Wednesday, February 1, 2012

ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΠΑΙΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟ Β΄;


ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΠΑΙΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟ Β΄;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========================


Ποιος παραξενεύεται επειδή τον άχαρι ρόλο του συνήγορου του Σεβασμιότατου Σύρου κ. Δωρόθεου Β΄του “ελικοπτερούχου” τον ανέλαβε (ποιος άλλος;) ο εκλαμπρότατος κ. Φραγκίσκος Παπαμανώλης, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως “Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης;”


Ο ΠΑΠΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΥΡΟΥ ΕΠΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΔΩΡΟΘΕΟ Β΄

____________


Είπε συγκεκριμένα ο παπικός “επίσκοπος” στην προσφώνησή του στον ορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου για την δεκαετή επέτειο της ενθρόνισής του Σεβ. Σύρου κ. Δωρόθεου Β΄:


“Ο λαός της Σύρου σε υποδέχτηκε ενωμένος, χωρίς καμιά διαχωριστική γραμμή, ενωμένος με την αγάπη του Χριστού, ενωμένος στη χαρά, χαρά που οι καμπάνες των ναών μας, ορθοδόξων και καθολικών, σε κοινή μελώδια, σκόρπιζαν στους αιθέρες αναγγέλλοντας την άφιξή σου.


Και τόνισα τότε στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο: «κανένας δεν μπορεί να χωρίσει αυτό το λαό ο οποίος μαζί χαίρεται και μαζί πενθεί, μαζί εργάζεται για τον επιούσιο, μαζί υποφέρει, μαζί διασκεδάζει, μαζί αναζητεί την πρόοδό του με κοινούς στόχους και κοινά συμφέροντα, και το πιο σπουδαίο, συχνότατα, μαζί δημιουργεί τα νέα κύτταρα της κοινωνίας, τις χριστιανικές οικογένειες.

Σεβασμιότατε και Αγαπητέ Αδελφέ κ. Δωρόθεε, σήμερα μετά από 10 χρόνια ποιμαντορίας στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, πρέπει να είσαι ευχαριστημένος για όσα, με τη βοήθεια του Θεού και με το ζήλο σου, έχεις κατορθώσει στην ποιμαντική σου δράση.


Γνωρίζω επίσης, ότι ακόμη και αυτή η φιλική σου συμπεριφορά προς εμένα προσωπικά και την Καθολική Εκκλησία, γίνεται αιτία πόνου και θλίψης για σένα διότι αρκετοί αδελφοί σου, ακόμη και αδελφοί σου στην Αρχιεροσύνη, αποδοκιμάζουν την μεταξύ μας αγάπη.


Ο Ιησούς Χριστός όμως την επιδοκιμάζει. Ο λαός μας χαίρεται και πανηγυρίζει όταν μας βλέπει να συμπεριφερόμαστε με σεβασμό, με ειλικρίνεια και αγάπη, φιλικά, ο ένας προς τον άλλο. Τι θέλουμε παραπάνω, αγαπητέ μου Αδελφέ, όταν γινόμαστε αρεστοί στον Ιησού Χριστό πρώτα, και έπειτα στο λαό, της διαποίμανσης του οποίου έχουμε την ευθύνη; (Αποσπάσματα την προσφώνηση από τις “Ακτίνες”).


ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΚΛΟΓΗ

_______________


Ασφαλώς και δεν μας διαλανθάνει, εκλαμπρότατε κ. Φραγκίσκε, ότι τον Σεβασμιότατο Σύρου τον εξέλεξε και τον ενθρόνισε ο αείμνηστος Χριστόδουλος - τη επινεύσει του Αγίου Πνεύματος φυσικά.


Αλίμονον!


Αν και εκτός από το Αγιο Πνεύμα και τη μικροπρέπεια του αείμνηστου Χριστόδουλου να χειροτονεί επισκόπους του ποιού του κ. Δωρόθεου, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε επίσης το χεράκι του για την εκλογή - από ότι τουλάχιστον φημολογείται - με τη συνδρομή του κ. Πυλαρινού στενού συνεργάτη του αείμνηστου Χριστόδουλου και εκ των επιστηθίων του κ. Μητσοτάκη.


ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΕΞΟΥΝΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

__________


Από κοινού, μας διαβεβαιώνει ο Παπικός “επίσκοπος” κ. Φραγκίσκος, τα κάνουν στη Σύρο. Παντρεύονται οι Ορθόδοξοι με τους Παπικούς, γιορτάζουν μαζί, συμπροσεύχονται στους ναούς εκατέρων, κάνουν από κοινού ποιμαντικές παραστάσεις κτλ..


Ολα λοιπόν τα κάνουν εκτός από το κοινό Ποτήριο, ισχυρίζεται ο παπικός επίσκοπος. Με την εξής διαφορά: Οι ίδιοι οι επίσκοποι μπορεί (υπογραμμίζουμε το μπορεί) να μη μετέχουν στο κοινό ποτήριο, αλλά λίαν ανησυχητικές πληροφορίες λένε ότι η “διακοινωνία” σε επίπεδο των πιστών εφαρμόζεται εν πολλοίς στην πράξη.



“ΔΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ” ΚΑΙ ΟΥΝΙΑ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ

______________


Αυτό βέβαια δεν ενοχλεί τους Παπικούς αφού αυτή ακριβώς είναι η γραμμή της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου, η οποία αναγνωρίζει την εγκυρότητα των μυστηρίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ενθαρρύνει την “διακοινωνία”, ως το καλύτερο μέσο εξουνιτισμού των Ορθοδόξων.


Ο Ορθόδοξος επίσκοπος της Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄όμως γιατί ανέχεται και όπερ χειρότερο πριμοδοτεί αυτή την κατάσταση;


Να σημειώσουμε επίσης ότι ακόμη και αν υποτεθεί ότι δεν συμβαίνει καθόλου η “διακοινωνία”, η περιγραφή του Παπικού “επισκόπου” για τα συμβαίνοντα στη Σύρο, δίνει σαφέστατα την εικόνα των ουνιτικού τύπου σχέσεων των Ορθοδόξων και των Παπικών στις Κυκλάδες.


Τι να τα ψάλλουμε εμείς τώρα στον Σεβασμιότατο Σύρου κ. Δωρόθεο, αφού εσείς, εκλαμπρότατε κ. Φραγκίσκε, ομολογείτε με τόση ευθύτητα το βαθμό της αλλοτρίωσης της ορθόδοξης συνείδησης του “ελικοπτερούχου” ιεράρχη;


Για να δούμε!


Θα φιλοτιμηθεί κάποιος επίσκοπος να φέρει το θέμα στη Σύνοδο ή θα περάσει και αυτό απαρατήρητο κοντά στα άλλα;

No comments:

Post a Comment