Tuesday, February 14, 2012

ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ


ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Μεταδίδει το Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr:


“Προτάσεις για τα δικαιώματα των μειονοτήτων που ζουν στην Τουρκία θα υποβάλλει ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Συνταγματική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης στις 20 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης.


Στο πακέτο κοινών προτάσεων που αναμένεται να διατυπώσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παράλληλα με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στην Χάλκη, αναφέρεται και το αίτημα για την χορήγηση στις μειονότητες της δυνατότητας να ασκούν καθήκοντα στο Δημόσιο και να μπορούν να γίνονται δικαστές και εισαγγελείς.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναφερθεί στα προβλήματα των μειονοτήτων, θα ζητήσει υποστήριξη για τα μειονοτικά σχολεία και θα ζητήσει επίσης την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.


Ο κ. Βαρθολομαίος θα ζητήσει επίσης την εκκαθάριση των σχολικών βιβλίων από διατυπώσεις που δείχνουν μίσος όπως η διατύπωση «χτύπησαν πισώπλατα» για τους Ρωμιούς και τους Αρμένιους.


Η Επιτροπή θα ζητήσει να πάρει επίσης τις απόψεις της αρμενικής, της εβραϊκής μειονότητας καθώς και των Συροορθοδόξων.”


Κάνει ότι μπορεί ο Πατριάρχης για να επιβιώσει μέσα στο χριστιανομάχο κράτος των Αγαρηνών που είναι αναγκασμένος να ζει μαζί με τους ελάχιστους “Ελεύθερους πολιορκημένους” της Βασιλίδας των πόλεων.


Οι Τούρκοι όμως δεν δίνουν κάτι αν δεν μπορούν να το εξαργυρώσουν στο εκατονταπλάσιο.


Το δυστύχημα είναι ότι η οικονομική κρίση δεν μας έφερε μόνο στην μεγάλη φτώχεια που ζουν τόσοι και τόσοι συμπατριώτες μας που στερούνται ακόμη και τα απολύτως αναγκαία για να επιβιώσουν.


Η οικονομική κρίση κατάφερε επίσης καίριο πλήγμα κατά της διαπραγματευτικής ισχύος του Ελληνισμού.


Οι Τούρκοι ούτε που κρύβουν την περιφρόνησή τους προς ένα χρεωκοπημένο κράτος που κυβερνάται από κατοχική κυβέρνηση και που δεν μπορεί να υπερασπιστεί ούτε την εθνική του ανεξαρτησία.


Με τι πλάτες επομένως ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μιλήσει στην Τουρκική εθνοσυνέλευση και θα ζητήσει τα δίκαια του Πατριαρχείου και τα δικαιώματα των Ρωμηών;


Και το ακόμη χειρότερο!


Οχι μόνον - εκ των πραγμάτων - δεν μπορούμε να βοηθήσουμε το Πατριαρχείο, αλλά υπάρχουν ορισμένοι αχαρακτήριστοι, που υποσκάπτουν απροκάλυπτα - με αποφευκτέο Φαρμακίδειο ζήλο - τον θεσμό του Οικουμενικού Θρόνου και βρίσκουν χίλιες δικαιολογίες για να καρφώσουν πισώπλατα τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Ελληνισμό της Κωνσταντινουπόλεως.


Διερωτώμαι!


Δεν συνειδητοποιούν αυτοί οι άνθρωποι την ευθύνη τους έναντι του Αγίου Θεού, έναντι της Ορθόδοξης μας πίστης και έναντι του ευλογημένου μας Γένους;

No comments:

Post a Comment