Tuesday, January 24, 2012

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ


Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Η μετάβαση του κ. Σαμαρά στη Μόσχα ανέδειξε το ηγετικό του προφίλ. Η επίσκεψη του έδωσε την ευκαιρία να δείξει ηγετικό ανάστημα και απέδειξε ότι μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια σε υψηλού επιπέδου αποστολές.


Εγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους στη Μόσχα και προσπάθησε να ξαναδέσει το νήμα της φιλίας Ρωσίας - Ελλάδας, που έκοψε η άφρονη διακυβέρνηση των Πασόκων, η οποία όχι μόνον καταβαράθρωσε την πατρίδα μας οικονομικά, αλλά και την απομόνωσε από τους παραδοσιακούς της φίλους και συμμάχους.


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ

__________


Η απάντηση που έδωσε ο κ. Σαμαράς στην ερώτηση Ρώσου δημοσιογράφου για τον Γέροντα Εφραίμ και τη Μονή Βατοπαιδίου έχει πολλούς αποδέκτες.


1.) Καταρχήν ξεκαθάρισε στους Ρώσους - με τη μεγαλύτερη δυνατή ευγένεια - ότι το Ρωσικό κράτος δεν έχει απολύτως καμιά αρμοδιότητα να επεμβαίνει σε θέματα που αφορούν αποκλειστικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη.


2.) Εξήγησε ότι υπάρχουν δύο πτυχές της υπόθεσης Βατοπαιδίου: Η πολιτική και η νομική.


3.) Η πολιτική πτυχή του θέματος έκλεισε οριστικά με το έργο των Εξεταστικών επιτροπών, οι οποίες απέδειξαν ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη, ούτε καν σκάνδαλο.


4.) Το λεγόμενο σκάνδαλο Βατοπαιδίου δημιουργήθηκε από το ΠΑΣΟΚ - εμείς θα προσθέταμε και από την εσωκομματική αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας - για να ρίξουν τον Καραμανλή.


5.) Η νομική πτυχή του θέματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία θα πράξει το καθήκον της.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

________


Κάθε προσπάθεια εμπλοκής των κομμάτων στην υπόθεση της προφυλάκισης του Γέροντα Εφραίμ με την ψευδαίσθηση ότι θα βοηθήσει τη νομική πτυχή του θέματος είναι αντισυνταγματική, αναποτελεσματική και επικίνδυνη και θα λειτουργήσει σε τελευταία ανάλυση σε βάρος του Γέροντα και της Αδελφότητας.


Η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για τις σχέσεις του ΛΑΟΣ με τη σπείρα των τοκογλύφων της Βόρειας Ελλάδας πρέπει να εξανεμίσει κάθε πειρασμό ανάμιξης των κομμάτων.


Η πολιτική πτυχή του θέματος έκλεισε οριστικά με τις εξεταστικές επιτροπές για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.


Ολη μας η προσοχή πρέπει να είναι επικεντρωμένη στη νομική πτυχή του θέματος, η οποία όχι μόνον είναι ακόμη ανοιχτή, αλλά έχει ως αποτέλεσμα - προσευχόμαστε όχι για πολύ ακόμη - την προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ.

No comments:

Post a Comment