υιοθέτηση της δραχμής ως την ενδεδειγμένη λύση για την έξοδο από την οικονομική κρίση.!!!

Αλήθεια, π. Βασίλειε Βολουδάκη!

Τα οικονομικά πού τα μάθατε;

Εξ όσων γνωρίζουμε είστε φιλόλογος και θεολόγος.

ΚΑΚΟΔΟΞΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ
_________

Οσο για την απροκάλυπτη κακοδοξία του π. Βασίλειου Βολουδάκη, που κηρύσσει “γυμνή τη κεφαλή”, ότι η κοσμική εξουσία απορρέει από την ιερατική εξουσία - διδασκαλία που προέρχεται κατευθείαν από τον Παπισμό και η οποία αντιφάσκει ευθέως την περί σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που ανέπτυξε ο Απόστολος Παύλος, "τι φω και τι λαλήσω;"

ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΟΙ π. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΚΑΙ π. ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗΣ ΝΑ ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΝ ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ;
_________

Αλλά δεν θα αποφύγω τον πειρασμό να πω αυτό που είπα πολλές φορές στο παρελθόν.

Πλείστοι όσοι εκ των σημερινών ασχημονούντων σε θέματα πίστεως (π. Δανιήλ Αεράκης, π. Βασίλειος Βολουδάκης κτλ.) δεν θα τολμούσαν να διανοηθούν να εκφράζουν τόσο απροκάλυπτα κακόδοξες θέσεις, αν ζούσε ο μακαριστός Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, επειδή γνώριζαν ότι θα τους συνέθλιβε με το κύρος του και την ακαταμάχητη επιχειρηματολογία του.

Εχουμε δηλαδή πλήρη εφαρμογή της παροιμίας: "Εφυγε η γάτα και χορεύουν τα ποντίκια."

"ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ π. ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗ
__________

Στο μεταξύ ακούσατε κανένα να πει μια κουβέντα για όσα απίστευτα έγραψε ο π. Δανιήλ Αεράκης για την Ημερίδα για την “μεταπατερική” θεολογία;

Οχι βέβαια!

Βλέπετε ισχύει και εδώ η "ομερτά της σιωπής" όταν πρόκειται για "ημετέρους".

Ας τολμούσε κάποιος Φαναριώτης να έλεγε τα ίδια πράγματα! Θα άνοιγαν οι πύλες του Αδη για να τον καταπιούν ως οικουμενιστή, προδότη της πίστεως και δεν συμμαζευόμαστε.

Ετσι που λέτε!

Υπάρχουν "καλοί" και "κακοί" Οικουμενισμοί.!!!

"Καλές" και "κακές" “μεταπατερικές” θεολογίες, ανάλογα με το ποιος τις εκφράζει.!!!

Και αυτό δεν ισχύει μόνον για τον σατανικό και παρανοικό κληρικό π. Μελέτιο Βαδραχάνη, τον γνωστό Χριστέμπορο κ. Σακαρέλλο, τον κ. Λεόντιο Διονυσίου, που έχει τόση ευαισθησία για θέματα συνεπείας, όταν αφορά άλλους και όχι τον εαυτό του, και τον "Ορθόδοξο Τύπο" !

Αυτό δυστυχώς ισχύει και για όσους ΔΕΝ υπέγραψαν την "Ομολογία της πίστεως για τον Οικουμενισμό," επειδή θεώρησαν ότι η "Ομολογία" είναι απαράδεκτα νηφάλια και ήπια και επιζητούσαν - και ακόμη επιζητούν - να αποτειχιστούν.!!!

Από συνέπεια "σκίζετε", κ. Χρ. Λιβανέ, και οι λοιποί που κατάπιατε τη γλώσσα σας, επειδή ο π. Δανιήλ Αεράκης είναι της κλίκας σας.

Ντροπή σας!

No comments:

Post a Comment