Wednesday, December 21, 2011

ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ


ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Οι εργαζόμενοι στο Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας επανέρχονται και ζητούν συνδικαλιστικά τα δικαιώματά τους. Οσα λένε με το ψήφισμά τους εκφράζουν την αγωνία τους να μη βρεθούν στο δρόμο και οι ίδιοι και οικογένειές τους εν μέσω της σημερινής πρωτοφανούς κρίσης.

Ποιος λογικός άνθρωπος αδυνατεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα του θέματος και να μην νιώσει συμπάθεια για την αγωνία των εργαζομένων στον Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας;

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ
_______________

Δεν μας παραξενεύει λοιπόν επειδή οι υπάλληλοι του Ραδιοσταθμού της Εκκλησίας βλέπουν το θέμα συνδικαλιστικά, αλλά με κανένα τρόπο το θέμα της λειτουργίας του Ραδιοσταθμού δεν είναι δυνατόν να εγκλωβιστεί σε συνδικαλιστικά πλαίσια.

Δεν στεκόμαστε ούτε στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων του Ραδιοσταθμού, ούτε στο πολύ χαμηλό ποσοστό της ακροαματικότητάς του.

ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ;
_____________

Αλλο μας απασχολεί. Αυτή η ίδια η σκοπιμότητα της ύπαρξής του.

Τίμια και παστρικά πράγματα. Αν ο Ραδιοσταθμός της Εκκλησίας συνεχίσει τη λειτουργία του όπως λειτουργεί επί Αρχιεπισκοπίας Ιερωνύμου τότε δεν έχει απολύτως κανένα λόγο να συνεχίσει να λειτουργεί.

Οι υπάλληλοι του Ραδιοσταθμού δεν πρέπει να πεταχτούν στο δρόμο. Μπορούν κάλλιστα να απορροφηθούν από άλλους οργανισμούς της Εκκλησίας ή ραδιοσταθμούς Μητροπόλεων.

Αλλά Ραδιοσταθμός με το στίγμα του κ. Κατσιάρα και των υπόλοιπων Νεορθόδοξων που τον κατευθύνουν σήμερα όχι μόνον δεν χρειάζεται να λειτουργεί αλλά και είναι πρόξενος μεγάλης ζημίας.


ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕ ΑΛΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
__________

Αποψή μας είναι να συνεχίσει ο Ραδιοσταθμός της Εκκλησίας αλλά απαραιτήτως με άλλη διεύθυνση.

Αν ανατεθεί η λειτουργία του σε χέρια ορθόδοξα τότε και με οικονομική ζημιά να λειτουργεί ο Ραδιοσταθμός ωφέλεια θα παρέχει.

Αντίθετα το γε νυν έχον είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίσει τη λειτουργία του ακόμη και αν τυχόν θα είχε οικονομικό πλεόνασμα.

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ
______________

Η Σύνοδος πρέπει να αναλάβει στα χέρια της το θέμα και να αγνοήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ας βολιδοσκοπηθεί ο π. Γεώργιος Μεταλληνός αν ενδιαφέρεται, ή αν ο σεβαστός μας Γέροντας αποποιηθεί την πρόταση τότε η Σύνοδος ας απευθυνθεί στον κ. Χολέβα ή στον κ. Νατσιό ή σε κάποιον άλλο που έχει φόβο Θεού και ορθόδοξο φρόνημα.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ
================

Οι τριάντα τρεις εργαζόμενοι στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος απευθύνουμε έκκληση στη Διοίκηση της Εκκλησίας να αποσύρει τη μεθόδευση για δραματική μεταβολή των εργασιακών συνθηκών, που αιφνιδιαστικά μας ανακοινώθηκε.

Παραμονές Χριστουγέννων ενημερωθήκαμε, από τους αρμόδιους της Ιεράς Συνόδου και του Ραδιοφωνικού Σταθμού, ότι πρέπει να υποβάλλουμε εγγράφως την παραίτησή μας και να υπογράψουμε νέα δυσμενή σύμβαση ως απλοί υπάλληλοι, απεμπολώντας τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα ως δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι ραδιοφωνίας. Επιπλέον οι νέες ατομικές συμβάσεις που προτείνονται θα επιφέρουν δραματικές και πρωτοφανείς περικοπές των εισοδημάτων μας, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Καταγγέλουμε ότι μας ζητήθηκε εκβιαστικά να υπογράψουμε άμεσα, διαφορετικά θα απολυθούμε.

Θεωρούμε απάνθρωπο να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση σε κάθε εργαζόμενο, πόσο μάλλον όταν τέτοιες μέθοδοι ακολουθούνται από τη Διοίκηση της Εκκλησίας, που θα έπρεπε να προσεγγίζει με αγάπη, κατανόηση και πνεύμα συνεργασίας τους ανθρώπους της.

Επιπλέον διαμαρτυρόμαστε έντονα διότι τορπιλίστηκε η διαδικασία του διαλόγου, η οποία είχε ξεκινήσει μέσω των εκπροσώπων μας. Ελπίζουμε, μετά την άρση των απαράδεκτων μεθοδεύσεων, αυτός ο διάλογος να συνεχιστεί.

Μετά τη Συνέλευση των εργαζομένων του Ραδιοφωνικού Σταθμού, της 21ης Δεκεμβρίου 2011, δηλώνουμε ότι:

1) Είμαστε επαγγελματίες και δεν δεχόμαστε καμία εργασιακή υποβάθμιση.

2) Πληρωνόμαστε αποκλειστικά με βάση τα όσα προβλέπουν οι Συλλογικές μας Συμβάσεις και οι νόμοι του κράτους και κανείς δεν υπεραμείβεται, όπως σκοπίμως διαδίδεται.

3) Ζητούμε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας όχι μόνο να μην κλείσει, αλλά να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί και είμαστε διατεθειμένοι να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως άλλωστε κάνουμε από την ίδρυσή του.

4) Απορρίπτουμε κάθε εκβιαστική μεθόθευση που υποβαθμίζει το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας και βυθίζει στα τάρταρα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

5) Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας με κάθε τρόπο, συντονισμένοι με τις επαγγελματικές μας Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ και ΕΠΗΕΑ).

Μετά από εικοσιδύο χρόνια ιστορίας και στην κρίσιμη περίοδο που περνάει η χώρα, θεωρούμε αναγκαίο ο 89,5, η «άλλη φωνή στα FM», να συνεχίσει να φθάνει σε κάθε σπίτι.


ΠΗΓΗ:
Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment