Saturday, December 10, 2011

"Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ"


"Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ"

(Σάμουελ Τζόνσον)


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Εκ πρώτης όψεως - ιδιαίτερα όταν κάποιος δεν γνωρίζει το ποιόν του κ. Αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών - μπαίνει στον πειρασμό να πει καλά τα λέγει ο κ. Βενιζέλος.


Αυτή δεν είναι η ώρα να μας απασχολούν οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ και οι δελφινομαχίες τους, αλλά η σωτηρία της πατρίδας μας.


Πλην όμως, όταν γνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις, τότε κατανοείς ότι ο κ. Βενιζέλοw κάθε άλλο παρά άξιος συγχαρητηρίων είναι για τη στάση του.


Η ΠΡΟΣΠΟΙΗΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΛΦΙΝΟΛΟΓΙΑ

___________


Καταρχήν η “αδιαφορία” του για τη δελφινολογία του ΠΑΣΟΚ αφορμάται από το γεγονός ότι υστερεί κατά πολύ του κ. Λοβέρδου σε ποσοστά στις δημοσκοπήσεις ως το πιο κατάλληλο άτομο να διαδεχθεί τον ΓΑΠ. Αρα προς το παρόν τον συμφέρει να κλείσει η δελφινολογία με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα ανατραπούν τα δεδομένα υπέρ του ιδίου.


ΕΔΩΣΕ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ

____________


Στη συνέχεια μόλις πριν λίγες μέρες αρνήθηκε να παραμείνει στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων που κατέλυσε ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος στις Βρυξέλλες και πορεύθηκε για να βρεί πιο ντελούξ ξενοδοχείο με τα έξοδα του Ελληνικού λαού βεβαίως.


ΑΥΛΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

_________


Αλλωστε ουδείς ξεχνά ποιος είναι ο κ. Βενιζέλος. Ανθρωπος της Εκάλης είναι, της ροζ έπαυλης της Μιμής που αγοράσθηκε με δανεικά λεφτά του κ. Παπούλια και άλλων κατεργαρέων.


Μέσα στα άδυτα της ροζ έπαυλης αναδείχθηκε ως πολιτική φυσιογνωμία ο κ. Βενιζέλος την εποχή που ο “Ηρόστρατος” (Ανδρέας Παπανδρέου) διαπόμπευε την πατρίδα μας με τους παλιμπαιδισμούς του και την κατέστρεφε εκ θεμελίων με την αλόγιστη σπατάλη των πακέτων Ντελόρ που διασπαθίστηκαν σε μίζες για τα λαμόγια του Πασόκ.


ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

________


Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται δελφίνους και εσωκομματικές διαμάχες. Διάλυση χρειάζεται με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας όλων των διοικητικών του οργάνων του ως ελάχιστη έκφραση μεταμέλειας προς τον Ελληνικό λαό για το ανεπανόρθωτο κακό που προξένησαν στην πατρίδα μας.


Οσο για τις δήθεν εθνικές και όχι κομματικές προτεραιότητες του κ. Βενιζέλου περιοριζόμαστε να καγχάσουμε ειρωνικά.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: “ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΩ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ”

=========


O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αρνήθηκε κατηγορηματικά σήμερα από τις Βρυξέλλες

να μετάσχει σε συζητήσεις, που αφορούν τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και έκανε έκκληση για ενότητα προκειμένου το εθνικό σκάφος να περάσει τον κάβο.


Πιο συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ για τη διαδοχή, δήλωσε ότι τη στιγμή που η χώρα δίνει μάχη για να μείνει όρθια μέσα σε δύσκολες ευρωπαϊκές συνθήκες, ο ίδιος αρνείται να μετάσχει σε τέτοιου είδους συζητήσεις.


«Ντρέπομαι να μετάσχω σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, η οποία στρέφει το ενδιαφέρον σε θέματα ασύγκριτα μικρότερης σημασίας σε σχέση με το να επιβιώσουμε ως χώρα.


Ως υπουργός Οικονομικών έχω χρέος να στηρίξω την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και αυτή είναι η προτεραιότητά μου και υποχρέωσή μου. Υποχρέωσή μας είναι να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη αν απασχολούμε την κοινή γνώμη και τον ελληνικό λαό με άλλα θέματα από αυτά που πρέπει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.





ΠΗΓΗ:


Τρομακτικό

No comments:

Post a Comment