Sunday, November 13, 2011

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ



ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου


=============


Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ρωσίας κ. Κύριλλος πραγματοποιεί αυτές τις μέρες “ειρηνική” επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.


Η επίσκεψη του Μακαριότατου Μόσχας, πέραν από εκκλησιαστική έχει και πολιτική διάσταση, επειδή συμπίπτει με τον ξεσηκωμό του Συριακού λαού εναντίον του καθεστώτος Ασαντ.


Το καθεστώς Ασαντ στηρίζεται βασικά στη μειοψηφία των Αλεβιτών Μουσουλμάνων, αλλά και άλλων μειονοτήτων, ενώ η πλειοψηφία των Σύρων μουσουλμάνων είναι Σουνίτες.


Ετσι το Σιιτικό Ιράν, αλλά και η Ρωσία (επειδή στη Συρία ελλιμενίζεται ο Ρωσικός στόλος στη Μεσόγειο), είναι οι κύριοι υποστηρικτές του καθεστώτος Ασαντ.


Ο Πατριάρχης Ρωσίας δήλωσε ότι δεν κατανοεί για ποιο λόγο υπάρχουν αντιδράσεις για την επίσκεψή του στη Συρία αυτή την περίοδο, επειδή ο σκοπός του ταξιδιού του είναι εκκλησιαστικός και όχι διπλωματικός.


Καταρχήν όλοι γνωρίζουν ότι η Εκκλησιασιαστική Ιεραρχία της Ρωσίας είναι ο εκτελεστικός βραχίονας του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας γεγονός που δεν επιτρέπει τον διαχωρισμό του διπλωματικού από τον εκκλησιαστικό χαρακτήρα των ενεργειών του Μακαριότατου Μόσχας.


Ταυτόχρονα όμως οι φωτογραφίες από την υποδοχή του Πατριάρχη Ρωσίας στη Συρία αποδεικνύουν το αντίθετο, από ότι ισχυρίζεται ο Μακαριότατος Μόσχας, επειδή δεσπόζουν τα πανώ με τις φωτογραφίες του Προέδρου της Συρίας Ασαντ, ο οποίος έχει αιματοκυλίσει - κατ’ επανάληψη - τον τελευταίο καιρό τη Συρία, για να μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία.


Αρα και να μην ήταν πρόθεση του Μακαριότατου να δώσει πολιτικό χαρακτήρα στην παρουσία του στην Αντιόχεια το σίγουρο είναι ότι έτσι την αντιλαμβάνονται όλοι.


Ολοι φοβόμαστε φόβον μέγα ότι η πτώση του καθεστώτος Ασσάντ θα αποδειχθεί η αρχή της εξόντωσης όλων των θρησκευτικών μειονοτήτων της Συρίας από την σουνιτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων Σύρων.


Μακάρι η ειρηνική επίσκεψη του Πατριάρχη Ρωσίας στο Πατριαρχείο Αντιοχείας να πετύχει τους στόχους της και είθε ο Θεός να επιτρέψει στους ορθόδοξους αδελφούς μας στη Συρία να μπορέσουν να επιβιώσουν στη γη των πατέρων τους και να μην έχουν την τύχη που είχαν οι υπόλοιποι χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής όπου επικρατεί ο νόμος της σαρίας ή όπου επιβλήθηκε η λεγόμενη “Αραβική άνοιξη” (γράφε μουσουλμανική απολυταρχία)!


No comments:

Post a Comment