Monday, February 6, 2012

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;



ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Το βρίσκω ιδιαίτερα διασκεδαστικό - από τη μια - αλλά τραγικό από την άλλη, να ενθουσιάζονται ορισμένοι για την επιστολή μαιμού - αντίσταση που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς τον κατοχικό πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμου.

Αλλοι πάλιν ντύθηκαν στα μαύρα επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε επιστολή “αντίστασης” στα σχέδια των κατοχικών κυβερνήσεων και έχασαν έτσι - όπως αφελώς νομίζουν - ένα πολύτιμο σύμμαχο.

Ποια είναι η αλήθεια;

Το σίγουρο είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχασε τον ύπνο του εξαιτίας των απαιτήσεων της τρόικας. Ακόμη και η επιστολή μαιμού - ροζ επανάστασης και “αντίστασης” που έστειλε εξυπηρετεί τα σχέδια του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ να παρουσιαστούν ως ανένδοτοι στις συνομιλίες με την τρόικα.

Οσοι αμφιβάλλουν ότι αυτή την προσπάθεια εξυπηρετεί η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ας διαβάσουν το πιο κάτω απόσπασμα άρθρου που αναφέρεται στις εσωκομματικές ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ:

“Plan B και χρεωκοπία...

«Οι εταίροι μας έχουν έτοιμο ένα plan A και ένα plan B. Το πρώτο είναι σχέδιο στήριξης και βοήθειας της χώρας μας παρά τις δύσκολες δεσμεύσεις που απαιτεί και το δεύτερο είναι αρχικά η χρεοκοπία και μετά η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και κορυφαίους υπουργούς που βρέθηκαν στη συνεδρίασή του μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του real.gr, o Γιώργος Παπανδρέου, επέμεινε στην ανάγκη σκληρής διαπραγμάτευσης μέχρι τέλους.”

Aς κοιμηθούν λοιπόν ήσυχοι οι Μνημονιακοί.

Ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος του ΓΑΠ “τοις ρήμασιν πειθόμενος” απέστειλε επιστολή μαιμούς - αντίστασης για να ενισχύσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Δεν έχει απολύτως καμιά διάθεση να το παίξει επαναστάτης. Του αρκεί ο “επίζηλος” τίτλος του ανθρώπου των σκοτεινών παρασκηνίων.

Την επανάσταση σε τι την χρειάζεται;

Τα ίδια θα λέγαμε και προς όσους αφελείς πίστεψαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξύπνησε και είδε το κακό που επέρχεται.

Μην στηρίζεστε στον Μακαριότατο πατέρες και αδελφοί.

Η φερεγγυότητά του έχει μετρηθεί, έχει ζυγιστεί και βρέθηκε ελλειπέστατη.

Εν παντί.

No comments:

Post a Comment