Friday, December 9, 2011

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΑΡΧΙΜ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΩΦ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ HOLLYWOOD


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

__________


Αρχιμ. Ιωάννου Κωστώφ, Σταυρός, Δαιμόνων το τραύμα, Το δικό μας Hollywood, Αθήναι 2011, σσ.166


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Μια απάντηση στους μάρτυρες του Ιεχωβά για την δαιμονική αποστροφή τους προς το τρισμακάριο ξύλον του Σταυρού είναι το νέο απολογητικό πόνημα του π. Ιωάννη Κωστώφ.


Είναι απίστευτος ο όγκος της απολογητικού έργου του π. Ιωάννη. Επί δεκαετίες εγράζεται συστηματικά και αποδελτιώνει τόμους ολόκληρους απολογητικής φύσεως σε πλείστα θέματα.


Σιγά - σιγά άρχισε να δημοσιεύει τους καρπούς της εργασίας του προς δόξα Θεού, αλλά και προς ωφέλεια ημών των αδιάβαστων, που αναμένουμε από χαλκέντερους ανθρώπους - όπως ο π. Ιωάννης - να μας πληροφορήσουν για το υλικό που υπάρχει για όσα θέματα πρέπει να έχουμε υπόψη για να είμαστε “έτοιμοι προς απολογίαν παντί τω αιτούντι.”


Το βιβλίο περιέχει κεφάλαια που αναφέρονται στις προτυπώσεις του Τιμίου Σταυρού, στα θαύματά του, στη σημασία και τις επιδράσεις του, στο σχήμα του, κτλ..


Είναι δηλαδή μια πολύ εμπεριστατωμένη απάντηση στους ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά αλλά και άλλους ακραίους Προτεστάντες, οι οποίοι όχι μόνον δεν τιμούν τον Τίμιο Σταυρό, αλλά και τον καθυβρίζουν και τον θεωρούν δαιμονικό σύμβολο!!! Μας συγκλόνισε προπαντός το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου που είναι γραμμένο από τη γραφίδα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως Μελέτιου, σε ένα κείμενο που επιγράφεται “Μιλά και ακούει ο σταυρός;” και το οποίο συνιστά καταπελτώδη απάντηση σε ένα Προτεστάντη.


Πολύ ωραίο και ευανάγνωστο βιβλίο.

No comments:

Post a Comment