Saturday, December 10, 2011

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΛΛΙΤΣΗ, Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΧΩΜΙΟΣ


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

_________


Αγγέλου Καλλίτση, Ο Οσιος Παχώμιος, Εκδοση της Ιεράς Σκήτης των Αγίων Πατέρων, Προβάτειον Ορος, Χίος 2011, σσ. 20.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου


=============


Ο αγιοποιός μοναχισμός έδωσε στην Εκκλησία αναρίθμητους καρπούς αγιότητας. Οχι μόνον τους πρώτες αιώνες της ζωής της Εκκλησίας αλλά και σήμερα.


Ο Οσιος Παχώμιος ο εν Χίω κοιμήθηκε εν Κυρίω το 1905. Υπήρξε εν Χριστώ διδάσκαλος πολλών σύγχρονων Αγίων της Εκκλησίας μας μεταξύ των οποίων του Αγίου Νεκταρίου, του Οσίου Ανθιμου Βαγιάνου της Χίου, του Οσίου Μωυσή της Τρυπητίνιας και πολλών άλλων διακεκριμένων επισκόπων και κληρικών.


Ηταν πολύ ασκητικός και διακριτικός ιερομόναχος και κατόρθωσε να αναβιώσει την ασκητική παράδοση στη Χίο και στην Ελλάδα γενικότερα.


Το σύντομο αυτό τεύχος για τον Οσιο Παχώμιο της Χίου, περιέχει βασικά τον πανηγυρικό που εκφώνησε ο κ. Αγγελος Καλλίτσης πέντε χρόνια μετά την επίσημη αγιοκατάταξη του Οσίου Παχωμίου το 2005 εκατό χρόνια μετά την κοίμησή του.


Το έργο προλογίζει ο Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Αγιοπατερίτης, Ηγούμενος της Ιεράς Σκήτης των Αγίων Πατέρων έκδοση του οποίου είναι το παρόν τεύχος.


Καλαίσθητη έκδοση με πλήθος φωτογραφίες.


Να ευχαριστήσουμε όλους όσους κοπίασαν για την παρούσα καλαίσθητη έκδοση και να ευχηθούμε η Ιερά Σκήτη των Αγίων Πατέρων του Προβάτειου Ορους να δημοσιεύσει σύντομα τον κατά πλάτος βίο του Οσίου Παχωμίου προς ωφέλειαν των πιστών.


No comments:

Post a Comment