Monday, November 28, 2011

"ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΥΜΠΟΣΙΑ"


“ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΥΜΠΟΣΙΑ”



Του Πρωτ. Θεόδωρου Ζήση

=======================


Ερμηνεύοντας το Αποστολικό Ανάγνωσμα της Κυριακής στον ιερό ναό Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης στις 27 Νοεμβρίου 2011 ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης μίλησε για τον Χριστό που είναι «η ειρήνη ημών», κατά τον Απόστολο Παύλο. Έπειτα αναφέρθηκε στα σύγχρονα συμπόσια για την ειρήνη που γίνονται με τη συμμετοχή ηγετών όλων των θρησκειών και ομολογιών αλλά και επισκόπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τόνισε μεταξύ άλλων ο π. Θεόδωρος: «Σήμερα δυστυχώς ακόμη και οι εκκλησιαστικοί άρχοντες παρασυρόμενοι από τους πολιτικούς προσπαθούν δήθεν να φέρουν στον κόσμο την ειρήνη. Τον τελευταίο καιρό παντού συνέρχονται εκπρόσωποι των διαφόρων ομολογιών και των διαφόρων θρησκειών και μιλούν για την ειρήνη. Συμπόσια για την ειρήνη. Ο Πάπας, ο Πατριάρχης, οι Βουδιστές, οι Κομφουκιανιστές, οι Μουσουλμάνοι μαζεύονται και μιλούν για την ειρήνη. Και το κάνουν αυτό παρασυρόμενοι από τους πολιτικούς, οι οποίοι ευθύνονται που ο κόσμος έχει γεμίσει διαμάχες και πολέμους και υποδαυλίζουν τους πολέμους σε όλα τα μέρη της γης και μετά ρίχνουν το βάρος στους εκκλησιαστικούς, στις θρησκείες, στο χριστιανισμό, ότι αυτοί φταίνε για τους πολέμους.


Και είναι κανείς να λυπάται ότι παρασύρονται και οι Ορθόδοξοι αρχιερείς, Πατριάρχαι, Αρχιεπίσκοποι, Θεολόγοι και μετέχουν σε τέτοιους είδους συμπόσια περί ειρήνης, τα οποία είναι σκέτη κοροϊδία, όπως κοροϊδία ήταν και το μεγάλο ειρηνιστικό κίνημα που είχε ξεκινήσει η πρώην Σοβιετική Ενωση, η οποία είχε προκαλέσει εκατόμβες θυμάτων Νεομαρτύρων. Και με όλα αυτά διαψεύδουν το πραγματικό κήρυγμα της ειρήνης και την πραγματική δυνατότητα να επικρατήσει στη γη η ειρήνη.


Θα ακούσουμε σε λίγο, στα Χριστούγεννα: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη». Δεν πρόκειται ποτέ να επικρατήσει στην γη η ειρήνη αν όλοι οι άνθρωποι δεν εγκολπωθούν τις αρχές του Ευαγγελίου του Χριστού. Εκεί που πηγαίνουν οι δικοί μας τους λένε «ελάτε στην Εκκλησία, ο Χριστός μόνο θα φέρει την ειρήνη»; Ποιος θα φέρει την ειρήνη; Θα φέρει την ειρήνη το Ισλάμ, το οποίο με το σπαθί και με το μαχαίρι επιτίθεται και κατακτά λαούς και κάνει του κόσμου τις σφαγές και τις λεηλασίες; Θα φέρουν την ειρήνη όλα τα άλλα θρησκεύματα τα οποία υποκινούνται από τον Εωσφόρο;».


Τέλος ο π. Θεόδωρος αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου ο οποίος ένωσε την αυτοκρατορία που ήταν διηρημένη κάτω από το σημείο του Σταυρού χωρίς να προχωρήσει σε συγκρητιστικού είδους συνενώσεις και συμμαχίες αλλά προκρίνοντας την αληθινή Πίστη στο Χριστό.


ΠΗΓΗ:


Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment