Monday, February 13, 2012

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Διαβάζουμε στην εφημερίδα “Πολίτης” με πληροφορίες από το in.gr.


ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣ

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ

=====================


“Εκτός λειτουργίας βρέθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κρίσιμη ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο στη Βουλή, οι δικτυακοί τόποι της ΕΛΑΣ, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Έλληνα πρωθυπουργού και της Βουλής των Ελλήνων.


Οι δικτυακοί τόποι έπαψαν να λειτουργούν λίγο μετά την ανάρτηση μηνυμάτων των «χακτιβιστών» Anonymous στο Twitter. «Tango down» αναφέρουν τα μηνύματα, χρησιμοποιώντας τη στρατιωτική ορολογία για την εξουδετέρωση στόχων.


Σύμφωνα πάντως με πηγές στην αστυνομία, οι δικτυακοί τόποι τέθηκαν προσωρινά εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικού προβλήματος.


Για επίθεση των Anonymous έκανε πάντως λόγο ανάρτηση στο δικτυακό τόπο του Forbes.


Εκτός λειτουργίας βρέθηκαν αργότερα και οι δικτυακοί τόποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του υπουργείου Οικονομικών και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Δεν ήταν άμεσα σαφές αν αυτό σχετίζεται με τους Anonymous.


To νέο συμβάν έρχεται περίπου δέκα ημέρες μετά την επίθεση της διεθνούς οργάνωσης στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά την οποία παραποιήθηκε η κεντρική σελίδα.”


Ελπίζω μετά από αυτές τις πληροφορίες, καθώς επίσης από την πρόσφατη επιτυχή επίθεση εναντίον της ιστοσελίδας της CIA, να μην εξακολουθούν να υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από το ηλεκτρονικό φακέλλωμα!


Είναι δυνατόν να εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι - και δη συνειδητοί χριστιανοί - οι οποίοι θεωρούν τις διαβεβαιώσεις των κ. Ραγκούση, ΓΑΠ, Δένδια, κτλ. ως φερέγγυες για την ηλεκτρονική φυλακή;


Η ηλεκτρονική φυλακή παραμονεύει και μας δείχνει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τα αιχμηρά της δόντια.


Οι θεωρίες περί “γυάλινου πύργου” και περί “εσχατολογιστών” που κινδυνολογούν καταρρίπτονται καθημερινά, όχι με κουβέντες του καφενείου, αλλά στην πράξη με τις ενέργειες των χάκερς.


Ούτε η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, ούτε τα κρατικά αρχεία, ούτε η ιστοσελίδα του αντιπροέδρου και υπουργού οικονομικών δεν φάνηκαν ισχυρές να περιφρουρήσουν τα δεδομένα τους από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο!


Και πώς θα μπορούσαν άλλωστε να αντιτάξουν οι δικοί μας “ατσίδες” ουσιαστική προστασία στα απόρρητα των επίσημων Ελληνικών ιστοσελίδων, αφού ούτε η CIA δεν μπόρεσε να περιφρουρήσει ύψιστης σημασίας για την ασφάλεια των ΗΠΑ άκρως απόρρητες πληροφορίες;


Είναι με την επιεικέστερη δυνατή διατύπωση ασυγχώρητη αφέλεια να υποτιμούμε τον κίνδυνο.


Καμιά ιδεοληψία και κανένα προσωπικό γόητρο δεν είναι δυνατόν να μας αφήνει αδιάφορους για το θέμα.


Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνω.


Δεν είναι θέμα ερμηνείας του 666 και του ερχομού του Αντιχρίστου.


Πολλοί το βλέπουν και από αυτή τη γωνία ή αν θέλετε κυρίως από αυτή τη γωνία.


Εκείνο που δεν κατανοώ είναι γιατί οι υπόλοιποι δεν αφήνουν κατά μέρος την όποια διαφορετική ερμηνευτική τους για το βιβλίο της Αποκαλύψεως για να δουν απροκατάληπτα τους κινδύνους που απειλούν το λαό μας και την ελευθερία του από την ηλεκτρονική φυλακή!



No comments:

Post a Comment