Wednesday, December 14, 2011

ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗ


ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΧΡΙΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Για μια ακόμη φορά το μόρφωμα των Σκοπίων έδειξε το φασιστικό του πρόσωπο και οδήγησε τον μαρτυρικό Αρχιεπίσκοπο Αχριδών κ. Ιωάννη σε φυλακές ύψιστης ασφαλείας - λες και πρόκειται για επικίνδυνο κακούργο - όταν προσπάθησε να περάσει τα σύνορα προς τα Σκόπια για να μεταβεί στην έδρα του.


Ο Αρχιεπίσκοπος Αχριδών διώκεται επειδή δεν δέχτηκε την πραξικοπηματική ανακήρυξη της Αυτοκεφαλίας της λεγόμενης “Εκκλησίας της Μακεδονίας”.


Εχει κατ’ επανάληψη εγκλειστεί στις φυλακές και έχει παντοιοτρόπως κακοποιηθεί και υποστεί άδικες και απάνθρωπες επιθέσεις και ο ίδιος και οι μοναχοί, οι μοναχές, οι ιερείς και οι πιστοί που τον ακολουθούν.


Αυτή τη στιγμή οι Σκοπιανές αρχές προσπαθούν - με προκατασκευασμένες κατηγορίες - να τον ενοχοποιήσουν για ποινικά αδικήματα που δεν διέπραξε, για τον κλείσουν στη φυλακή και να διαλύσουν έτσι την κανονική Αρχιεπισκοπή Αχριδών και να επιβάλουν το εθνοφυλετικό μόρφωμα της λεγόμενης “Εκκλησίας της Μακεδονίας”.


Οι προσευχές όλων των Ορθόδοξων συνοδεύουν τον Σεβασμιότατο Αχριδών. Προσευχόμαστε να ελευθερωθεί σύντομα και να αφεθεί απερίσπαστος χωρίς διωγμούς να ποιμάνει το ποίμνιό του.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ανακοινωθέν Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

======================


Σήμερα Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011, στις 13:30, στην προσπάθειά του να εισέλθει στην ΠΓΔΜ, από τον μεθοριακό σταθμό Νίκης στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα,συνελήφθη στο Σκοπιανό φυλάκιο Medzitlijia, ο μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων, Μακαριώτατος κ.κ. Ιωάννης, από τις Αρχές της FYROM και οδηγήθηκε στις φυλακές, υψίστης ασφαλείας, IDRIZOVO, στα προάστεια των Σκοπίων.


Το 2010 κατόπιν ψεύτικων κατηγοριών της σχισματικής εκκλησιαστικής οργάνωσης στην ΠΓΔΜ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση. Επειδή δεν ήταν παρών στην διεξαχθείσα δίκη, ο κ. Ιωάννης έχει δικαίωμα να ζητήσει επανάληψη της δίκης. Γι'αυτό το λόγο ελπίζει, σύμφωνα με τον Δικηγόρο του, ότι σε τρείς μέχρι πέντε ημέρες πρέπει να βγεί από την φυλακή και να καταστεί δυνατή μια νέα δίκη, στην ποία θα υπερασπιστεί την ελευθερία του.


Να υπενθυμίσουμε ότι, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιωάννης συνελήφθη στα Βουλγαρικά σύνορα, την 16 Νοεμβρίου 2010, κατόπιν εντάλματος σύλληψης από την Ιnterpol της ΠΓΔΜ, προκειμένου να εκτίσει την παραπάνω ποινή φυλάκισης. Όμως τότε το Δικαστήριο της Σόφιας τον απάλλαξε και τον απελευθέρωσε με την εξήγηση ότι η καταδικαστική απόφαση από την ΠΓΔΜ, ήταν αποτέλεσμα των διώξεων, που ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης υφίσταται τα τελευταία εννέα χρόνια, όχι ότι ήταν ένοχος κατά τον Ποινικό Κώδικα, αλλά για θρησκευτικούς λόγους.

ΠΗΓΗ:

Πυλώνας Εκκλησαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment