Friday, January 27, 2012

ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ! ΕΛΗΞΕ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΩΝ!



ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ! ΕΛΗΞΕ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΩΝ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ, ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ “ΛΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ” ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Για μια ολόκληρη βδομάδα - και με πρόσχημα την ευκαιρία να αποκτήσουν αλληλοκατανόηση οι χριστιανοί-, οι Ιεροί Κανόνες παραβιάστηκαν ασύστολα σε πλείστες χώρες, με τη θλιβερή συμμετοχή ορθοδόξων αντιπροσώπων πολλές φορές κληρικών και δη επισκόπων.

Ο “λαικός Οικουμενισμός” δοξάστηκε κυριολεκτικά.

Με τον οικουμενιστικό εσπερινό για τη λήξη της βδομάδας του σκανδαλισμού του κόσμου και της σκαιάς περιφρόνησης των Ιερών Κανόνων που πραγματοποιήθηκε “στη βασιλική του Αγίου Παύλου τελέσθηκε οικουμενιστικός εσπερινός από τον Πάπα Βενέδικτο, για το τέλος της εβδομάδας συμπροσευχών για τη "Χριστιανική Ενότητα». Συμμετείχαν Ορθόδοξοι, Αγγλικανοί και διαφόρες άλλες Χριστιανικές ομολογίες. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπήθηκε από τον Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο και το Πατριαρχείο Μόσχας από τους π. Αnthony Sevryukov και π. Igor Vyzhanova.” ("Ακτίνες").

Στη συμπροσευχή συμμετείχαν δυστυχώς και εκπρόσωποι του Οικουμενικού Θρόνου και του Πατριαρχείου Ρωσίας και έδωσαν έτσι στον Πάπα αυτό που επιθυμούσε.

Ολες αυτές οι πρωτοβουλίες δεν έγιναν εική και ως έτυχε, αλλά εντάσονται μέσα στο πρόγραμμα της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου, η οποία έθεσε ως στόχο να ενώσει την Ορθοδοξία με τον Παπισμό με ουνιτικές προδιαγραφές. Το Βατικανό αξιώνει να δεχτούμε το παπικό πρωτείο και να κρατήσουμε όλα τα υπόλοιπα. Γνωρίζει ότι με αυτή την ποικιλία των δοξασιών υπό το πρωτείο του Πάπα σταδιακά θα αφομοιωθούμε από τους κατά κόσμον ισχυρούς Παπικούς.

Καθόλου παράξενη επομένως δεν είναι η συμμετοχή και η πρωτοβουλία της κίνησης εβδομάδας αλληλοκατανόησης των χριστιανών του Βατικανού, επειδή είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των Παπικών σχεδίων.

Παράξενη είναι η προθυμία των ημετέρων να προάγουν τα σχέδια του Βατικανού. Ολες ανεξαίρετα οι συμπροσευχές ήταν απαράδεκτες, αλλά το ολίσθημα του Πατριαρχείου Ρουμανίας να συμπροσευχηθεί ακόμη και σε ναό των Ουνιτών υπερέβη τα εσκαμμένα και δείχνει ότι το Πατριαρχείο Ρουμανίας καλπάζει την οδό του Οικουμενισμού συνειδητά και χωρίς αναστολές.

Να ελπίζουμε ότι οι Οικουμενιστές θα μας αφήσουν να ησυχάσουμε έστω και για λίγο;

Ας το γνωρίζουν ότι η προηγουμενη βδομάδα της “αλληλοκατανόησης” και της “προώθησης της ενότητας” υπήρξε εβδομάδα παθών χωρίς Ανάσταση για την Ορθοδοξία.

No comments:

Post a Comment