Wednesday, February 8, 2012

ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ


ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΝ
ΚΑΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Η στάση της Ρωσικής ηγεσίας έναντι της Ρωσικής Εκκλησίας είναι ενδεικτική της απόφασης της ηγεσίας του Ρωσικού έθνους να ζήσει και να μεγαλουργήσει.

Το κράτος επιδιώκει να ακούγεται η φωνή της Εκκλησίας. Θέλει την Εκκλησία να έχει σε κάθε ενορία μονάδα δικής της δράσης για να στηρίζει την οικογένεια και την κοινωνία.

Η ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
___________

Και η δική μας ηγεσία;

Οσοι δεν είναι απροκάλυπτα εναντίον της Εκκλησίας από πεποίθηση και ιδεολογία, όσοι δεν είναι φαιδροί και δημαγωγοί με άμεσες διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο και το έγκλημα, έχουν όλες τις ιδιότητες του απεσταγμένου νερού. Αχρωμοι, άοσμοι και άγευστοι.

Αρχίστε από τον κατοχικό πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμου. Εχει συναισθήματα αυτός ο άνθρωπος; Δεν ξέρω. Σκέτος γραφειοκράτης που εκτελεί εντολές. Οσο για τις σχέσεις του με την Εκκλησία is anybody’s guess!!!

Οσο για τον ΓΑΠ απλά με προσβάλλει να συζητήσω τι είναι και τι εκπροσωπεί και ποια αντίληψη έχει για την Ορθοδοξία.

Αλλά μήπως εμπιστεύεται κανείς τον κ. Σαμαρά; Μια μετριότητα είναι ολοφάνερα ανίκανος να συλλάβει βαθύτερα νοήματα και να σταθμίσει γεγονότα και δυνατότητες.

Δεν είναι εχθρικός προς την Εκκλησία, δεν έχει στόχο να πολεμήσει την Εκκλησία, προσβλέπει προς τους συνειδητούς χριστιανούς απλά σαν μεγάλη λίμνη από την οπία μπορεί να αντλήσει ψήφους, αλλά από εκεί και πέρα μην αναζητήσετε οράματα και ουσιαστική αντίληψη των πραγμάτων.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
________

Στη Ρωσία όμως δεν υπάρχει ΜΟΝΟΝ πολιτική ηγεσία αντάξια των περιστάσεων αλλά και εκκλησαστική ηγεσία, η οποία - αντί να συνωμοτεί με τους άθεους για να υποσκάψει το έργο της Εκκλησίας, όπως καλή ώρα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - συνεργάζεται με την πολιτεία σε όλα τα επίπεδα και κατορθώνει να αποκομίζει παντοειδή κέρδη επ’ ωφελεία και του Ρωσικού Κράτους και του Ρωσικού λαού και της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Από τον πρώην δήμαρχο Μόσχας λ.χ. ο Πατριάρχης Κύριλλος απέσπασε 200 μεγάλα οικόπεδα σε όλα τα κεντρικά σημεία της Ρωσικής πρωτεύουσας για την ανέγερση μεγάλων ναών που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της Εκκλησίας.

Και τώρα θα προσφερθεί χρόνος στην Ρωσική Εκκλησία στην τηλεόραση για να προβάλει την Ορθοδοξία ως συνεκτικό δεσμό του Ρωσικού έθνους.

ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!
_________

Σε μας από την άλλη καταργήθηκε η μόνη εκκλησιαστική εκπομπή που υπήρχε, ενώ ο ίδιος ο Ραδιοσταθμός της Εκκλησίας αφέθηκε στα χέρια των Αγουριδικών, το μάθημα των Θρησκευτικών στα χέρια των πολυπολιτισμικών ΚΑΙΡΟΣκόπων και τα απομεινάρια της εκκλησιαστικής περιουσίας θέλει να τα αρπάξει το αδηφάγο κομματικό κράτος της σήψης και της διαφθοράς για να γεμίσει μαύρες τρύπες και μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Χρειάζονται περαιτέρω σχόλια;

Δεν νομίζω.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
_______

Α! Ναι!

Για να μην ξεχνιόμαστε!

Στην Ελλάδα του νότου - την Ελληνική μεγαλόνησο Κύπρο - παρατηρούνται οι ίδιες εχθρικές διαθέσεις προς την Εκκλησία εκ μέρους της πολιτείας, αλλά ευτυχώς η Εκκλησία της Κύπρου δεν έχει τον Ιερώνυμο για Αρχιεπίσκοπο.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΠΟΥΤΙΝ: Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ”

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
=================

Συνάντηση με τους ηγέτες των θρησκευτικών κοινοτήτων της Ρωσίας, είχε χθες Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Πατριαρχική Κατοικία στην Ιερά Μονή Ντανιλόφσκι, μετά από πρόταση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου ώστε να συζητηθούν θέματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας.

Ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για το ενδιαφέρον του σχετικά με τη ζωή της Εκκλησίας, αλλά και των Ρώσων που ζούνε στο εξωτερικό.

«Σήμερα ένας από τους κύριους στόχους μας, είναι αυτό που λέει και ο Πατριάρχης, η συγκέντρωση της Αγίας Ρωσίας. Δεν είναι τυχαίο που ο Πατριάρχης, δίνει μεγάλη σημασία στα ταξίδια του προς την Ουκρανία», ανέφερε ο κ. Ιλαρίωνας.

Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Πληροφοριών κ. Βλαντιμίρ Λεγκόιντα από την πλευρά του, πρότεινε στον κ. Πούτιν τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ρωσικής Εκκλησίας στη δημόσια τηλεόραση.

«Η συμμετοχή των εκπροσώπων της Ρωσικής Εκκλησίας, στη δημόσια τηλεόραση είναι αναγκαία», ανέφερε ο κ. Λεγκόιντα.

Ο κ. Πούτιν απαντώντας ανέφερε: «Η φωνή της Εκκλησίας πρέπει να ακουστεί δυνατά και από τον χώρο της τηλεόρασης».

«Πρέπει να εξασφαλιστεί τηλεοπτικός χρόνος για το συμφέρον του ρωσικού λαού, οι οποίοι θα πληροφορούνται για τις αξίες της Ορθοδοξίας», πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επίσης ο κ. Πούτιν υποστήριξε την ιδέα του Πατριάρχη Μόσχας, για τη δημιουργία κέντρων στήριξης οικογενειών από τη Ρωσική Εκκλησία σε κάθε συνοικία της πόλεως.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, θεωρεί ότι είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ρωσίας το εκπαιδευτικό σύστημα.

«Πρέπει να επιστρέψουν στη λειτουργία ενός νηπιαγωγείου, σχολείου, γυμνάσιου κ.α., η ηθική, οι αρχές και τα πνευματικά ιδεώδη», ανέφερε ο κ. Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης αναφερόμενος στο θέμα του τηλεοπτικού καναλιού, τόνισε ότι "ένα κανάλι θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τις πραγματικές καταστάσεις που υπάρχουν στη χώρα".

«Το κανάλι πρέπει να προβάλει εθνικές αξίες, καθώς και θέματα που έχουν να κάνουν με την ειλικρίνεια, την αγάπη για την πατρίδα και την ακεραιότητα», ανέφερε ο Πατριάρχης.

Γκάλοπ για ορθόδοξο κανάλι

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών, είναι υπέρ της δημιουργίας Ορθόδοξου τηλεοπτικού καναλιού.

Συγκεκριμένα το 77% λέει ναι στη δημιουργία του καναλιού, ενώ το 66% θέλουν να δημιουργηθούν σχολεία από την Εκκλησία.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment