Friday, December 16, 2011

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ- "Ο ΣΩΤΗΡ", ΤΕΥΧΟΣ 2032


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_________

“Ο Σωτήρ”, Ορθόδοξο χριστιανικό περιοδικό όργανο ομωνύμου Αδελφότητος θεολόγων, Ετος 52ο, 1 Νοεμβρίου 2011, Τεύχος 2032, σσ. 435 - 456.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===================

Το περιοδικό “Ο Σωτήρ” - το ορθόδοξο περιοδικό με το μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών - κατηχεί ανά δεκαπενθήμερο ορθόδοξα τους πιστούς. Αναλύει ευαγγελικές περικοπές, κάνει λειτουργική αγωγή, γράφει ευστοχότατα και θεολογικότατα σχόλια που αναλύουν την επικαιρότητα, διηγείται βίους αγίων, κάνει αναφορά σε μεγάλες μορφές του έθνους μας εμπνευσμένες από την χριστιανική πίστη, κτλ..

Από το τεύχος 2032 αποσπώ τις ακόλουθες ωραίες προτάσεις του σχολίου που επιγράφεται “Παρανοικό σύστημα “νέου Σοβιετισμού”.

“Η ευθύνη όλων μας είναι μέγιστη. Απαιτείται άμεση αντίδραση με κάθε νόμιμο μέσο. Το σύστημα είναι παράνομο. Δεν έχει την έγκριση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα, είναι σαφώς αντισυνταγματικό και, αν τυχόν επιβληθεί υποχρεωτικά, θα πρέπει να προσβληθεί με καταιγισμό προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας!
Είναι δε ή ώρα και η ηγεσία της Εκκλησιας μας να αντιδράσει δυναμικά. Αύριο θα είναι αργά. Τα πράγματα βοούν. Εγκαθιδρύονται συστήματα προετοιμασίας του καθεστώτος του Αντιχρίστου”.

Ολα όσα λέτε ορθά, σεβαστοί πατέρες και αδελφοί, αλλά ας μην κοροιδεύουμε τον εαυτό μας. Ο Αρχιεπίσκοπος και η ομάδα που τον περιβάλλει θα ματαιώσουν κάθε σχέδιο αντίστασης εναντίον της ηλεκτρονικής φυλακής γι’ αυτό ας προετοιμαστούν οι πιστοί με κάθε νόμιμο μέσο να προσβάλουν στα δικαστήρια την υπό εξέλιξη παρανομία.

No comments:

Post a Comment