Sunday, January 22, 2012

Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ


ΟΙ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Η αστυνομία έφερε στο φως μια απίστευτη ιστορία στην οποία εμπλέκονται κυκλώματα εκβιασμού, διακίνησης μαύρου χρήματος, τοκογλυφίας κτλ. από σπείρες 53 ατόμων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δικηγόροι, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί.


Είναι φανερόν πια το εύρος της διαφθοράς που έχει επικρατήσει, αλλά και η απαράδεκτη ανοχή όλων μας προς αυτές τις καταστάσεις.


ΟΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΥΘΥΞΙΑ

____________


Τι θα έπρεπε να έχει γίνει μετά από τις συλλήψεις και την προφυλάκιση δεκάδων μελών της σπείρας; Τουλάχιστον οι κ. Καρατζαφέρης και Βελόπουλος θα έπρεπε για λόγους πολιτικής (επαναλαμβάνω πολιτικής) ευθιξίας να είχαν αμέσως υποβάλει τις παραιτήσεις τους.


Αυτό έγινε; Πολλού γε και δη!


“ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΤΡΩΟ”!!!

___________


Ο κ. Καρατζαφέρης (πρώην ιδιοκτήτης modeling agency επί της φαιδράς κεφαλής του οποίου κάθησε περιστέρι και το έχει για καύχημα!!!) απάντησε: “Τον επιλέξαμε (εννοεί τον αρχηγό της σπείρας ως υποψήφιο αντινομάρχη) διότι ήταν γνωστό πρόσωπο στην περιοχή της Ημαθίας απ’ όπου κατάγεται, αφού ελέγξαμε το ποινικό του μητρώο που ήταν λευκό”, αρνούμενος κάθε συζήτηση περί “συλλογικής ευθύνης”.


ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ;

_______________


Ηταν γνωστός κ. Καρατζαφέρη ως προς τι; Ως μέγας φιλάνθρωπος; Ως διακεκριμένος επιστήμονας; Ως σπουδάιος άνθρωπος των γραμμάτων και της τέχνης; Ως ευυπόληπτος οικογενειάρχης και επιχειρηματίας ή μήπως ως ιδιοκτήτης αλυσίδας νυχτερινών κέντρων στα οποία βεβαίως δεν πηγαίνουν οι θαμώνες τους για να διαβάσουν τους Χαιρετισμούς και το Απόδειπνο ή την Πάρακληση της Παναγίας. Δεν είναι έτσι;


Δεν υπήρχαν φήμες ότι ήταν τοκογλύφος; Δεν ήταν γνωστός για τον μεγάλο του πλούτο που συσσώρευσε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα; Πώς το κατόρθωσε αυτό; Με την παροιμιώδη εργατικότητά του ή με την παγκοίνως γνωστή (“Θου Κύριε φυλακήν του στόματός μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου”); Δεν ήταν γνωστός ως άνθρωπος με τον οποίο κανείς δεν ήθελε να έχει διαφορές;


ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

__________


Δεν υπήρχαν εναντίον σας κ. Καρατζαφέρη και εναντίον του κ. Βελόπουλου διαμαρτυρίες μέσα από το κόμμα σας για την επιλογή του υποψήφιου αντινομάρχη επειδή όλος ο κόσμος γνώριζε - έστω και αν δεν μπορούσε να αποδείξει δικαστικά την ενοχή του - ποιος ήταν αυτός ο κύριος;


“Ηταν λευκό το ποινικό του μητρώο”, ισχυρίζεστε;!!!


Κύριε Καρατζαφέρη νομίζετε ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο;


Εχετε την απόλυτη πολιτική (υπογραμμίζω πολιτική) ευθύνη τόσο εσείς όσο και ο κ. Βελόπουλος για την επιλογή του υποψήφιου αντινομάρχη. Γι’ αυτό η ανάγκη να παραιτηθείτε είναι απολύτως επιβεβλημένη, αν και φυσικά δεν τρέφω καμιά ψευδαίσθηση ότι θα ενεργήσετε προς την ορθή κατεύθυνση.


“ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΑΕΙ ΠΕΛΑΖΕΙ...”

______________


Αλλωστε - εδώ που τα λέμε - τι είδους αντίρρηση θα μπορούσε να έχει ο πρώην ιδιοκτήτης του modeling agency για τη συμπερίληψη ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του;


ΑΚΟΥΕΤΩΣΑΝ ΤΑΥΤΑ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

__________________


Αλλά ας έλθουμε και στα καθ’ ημάς!


Αντιλαμβάνονται - έστω και τώρα - όσοι ασύνετοι θέλουν να εμπλέξουν τα πολιτικά κόμματα στο θέμα της αποφυλάκισης του Γέροντα Εφραίμ ποιους κινδύνους περιλαμβάνει τέτοια εμπλοκή;


Γι’ αυτό θα επιμένω να παρακαλώ όλους θερμά να ακολουθήσουμε τις συνετές οδηγίες του Αγίου Μεσογαίας στο θέμα της προφυλάκισης του Γέροντα. Κάθε άλλη οδός θα αποτελέσει εκτροπή που θα λειτουργήσει σε τελευταία ανάλυση σε βάρος του π. Εφραίμ.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ...ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Της Μαρίνας Μάνη

=============


Το πολιτικό κουτσομπολιό γύρω από την εξάρθρωση του Θεσσαλονικιώτικου κυκλώματος κυριαρχεί στον μικρόκοσμο του ΠΑΣΟΚ και φέρνει πονοκέφαλο στο ΛΑΟΣ.


Ο αντιπεριφερειάρχης του ΛΑΟΣ


Πρόβλημα ωστόσο αντιμετωπίζει και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” της σπείρας, ο επιχειρηματίας νυκτερινών κέντρων Μ. Καραμπέρης, ήταν υποψήφιος αντινομάρχης Ημαθίας στον συνδυασμό του ΛΑΟΣ για την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας που είχε ως επικεφαλής τον νυν βουλευτή του Κυριάκο Βελόπουλο. “Τον επιλέξαμε διότι ήταν γνωστό πρόσωπο στην περιοχή της Ημαθίας απ’ όπου κατάγεται, αφού ελέγξαμε το ποινικό του μητρώο που ήταν λευκό”, απαντά στέλεχος του ΛΑΟΣ, αρνούμενο κάθε συζήτηση περί “συλλογικής ευθύνης”.



ΠΗΓΗ:


http://www.capital.gr/News.asp?id=138448


No comments:

Post a Comment