Saturday, December 17, 2011

ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΝΤΖΑ


ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΝΤΖΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Τελικά ύστερα από τόσο καιρό ο Καθηγητικός Σύλλογος του σχολείου, που φοιτά ο μαθητής που μούντζωσε τους επισήμους κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα, τιμωρήθηκε με μια μέρα αποβολή για την απρέπεια.


Οι καθηγητές ενήργησαν σωστά. Το μούντζωμα την ώρα της παρέλασης από ένα μαθητή είναι - πώς να το κάνουμε; - απρέπεια.


Από την άλλη λήφθηκε υπόψη η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση του μαθητή και η εν γένει συμπεριφορά του στο σχολείο γι’ αυτό η τιμωρία είναι αποθαρρυντικού και όχι εκδικητικού χαρακτήρα προς το μαθητή.


Αυτό που δεν ανέφερε μόνον ο Καθηγητικός Σύλλογος που καταδίκασε τον μαθητή είναι ότι το φαινόμενο κακώς εστιάστηκε στο πρόσωπο του συγκεκριμένου μαθητή επειδή παρόμοιες ενέργειες έγιναν σε πολλά μέρη της Ελλάδας κατά την παρέλαση των μαθητών και όχι μόνον.


Το πιο σημαντικό! Οι λεγόμενοι αγανακτισμένοι για μήνες ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Κοινοβούλιο και μούντζωναν τους βουλευτές χωρίς να υποστούν καμιά συνέπεια τιμωρίας.


Σίγουρα! Δεν εγκρίνει κανείς τη συμπεριφορά του μαθητή, αλλά δεν ισχύει το ρητό: “Σιγά μη στάξει η ουρά;”


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ... ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ

=========


Τελικά, οι καθηγητές - μέλη του συλλόγου διδασκόντων στο 3ο - νυχτερινό - ΕΠΑΛ Λάρισας συνεδρίασαν και αποφάσισαν... την επιβολή ποινής μίας ημέρας αποβολής για τον μαθητή του σχολείου, ο οποίος μούντζωσε τους επισήμους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα.


Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» και αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα e-volos.gr, στη χθεσινή συνεδρίαση του συλλόγου μετείχε και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ η οποία εξαρχής - όπως και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης - είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει την ενέργεια του μαθητή.


Ο 15χρονος είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας και παράλληλα με το σχολείο εργάζεται στην οικοδομή για να ενισχύσει οικονομικά την οικογένειά του.


ΠΗΓΗ:


Τρομακτικό

No comments:

Post a Comment