Sunday, January 22, 2012

ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΠΑΤΣΚΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ


ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΠΑΤΣΚΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ (ΜΠΟΥΛΟΒΙΤΣ)



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μπάτσκας κ. Ειρηναίος υπήρξε μαθητής του Αγίου Ιουστίνου (Πόποβιτς).


Ο Αγιος Ιουστίνος - όπως μπορεί να μαρτυρήσει ο γράφων - τον θαύμαζε για την γλωσσομάθειά του. Αν νομίζετε ότι ξέρουν άριστα Ελληνικά οι Σεβ. Μητροπολίτες Μαυροβουνίου, πρώην Ερζεγοβίνης, πρώην Ράσκας κτλ. Σέρβοι ιεράρχες πρέπει να ακούσετε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μπάτσκας να μιλά Ελληνικά για να αντιληφθείτε τι θα πει Ελληνομάθεια.


Είναι τόσο σπουδαίο το επίπεδο της Ελληνομάθειάς του ώστε θα άξιζε τον κόπο να ακούσει κάποιος ομιλία του στα Ελληνικά για να ωφεληθεί από γλωσσικής απόψεως.!


Και μη νομίσετε ότι μόνον τα Ελληνικά μπορεί και μιλά με τόση άνεση. Μιλά άνετα και τα Λατινικά!


Οσο για την ορθόδοξη μαρτυρία του όταν σπούδαζε στην Ελλάδα τι φω και τι λαλήσω; Ηταν τόσο συντηρητικός ώστε προβλημάτιζε ακόμη και τους παραδοσιακούς πνευματικούς με την αυστηρότητά του.!!!


Και τώρα;


Τώρα δεν πραγματοιείται οικουμενιστική κίνηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Σερβίας και να μην δώσει το παρόν του, ενώ ηγείται της φιλελεύθερης πτέρυγας της Σερβικής Ιεραρχίας!!! Μόνιμος θιασώτης της στενού κύκλου του Σεβασμιότατου Περγάμου Ιωάννη (Ζηζιούλα) και ομοτράπεζος της κακοδοξίας του κοινού κειμένου Παπικών και Ορθοδόξων στη Ραβέννα!!!


“Τις υμάς εβάσκανεν” Σεβασμιότατε και μας απογοητεύετε τόσο οικτρά;


Εσείς δεν είσαστε που μας λέγατε για τα πάθη του Σερβικού λαού από τους αιρετικούς Παπικούς;


Τώρα καλείτε τους παπικούς “επισκόπους” να συμμετάσχουν στην αρτοκλασία με την ευκαιρία της (άκουσον! άκουσον!) λεγόμενης "Εβδομάδας Προσευχής «για την ενότητα των Χριστιανών» (γράφε "Εβδομάδα ασύστολης καταπάτησης των Ιερών Κανόνων");


No comments:

Post a Comment