Monday, December 5, 2011

Η ΔΙΑΒΟΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ ΚΑΙ ΟΙ "ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ"


Η ΔΙΑΒΟΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ ΚΑΙ ΟΙ "ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ"

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======
Η περίφημη δήλωση Κίσσιγκερ ότι η θρησκεία και η γλώσσα του Ελληνισμού πρέπει να χτυπηθούν επειδή συνιστούν τη δύναμη της αντίστασής του έχει γίνει παρά τις περί αντιθέτου διαψεύσεις του ιδίου. Αλλωστε τι περιμέναμε; Να τις επιβεβαιώσει;
Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός - ένας καθόλα αξιόπιστος μάρτυρας - ομολογεί ότι άκουσε ο ίδιος τον Κίσσιγκερ να κάνει αυτές τις δηλώσεις.
Ποιο λόγο έχει να ψεύδεται ο π. Γεώργιος;
Από την άλλη έχει κάθε λόγο να προσπαθεί να διαψεύσει τις δηλώσεις ο ίδιος ο Κίσσιγκερ επειδή αντελήφθη το μέγεθος της αντίδρασης που προκάλεσαν.
Η πρακτική άλλωστε αυτή είναι περισσότερο από συνηθισμένη στην πολιτική. Γίνεται μια δήλωση και όταν διαπιστωθούν έντονες αντιδράσεις διαψεύδεται. Αλλες φορές επίσης γίνονται δηλώσεις για να σφυγμομετρηθούν αντιδράσεις.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Κίσσιγκερ έκανε αυτή τη δήλωση. Τον άκουσαν τόσοι και τόσοι απολύτως αξιόπιστοι άνθρωποι με τα αυτιά τους. Τι παρεξήγηση ή διάψευση μπορεί να χωρέσει;
Αλλωστε ο Κίσσιγκερ δεν είναι ένοχος μόνον έναντι του Ελληνισμού για τα εγκλήματά του στην Κύπρο και στην Ελλάδα.
Σε όλο τον κόσμο τον αναζητούν για να τον παραπέμψουν στη Χάγη για τα εγκλήματά του. Δεν είναι αστείο να βρίσκει απολογητές μεταξύ των Ελλήνων;

ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ή ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ;
______________

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν αυτές οι δηλώσεις εκφράζουν την πολιτική της Ουάσιγκτον έναντι του Ελληνισμού, αν εκφράζουν τις θέσεις κάποιων ισχυρών κύκλων των παρασκηνίων ή αν πρόκειται για προσωπικές του απόψεις.
Ως γνωστόν ο κ. Κίσσιγκερ εκφράζει δημόσια θέσεις με τις οποίες διαφωνεί και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στο οποίο πρόσκειται (υποστήριζε λ.χ. δημόσια τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του προέδρου Κλίντον με τις οποίες διαφωνούσε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα), αλλά και θέσεις με τις οποίες διαφωνεί το επίσημο Εβραικό λόμπυ στις ΗΠΑ.
Αρα δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο κ. Κίσσιγκερ έκανε αυτές τις δηλώσεις αλλά μέχρι στιγμής τουλάχιστον αγνοούμε αν πρόκειται για προσωπικές του απόψεις ή αν εκπροσωπεί τις θέσεις κάποιων άλλων του προσκηνίου ή του παρασκηνίου.

Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
____________

Αυτός που μας ενδιαφέρει ως χριστιανούς ορθόδοξους δεν είναι τόσον αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο επίθεσης εναντίον της γλώσσας και της πίστης μας αλλά το ότι εμείς συνειδητά καταφέρουμε απανωτά πλήγματα κατά της παιδείας και της Εκκλησίας μας.
Το ότι λ.χ. μόνον το 1% των πιστών εκκλησιάζετιαι κάθε Κυριακή δεν έχει σχέση με τις προθέσεις του κ. Κίσσιγκερ ή της οποιασδήποτε λέσχης αλλά με τη συνειδητή αποστασία μας από το Θεό.
Αυτήν ακριβώς τη στιγμή οι ΚΑΙΡΟΣκόποι και ο κ. Γιαγκάζογλου με την αρωγή του διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου μεθοδεύουν με ανορθόδοξες διαδικασίες τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών από κατηχητικό σε θρησκειολογικό. Δεν πιστεύω να νομίζει κάποιος ότι ο κ. Γιαγκάζογλου βρίσκεται σε επικοινωνία με τον κ. Κίσσιγκερ για να προωθήσει τα σχέδιά του.!!!
Δεν είναι άραγε πολύ πιο παραγωγικό να αντιμετωπίζουμε τους φανερούς κινδύνους εναντίον της πίστης και της γλώσσας μας παρά να εξαντλούμε τις δυνάμεις μας σκιαμαχώντας εναντίον των “σκοτεινών δυνάμεων”;

No comments:

Post a Comment