Tuesday, December 6, 2011

ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ


ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Χαιρετίζουμε την απόφαση της οικογένειας του αείμνηστου πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη να καταθέσει αγωγή εναντίον των πραγματικά υπόλογων για το έγκλημα που διεπράχθηκε στο Μαρί με τη φονική έκρηξη που στοίχισε τη ζωή 13 ανθρώπων και την απώλεια του 20% του ΑΕΠ της Κύπρου.


Ο Κύπριος πρόεδρος έπρεπε να είχε υποβάλει αυθημερόν παραίτηση από τη θέση του. Δυστυχώς όχι μόνον τότε δεν έπραξε το καθήκον του ο κ. Χριστόφιας, αλλά ούτε και μετά που του καταλόγισε ασήκωτες ευθύνες ο επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής κ. Πόλυς Πολυβίου που ο ίδιος ο Πρόεδρος διόρισε για να ερευνήσει το ζήτημα.!!!


Αφού, λοιπόν, ο Κύπριος Πρόεδρος και οι συνεργάτες του αρνούνται να ακούσουν τη φωνή του λαού, των κομμάτων και του Συντάγματος ήρθε η ώρα να μιλήσει η δικαιοσύνη.


Συμπληρωματική αγωγή κατά παντός υπευθύνου πρέπει να καταθέσουν και οι συγγενείς των άλλων θυμάτων της έκρηξης.


Αλίμονον αν τέτοια εγκλήματα περνούν ατιμώρητα!



Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.


*****


ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

==============


Οι δικηγόροι της οικογένειας του αποβιώσαντος Πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, κατέθεσαν χθες αγωγή κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, του τέως Υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα και του τέως Υπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Κυπριανού.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας, η αγωγή αφορά την «πρόκληση θανάτου του Πλοιάρχου όσο και με τις παραβιάσεις εκ μέρους της Δημοκρατίας των υποχρεώσεων της με βάση διεθνείς συμβάσεις αλλά και το Σύνταγμα.»


«Η οικογένεια Ιωαννίδη και εμείς προσωπικά πιστεύουμε ότι η Αγωγή είναι το κατάλληλο μέσο να διαγνωστούν με δεσμευτικό τρόπο οι οποιεσδήποτε υποχρεώσεις του καθενός από τους Εναγόμενους, έστω και αν την ίδια στιγμή καμιά θεραπεία που επιζητείται από το Δικαστήριο μπορεί ποτέ να αποκαταστήσει πλήρως την απώλεια του συζύγου και πατέρα Ανδρέα Ιωαννίδη. Με την Αγωγή η οικογένεια του Πλοίαρχου θα επιζητήσει την διάγνωση με δικαστικό και δεσμευτικό τρόπο τις υποχρεώσεις του καθενός από τους Εναγόμενους, διότι θεωρούμε ότι η απονομή της Δικαιοσύνης στην προκειμένη υπόθεση είναι ο μόνος τρόπος να απαλυνθεί έστω κατ’ ελάχιστο ο ανείπωτος πόνος της και να εξασφαλιστεί», αναφέρει η ανακοίνωση.




ΠΗΓΗ:


http://www.efylakas.com/archives/10778 ,


“SigmaLive”

No comments:

Post a Comment