Sunday, February 12, 2012

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ - ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ


Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ -


ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Αναφέρει μεταξύ άλλων Ανακοινωθέν της Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης:


“Με την ενθρόνιση του πρώτου Μητροπολίτη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνου ξεκίνησε την πορεία της η νέα Μητρόπολη Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας.


Πλήθος πιστών από πολλές χώρες της Νότιας Ασίας κατέκλυσαν το Chijmes Hall της Σιγκαπούρης, για να υποδεχθούν το νέο Μητροπολίτη.


Ο πρώτος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνος εξελέγη στις 3 Νοεμβρίου 2011 από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και χειροτονήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στις 21 Νοεμβρίου 2011.


Στη Μητρόπολη του περιλαμβάνονται 11 χώρες της περιοχής: Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Ινδία, Πακιστάν, Μαλαισία, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Σρι Λάνκα, Νεπάλ, Μπουτάν και Μαλδίβες.


Η Μητρόπολη Σιγκαπούρης αποτελείται από 38 Ορθόδοξες Κοινότητες, στις οποίες υπηρετούν 22 κληρικοί. Επίσης, λειτουργούν 2 ορφανοτροφεία και 4 οικοτροφεία (φιλοξενούνται 250 παιδιά), 5 νηπιαγωγεία, 10 δημοτικά σχολεία, 2 γυμνάσια, 1 θεολογικό σεμινάριο, 1 πολυτεχνική ακαδημία με τμήματα πληροφορικής και διοικήσεως επιχειρήσεων, 8 ιατρεία και 1 νοσοκομείο.”


Να εκφράσουμε την πιο ειλικρινή μας χαρά για την εξάπλωση της Ορθοδοξίας στο χώρο της Ασίας με τη σύσταση της Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούρης στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκουν οι ορθόδοξες κοινότητες 11 χωρών.


Τα όρια της Μητροπόλεως είναι αχανή και οι 38 ορθόδοξες κοινότητές της σπαρμένες χιλιάδες - τις πιο πολλές φορές - χιλιόμετρα μακρυά η μια από την άλλη.


Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να αντιληφθούμε το εύρος της ποιμαντικής μέριμνας του Σεβασμιότατου Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος θα έχει να επιτελέσει ένα απίστευτο άθλο για τη διαποίμανση της Μητροπόλεως του.


Να προστεθεί επίσης ότι πολλές από τις ορθόδοξες κοινότητες της Μητροπόλεως Σιγκαπούρης δεν λειτουργούν πάντοτε υπό καθεστώς ανεξιθρησκείας και έχουν να αντιμετωπίσουν αφ’ ενός μεν και την ουσιαστική εχθρότητα ορισμένων κρατών, αλλά και την αντιπάθεια της περίοικης Ισλαμικής πλειοψηφίας.


Οι ταπεινές προσευχές μας συνοδεύουν το νέο Μητροπολίτη και ευχόμαστε κάθε παρά Κυρίου φωτισμό για την επιτέλεση του δυσχερέστατου έργου που ανέλαβε να φέρει εις πέρας και μάλιστα σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση δεν δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να βοηθήσει οικονομικά επαρκώς τις ποιμαντικές ανάγκες της Μητροπόλεως.


No comments:

Post a Comment