Monday, February 20, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========

Δραματική έκκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για να προλάβει τη κατάρρευση της εκκλησίας του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη χερσόνησο της Καρπασίας.

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

___________

Ο Μακαριότατος προειδοποιεί για πέντε πράγματα.

1.) Οτι το οικοδόμημα είναι ετοιμόρροπο και επικίνδυνο για τη ζωή των επισκεπτών του.

2.) Ο λόγος που οι κατοχικές αρχές δεν επιτρέπουν την επισκευή του ναού - με έξοδα της Εκκλησίας της Κύπρου παρακαλώ - είναι επειδή οι Τούρκοι προσπαθούν να αφανίσουν ότι Ελληνικό και Ορθόδοξο στον κατεχόμενο Βορρά,

3.) Προειδοποιεί ότι αν δεν εισακουστούν οι εκκλήσεις του θα πάει ο ίδιος με πιστούς χωρίς την άδεια των κατοχικών δυνάμεων να επισκευάσει την εκκλησία.

4.) Θα καταγγείλει σε όλους τους οργανισμούς και τους θεσμούς την απαράδεκτη συμπεριφορά των κατοχικών δυνάμεων.

5.) Καλεί τους πιστούς να σταματήσουν να πηγαίνουν για προσκύνημα στον Απόστολο Ανδρέα ως μέσο παθητικής αντίστασης κατά των κατακτητών της πατρίδας μας, οι οποίοι με αυτή την τακτική επιδιώκουν την εξαφάνιση κάθε μνημείου που θυμίζει την Ελληνική και χριστιανική ιστορία του κατεχόμενου Βορρά.

ΕΠΑΙΝΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ

____________

Συγχαίρουμε θερμά τον Μακαριότατο Κύπρου για το θάρρος του να καταγγείλει τους καταχτητές μας.

Επικροτούμε την έκκλησή του στους πιστούς να προβούν σε παθητική αντίσταση και τον επαινούμε εκ βαθέων για την πρόθεσή του να αψηφήσει τις δυνάμεις κατοχής και να κάνει δυναμική εμφάνιση για να σώσει τον Απόστολο Ανδρέα από την κατάρρευση.

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

________________

Ελπίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος βρίσκεται στο πλευρό του Μακαριότατου και ότι η δυναμική δράση του θα συνοδευτεί από όλους τους ιεράρχες μας.

Οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα άλλο εκτός από τη γλώσσα της δύναμης.

Κάθε πίεση που μπορεί να ασκηθεί εναντίον τους πρέπει να γίνει χωρίς χρονοτριβή και ελπίζουμε επίσης ότι ο κ. Χριστόφιας θα ενισχύσει και δεν θα εμποδίσει τον Μακαριότατο να σώσει τον Απόστολο Ανδρέα.

Είναι αδιανόητο την ώρα που όλα τα μουσουλμανικά τεμένη του Νότου έχουν επισκευαστεί με Ελληνικά χρήματα οι Τούρκοι να αφήνουν επίτηδες να καταρρεύσουν τα Χριστιανικά μνημεία στο Βορρά παρόλον ότι η Εκκλησία της Κύπρου είναι ολοπρόθυμη να καταβάλει τα χρήματα για την επισκευή τους.


No comments:

Post a Comment