Thursday, February 23, 2012

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΟΙ ΤΥΑΝΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΜΕΙΑΣ ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ


ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΟΙ ΤΥΑΝΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΑΜΕΙΑΣ ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

======


Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε στη χθεσινη της συνεδρία να καλέσει σε απολογία στις 27 Μαρτίου στο Φανάρι τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Τυάνων κ. Παίσιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Απαμείας κ. Βικέντιο.


Ελπίζουμε ότι το θέμα θα διευθετηθεί χωρίς να υπάρξει περαιτέρω σκανδαλισμός των ομογενών.


Προσευχόμαστε ο Παναγιότατος και η περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικομενικού Θρόνου, αλλά και οι πρώην Ηγούμενος και Αναπληρωτής Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου Παίσιος και Βικέντιος αντίστοιχα, θα βρουν τρόπο να λυθεί το όλο θέμα με κανονικό τρόπο ασφαλώς, αλλά και με τρόπο που δεν θα αναζωπυρώσει φωτιές σκανδαλισμού και δεν θα αναμοχλεύσει καταστάσεις που προκαλούν βαθύτατη θλίψη.


Οπως έλεγε ο αείμνηστος Γέροντας Παίσιος “όσο ανακατεύεις τα κόπρανα τόσο μεγαλύτερη δυσωδία βγαίνει”. Ετσι και με τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα.


Ασφαλώς και πρέπει να εφαρμόζονται οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας, αλλά υπάρχει πάντοτε τρόπος - όταν υπάρχει νους Χριστού και καλή θέληση - να διευθετούνται αυτά τα λυπηρά πράγματα χωρίς να τραυματίζεται περαιτέρω η συνείδηση των πιστών.


No comments:

Post a Comment