Sunday, February 12, 2012

ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΑΝΑΣΑ


ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========
Οι Πανέλληνες παρακολουθούν με κομμένη ανάσα την εξέλιξη της συζήτησης για την ψήφιση του νέου Μνημονίου.
Ολες οι πηγές για την ώρα αναφέρουν ότι το Μνημόνιο θα υπερψηφιστεί από περισσότερους των 180 βουλευτών από πολλές πτέρυγες της βουλής.

ΟΙ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ
__________

Το κόμμα της φαιδρότητας και της διαπλοκής με τον υπόκοσμο, αφού έβαλε την Ελλάδα στην πορεία των Μνημονίων, τώρα το παίζει αντιστασιακό!!! και προσανατολίζεται να μην υπερψηφίσει το Μνημόνιο.
Ο λόγος;
Βλέπει ο φαιδρός Αρχηγός του Καρατζαφύρερ ότι ούτε το modeling agency και η μαφία της Θεσσαλονίκης, ούτε η συγκυβέρνηση του φέρνει κάποιο κομματικό όφελος.
Αντίθετα! Η Χρυσή Αυγή έχει λεηλατήσει τη δεξιά πτέρυγα του ΛΑ.Ο.Σ. και οι νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πιθανόν θα τα καταφέρει να μπει στη Βουλή.
Μπροστά στον “εθνικό” αυτό κίνδυνο να μειωθούν τα ποσοστά του κόμματός του ο κ. Καρατζαφύρερ απεφάσισε να το παίξει πατριώτης.
Αλλωστε είναι γνωστή η ρήση του Σάμουελ Τζόνσον ότι “ο πατριωτισμός είναι το τελεταίο καταφύγιο όλων των απατεώνων.”

ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ
____________

Αλλά και οι Καραμανλικοί της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι αντιδρούν ενώ παρόμοια τάση διαμορφώνεται και στο ΠΑΣΟΚ.
Η κυρία Κατσέλλη φαίνεται ότι έχει τον πιο βαρύνοντα λόγο εξαιτίας και του ειδικού βάρους της για θέματα οικονομίας.

ΓΑΠ - ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ - ΜΑΡΙΛΙΖΑ
___________

Ο ΓΑΠ ήθελε καταρχήν να το παίξει επαναστάστης!!! για να κάψει και τον Βενιζέλο και να αφήσει εκτεθειμένο τον Σαμαρά ως ενδοτικούς, εξ ου και η λίαν στενά προσκείμενη προς αυτόν κυρία Μαριλίζα παραιτήθηκε από υπουργός και ο φιλικότατα προσκείμενος προς τον Γιωργάκη, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, έστειλε την επιστολή μαιμούς - αντίστασης στον κ. Παπαδήμου.
Αργότερα όμως του έτριξαν τα δόντια οι θιγόμενοι και του θύμισαν ότι οι δικές του στραβάρες μας έφεραν σ' αυτό το χάλι και έτσι ανάκρουσε πρύμναν. Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια! Λεφτά άλλωστε υπάρχουν.

ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΘΕΟ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ
__________

Ας δούμε λοπόν που θα καταλήξει το ελεεινό αυτό παιγνίδι που παίζεται σε βάρος της αγαπημένης μας πατρίδας.
Εδώ που φτάσαμε μόνον οι προσευχές σώζουν.
Ας ελπίσουμε ότι μεταξύ μας υπάρχουν έστω και δέκα δίκαιοι που θα ελκύσουν ο έλεος του Θεού.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

Η ΒΟΥΛΗ ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΕ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ
======

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νέου μνημονίου.

Το νέο μνημόνιο να εκσφενδονίστηκε από βουλευτή του ΚΚΕ στην αριστερή πλευρά της αίθουσας και «προσγειώθηκε» στην άλλη πλευρά ένα μόλις μέτρο μπροστά από την θέση του κ. Βενιζέλου στα υπουργικά έδρανα.

Αφορμή, στάθηκαν τα λεγόμενα του Υπουργού Οικονομικών ο οποίος για μία ακόμη φορά εξηγώντας το κατεπείγον της όλης διαδικασίας προειδοποιούσε πως αν δεν ψηφιστεί απόψε το μνημόνιο για να εγκρίνει το Eurogroup την προσεχή Τετάρτη τη δανειακή σύμβαση, δεν θα ξεκινήσει μέχρι 17 του μήνα το κούρεμα του χρέους, δεν θα πληρωθούν ομόλογα 15-20 Μαρτίου κι έτσι η Ελλάδα θα πτωχεύσει.

Εντός δευτερολέπτων το πολυσέλιδο νέο μνημόνιο εκσφενδονίστηκε από τον βουλευτή του ΚΚΕ κ. Μαυρίκο φτάνοντας κυριολεκτικά στο υπουργικό έδρανο του κ. Βενιζέλου με αποτέλεσμα να προκληθεί πανδαιμόνιο στην αίθουσα της Ολομέλειας.

«Αυτή είναι η αντίληψη των κυρίων του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων που οδηγείτε την χώρα στην καταστροφή στο όνομα του πιο ακραίου και χυδαίου λαϊκισμού», ήταν η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου προσθέτοντας ότι αυτοί οι τραμπουκισμοί που εκθέτουν κι ευτελίζουν τη χώρα θα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Η κρίσιμη ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί αργά το βράδυ.


ΠΗΓΗ:


No comments:

Post a Comment