Wednesday, November 30, 2011

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ Η ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ




ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ Η ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===================


Στην προσφώνησή του, προς το νέο Μητροπολίτη Αυστρίας Αρσένιο, ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε και στους διαλόγους με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους.


Πολύ ορθά επεσήμανε ότι καμιά δογματική διαφορά δεν επιτρέπει την παραθεώρηση της μεγίστης των αρετών της αγάπης προς όλους τους αδελφούς μας που βρίσκονται στο σκοτάδι της σκιάς των αιρέσεων και στη δαιμονική πλάνη των άλλων θρησκειών.


Οι δογματικές πλάνες στις οποίες είναι προσκολλημένη μια ψυχή δεν αναιρούν το γεγονός ότι ο κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού Τιμίω Αίματι ηγορασμένη. Γι’ αυτό και η αλήθεια που κατέχει ΜΟΝΟΝ η Ορθοδοξία όταν προσφέρεται με αγάπη είναι το μόνον αντίδοτο της θεραπείας της πλάνης.


Επιβεβλημένο λοιπόν το καθήκον των Ορθοδόξων - και δη των επισκόπων - να διαλέγονται με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους εν πνεύματι αγάπης και αληθείας.


Πολύ ορθοί επίσης οι λόγοι του Παναγιότατου για τους λεγόμενους “ζηλωτές”, οι οποίοι έχουν μίσος για τους άλλους ανθρώπους απλά και μόνον επειδή δεν έτυχε να γεννηθούν Ορθόδοξοι. Αντί να τους πλησιάζουν με αγάπη τους δίδουν μια εικόνα της Εκκλησίας που δεν έχει σχέση με τον Χριστό ως Θεό της αγάπης και της ευσπλαχνίας.


Αναμένουμε πάντοτε από τον Παναγιότατο να μας νουθετεί με τόσο ωραίους λόγους όπως αυτούς με τους οποίους προσφώνησε σήμερα τον νέο Μητροπολίτη Αυστρίας.


Η αγάπη μας οδηγεί να λέμε στους αιρετικούς και στους αλλόθρησκους την αλήθεια και η αλήθεια είναι η φανέρωση της αληθινής αγάπης.


Ο νόμος της αληθινής αγάπης δεν έχει σχέση με τον τυφλό φανατισμό και το μίσος.


Να παρακαλέσουμε μόνον τον Παναγιότατο τα ωραία αυτά λόγια που λέγει για τον άρρηκτο δεσμό της αγάπης και της αλήθειας να μην τα αναιρεί με την παρουσία στη Θρονική Εορτή του Φαναρίου αντιπροσωπείας του Βατικανού.


Οπως πολύ ορθά είπατε, Παναγιότατε, η αλήθεια χωρίς αγάπη σκοτώνει, αλλά και η αγάπη χωρίς την αλήθεια δεν είναι πραγματική αγάπη.


Η παρουσία της αντιπροσωπείας του Βατινακού στη Θρονική Εορτή του Φαναρίου δεν στέλλει το ορθό μήνυμα προς τους πλανεμένους αδελφούς μας του Βατικανού ότι βρίσκονται στην πλάνη.


Τους αντιμετωπίζει λες και είναι ήδη μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας και έτσι δεν τους βοηθά να ανανήψουν και να προσέλθουν εν μετανοία στις αγκάλες της ΜΟΝΗΣ αδιαίρετης Αληθινής Εκκλησίας. Της Ορθοδοξης Εκκλησίας.


1 comment:

  1. Δια μίαν ακόμη φορά βεβηλώθηκε η μνήμη του Αγίου Απόστολου στο Φανάρι.

    ReplyDelete