Wednesday, November 16, 2011

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ!



ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Η κατάσταση έχει ξεφύγει! Εχει φτάσει κυριολεκτικά στο απροχώρητο. Ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας θα πάει στη Μόσχα για να γιορτάσει τα γενέθλια του Πατριάρχη Μόσχας!!! Και επ’ ευκαιρία θα προσκυνήσει την Αγία Ζώνη!!!


Δεν βρέθηκε κάποιος να πει στους Πρωθιεράρχες μας ότι “γενέθλιος ημέρα” είναι η ημέρα του μαρτυρίου των αγίων;


Οι Μακαριότατοι αρχιερείς με ποιο τρόπο μαρτυρούν; Με τούρτες, σαμπάνιες και μαύρο χαβιάρι; Πολύ πρωτότυπος τρόπος μαρτυρίου.! Πάμπαν άγνωστος στην παράδοση της Εκκλησίας.!!!


Ολόκληρος Πατριάρχης της Ρωσίας, που ποιμαίνει 160 εκατομμύρια πιστούς, θα γελοιοποιηθεί με τούρτες και κεράκια; Μα έχουμε χάσει τελείως τα λογικά μας;


Είπα να το πω όσο μπορούσα πιο ευγενικά, για όσους αποφάσισαν να γιορτάσουν τα γενέθλια του Πατριάρχη Μάξιμου της Βουλγαρίας. Εγραψα κάτι ώστε να μη σκανδαλίσω με την ελπίδα ότι θα καταλάβουν οι αναγνώστες ότι αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα. Σκέφθηκα ότι ένας Γέροντας Πατριάρχης 97 ετών δεν μπορεί να έχει την πρωτοβουλία για τέτοια ρεζιλίκια και αφού, κατά τον εορτασμό των γενεθλίων του, δεν παρουσίασαν τούρτες και μπαλόνια είπα ας μην ασκήσω κριτική.


Τώρα όμως βλέπουμε και τον Πατριάρχη Γεωργίας να αναμιγνύεται σε αυτές τις κωμωδίες. Εμείς προσβλέπαμε ότι η Εκκλησία της Βουλγαρίας και η Εκκλησία της Γεωργίας ήταν οι πιο παραδοσιακές Εκκλησίες, οι οποίες μάλιστα έφυγαν από το ΠΣΕ (Παγκόσμιο Συμβούλιο των "Εκκλησιών").


Τώρα αυτά τα καραγκιοζιλίκια με τα γενέθλια τι σημαίνουν; Οτι ακόμη και σε αυτές τις παραδοσιακές Εκκλησίες ο τυφώνας της εκκοσμίκευσης κατέστρεψε τα πάντα;


“Θα κάνουν αγάπη”, όπως λένε οι Αγιορείτες, να μας εξηγήσουν, όσοι προβαίνουν σε αυτές τις ασχημίες, ποιος Αγιος της Εκκλησίας γιόρταζε γενέθλια και μάλιστα γενέθλια με τούρτες και κεράκια;


Πάλιν καλά που δεν μπορούν οι αρχιερείς μας - λόγω ηλικίας - να γιορτάζουν τα “Sweet sixteen”. Αλλιώς κι αυτά θα τα είχαν βάλει στο πρόγραμμα μαζί με τα υπόλοιπα anniversaries!!!


Η εκκοσμίκευση καίει τα πάντα “σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά!” Αφού ακόμη και οι Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας μετέχουν των ασχημιών των birthdays είναι καιρός να ανησυχήσουμε επειδή η εκκοσμίκευση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ

========


Την Μόσχα θα επισκεφθεί την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011 ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, θα βρεθεί στη Ρωσία για να συμμετάσχει στα 65α γενέθλια του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr ο Πατριάρχης Γεωργίας θα παραμείνει στη Μόσχα έως τις 24 Νοεμβρίου, όπου θα αναχωρήσει και η Αγία Ζώνη της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”


No comments:

Post a Comment