Monday, February 6, 2012

ΟΤΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΩΜΟΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ








ΟΤΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΩΜΟΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======================

Τι γίνεται στην Ελλάδα με την Παιδεία;

Τί συμβαίνει με το μάθημα των Θρηκευτικών, της Ιστορίας και των Ελληνικών;

Κατεδάφιση των πάντων.

Γιαγκάζογλου, Ρεπούση, Δραγώνα και δεν συμμαζευόμαστε.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
_________

Ποια είναι η αντίδραση της υπό την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Εκκλησίας της Ελλάδος;

Ασφαιρα πυρά, κάποιες νερόβραστες ανακοινώσεις και κάποιες αναποτελεσματικές συναντήσεις για το θεαθήναι την ώρα που ο στενότερος θεολόγος - συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τουτέστιν αυτός ούτος ο κακός δαίμονας του μαθήματος των Θρησκευτικών, κ. Σταύρος Γαιγκάζογλου, συνωμοτεί με τους άθεους και υλοποιεί το πρόγραμμά τους σε βάρος της πίστης μας στα σχολεία.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;
_________

Τι γίνεται τώρα στην Κύπρο;

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Πάφου ως Πρόεδρος της επιτροπής παιδείας της Συνόδου - παρόλον ότι έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση πολύ εχθρική προς την Ορθοδοξία και τον Ελληνικό χαρακτήρα της παιδείας -κατόρθωσαν να τιθασσεύσουν εν πολλοίς τις ενέργειες των άθεων εν Κύπρω κρατούντων.

Πώς έγινε αυτό κατορθωτό;

Με τη σθεναρή στάση που τήρησε ο Μακαριότατος για όλα αυτά τα θέματα με τη βοήθεια της Συνόδου, των οργανώσεων των εκπαιδευτικών και των γονέων και άλλων πνευματικών φορέων, οι οποίοι αγωνίζονται σταθερά και δυναμικά ώστε οι μαθητές της Κύπρου να διδάσκονται τα Ελληνορθόδοξα Γράμματα.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
___________

Καρπός αυτής της καθόλα επαινετέας στάσης της Εκκλησίας της Κύπρου και όσων άλλων αγωνίζονται να διατηρήσει η παιδεία Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα είναι και η πρόσφατη εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για τους Τρεις ιεράρχες που εκφράζει αυτές τις θέσεις, αλλά και οι διαβεβαιώσεις του νέου εχέφρονος υπουργού παιδείας, ο οποίος διαβεβαίωσε - για μια ακόμη φορά - ότι οι συντεταγμένες της παιδείας της Κύπρου θα παραμείνουν σταθερά προσηλωμένες στα Ελληνικά πρότυπα.

ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
________

Επομένως στην Ελλάδα λείπουν
1.) Ηγέτης - Αρχιεπίσκοπος που να συντονίζει τον αγώνα υπέρ του Ελληνορθόδοξου χαρακτήρα της παιδείας που παρέχεται στα Ελληνόπουλα.
2.) Οργανώσεις εκπαιδευτικών και γονέων οι οποίες να μη τα βάζουν κάτω και να επιμένουν σταθερά στον αγώνα τους,
3.) Πνευματικοί φορείς οι οποίοι να συνδράμουν τον αγώνα.

ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΑ;
___________

Αλλά τι πρώτιστα λείπει;

Οπως για όλα τα θέματα λείπει αρχιστράτηγος - συντονιστής του αγώνα. Και όχι μόνον λείπει, αλλά και συντονίζει από τα παρασκήνια τον εξανδραποδισμό του μαθήματος των θρησκευτικών.

Ενόσω ο συνθηκολόγος αυτός Αρχιεπίσκοπος παραμένει στο τιμόνι της Εκκλησίας ΜΟΝΟΝ συμφορές μπορούν να προκύψουν στην Εκκλησία της Ελλάδος για όλα τα θέματα.

Οποιος θέλει να κοροιδεύει τον εαυτό του περί του αντιθέτου είναι ελεύθερος να το κάνει, αλλά η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία της Ελλάδος δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί ποσώς με οποιεσδήποτε ψευδαισθήσεις.

No comments:

Post a Comment