Sunday, January 15, 2012

ΟΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ...



ΟΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ (OF ALL THE PEOPLE) ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ...

Του ΠαναγιώτηΤελεβάντου
============

Τώρα κάπου μας δυσκολεύει ο Μακαριότατος με το σημερινό του κήρυγμα περί αχαριστίας.

Αραγε αναφέρεται σε κάποιους συγκεκριμένους;

Σε κάποιο θεσμό ας πούμε ή μήπως σε κάποιο αρχιερέα ή τέλος πάντων κάποιο Λαυρεντιάδη ή το γιατρό των Βρυξελλών που συνταγογράφει “παραδοσιaκά” φάρμακα στον οποίο αναφέρθηκε ο Σεβασμιότατος Δωδώνης ή κάποιο άλλο που δεν μπορεί να πάει ο νους μας;

Στο μεταξύ δεν ησυχάζω πριν μάθω ποια είναι η τρόικα που διοικεί σήμερα την Εκκλησία η οποία βρισκόταν και στο στενό κύκλωμα της Αυλής του αείμνηστου Χριστοδουλου.

Καλά ο ένας από τους τρεις είναι ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου. Ο Παγκοσμιοσυμβουλίτης! Ο προσφυώς αποκαλούμενος σκιά του Μακαριότατου.

Ο δεύτερος, μας πληροφορεί ο Σεβ. Δωδώνης, είναι ο μυστηριώδης αυτός γιατρός των Βρυξελλών. Μήπως εννοεί τον Λαυρεντιάδη; Αλλά αυτός είναι επιχειρηματίας δεν είναι γιατρός, τουλάχιστον εξ όσων εγώ γνωρίζω.

Ο τρίτος ποιος είναι; Μου φαίνεται ότι βλέπω τακτικά τη φωτογραφία κάποιου αυλικού του αείμνηστου Χριστόδουλου στις παραστάσεις του Μακαριότατου. Μήπως είναι ο τρίτος της “τρόικας” του Ιερώνυμου;

Αγιε Δωδώνης: Θα μας πείτε επιτέλους ποιος είναι;

Και προσέξτε από την αχαριστία προς τους ευεργέτες σας.!

Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα από το κήρυγμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: “ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΑΝ”


Του κ. Γ. Φερδή
==============

Στον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου της οδού Μετσόβου λειτούργησε σήμερα Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Επίσης συλειτούργησαν όλοι οι ιερείς του ναού και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης που συνόδευε τον Μακαριώτατο.

Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος, μίλησε κάνοντας εισαγωγή με την παραβολή των 10 λεπρών και μιλώντας για το μεγάλο πρόβλημα της αχαριστίας τόνισε ότι «είναι φοβερό να ξεχνάμε τους ανθρώπους από τους οποίους ευεργετηθήκαμε όπως είναι ακόμα πιο φοβερό να ξεχνάμε τον Θεό που μας βοηθάει συνεχώς σε κάθε δύσκολη στιγμή».

«Θυμόμαστε ανθρώπους που τους ευεργετήσαμε και μετά μας πονέσανε και γίνανε σκληροί. Από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα η αχαριστία θεωρείτε μεγάλο αμάρτημα», πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό πρακτορείο Ειδήσεων Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment