Tuesday, November 22, 2011

ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΣΧΙΣΜΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κατήφορος για το σχίσμα στη Σερβία συνεχίζεται.

Ο Σεβασμιότατος κ. Αρτέμιος πριν λίγες μέρες επισκέφθηκε την Ελλάδα.

Γράφει λοιπόν για την επίσκεψή του ιστολόγιο που ελέγχει ο γνωστός παρανοικός και σαταντικός κληρικός Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης:

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. κ. ΑΡΤΕΜΙΟ
___________

“Aναχώρησε γιά την Εκκλησία των Κατακομβών της Σερβίας ο άγιος μητροπολίτης και επίσκοπός μας ΑΡΤΕΜΙΟΣ ο Κεχαριτωμένος και Απλούς.

Τον συναναστραφήκαμε έστω και γιά λίγο, τον χάρηκε η ψυχή μας, αναπνεύσαμε την αναπνοή του, αγγίξαμε τα αγιασμένα χέρια του και μας μετέφερε την χάρι και την ευλογία του Αγίου Πνεύματος.”

Μέχρις εδώ η αγάπη και ο σεβασμός προς το πρόσωπο του Σεβασμιότατου κ. Αρτέμιου είναι από όλους μας δεδομένος.

ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ
_________

Η συνέχεια όμως δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

“Εμείς πάντως επιμείναμε και παροτρύναμε τον άγιο Επίσκοπό μας, ότι είναι καιρός να προβή, με τον επίσκοπο που αυτός γνωρίζει, σε χειροτονίες επισκόπων για να βοηθήση και εμάς τους Ελληνες να προχωρήσουμε το ταχύτερο στην οριστική αποκοπή μας από τους μαγαρισμένους και ακάθαρτους που κατάντησαν την Εκκλησία του Χριστού, ΧΑΒΟΥΖΑ.”

Προτείνουν στο Σεβασμιότατο κ. Αρτέμιο να χειροτονήσει επισκόπους - και μάλιστα με άλλο επίσκοπο - που ο ίδιος έχει υπόψη του!!!

Προσέξετε! Μιλούν για χειροτονία με άλλο επίσκοπο! Οχι με άλλους επισκόπους!!! Θα ξαναζήσουμε τα Ματθαικά Παλαιοημερολογητικά σε όλο τους το απεχθές μεγαλείο,!!! όπως φαίνεται.

Και μιλούν για χειροτονία επισκόπων. Τουτέστιν για επίσημη δημιουργία σχίσματος.!!!

ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ
_________

Υπάρχουν τρία ενδεχόμενα.

Το πρώτον ότι το κείμενο γράφτηκε για να προκαλέσει ανησυχία και να δημιουργήσει κάποιες αντιδράσεις.

Το δεύτερο ότι το κείμενο γράφτηκε για να προετοιμάσει τους πιστούς στην ιδέα ότι τα πράγματα έχουν πάρει τη δυναμική της επίσημης εκδήλωσης σχίσματος, για να διαπιστωθούν οι αντιδράσεις.

Και το τρίτον ότι οι περί τον Σεβ. κ. Αρτέμιο, όχι μόνον ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε επίσημο σχίσμα στη Σερβία, αλλά ότι και κάποιοι άλλοι στην Ελλάδα και ο Θεός ξέρει σε ποιες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, ετοιμάζονται να προσχωρήσουν στο σχίσμα για να δημιουργήσουν την Εκκλησία των “Κατακομβών” (όπως την ονομάζουν) και να φύγουν από τη “Χαβούζα”, όπως ασεβέστατα αποκαλούν την Εκκλησία.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ π. ΘΕΟΔΩΡΟ ΖΗΣΗ ΚΑΙ π. ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟ
____________

Τα ερωτήματα απευθύνονται προς τους ηγέτες - και όχι μόνον - που υπέγραψαν την "Ομολογία της Πίστεως για τον Οικουμενισμό."

Παρακολουθούν το ζήτημα; Εγκρίνουν τη χειροτονία επισκόπων από τον Σεβ. κ. Αρτέμιο;

Είχα παρακαλέσει, κατ’ επανάληψη, στο παρελθόν και τον π. Θεόδωρο Ζήση και τον π. Γεώργιο Μεταλληνό να αναλάβουν μεσολαβητικό ρόλο για να κλείσει το σχίσμα στην Εκκλησία της Σερβίας με την άρση των καθαιρέσεων του Σεβ. κ. Αρτέμιου και την αναγνώριση των χειροτονιών και των κουρών που έκανε ο Σεβ. κ. Αρτέμιος με την παράλληλη αποκατάστασή του σε τμήμα της επαρχίας του Κοσόβου.

"ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ"
________________

Εκαναν τίποτα; Ενδιαφέρτηκαν να κλείσουν το σχίσμα ή μήπως αδιαφόρησαν;

Αν αδιαφόρησαν το έκαναν επειδή δεν νομίζουν ότι οι μεσολαβητικές τους προσπάθειες θα μπορούσαν να είναι καρποφόρες ή επειδή ουσιαστικά συνευδοκούν με τη δημιουργία σχίσματος και έτσι δεν θέλουν να ενεργήσουν πυροσβεστικά;

Εμείς πάντως δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε, σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση, ότι αυτοί που θα σχίσουν τον Αρραφο Χιτώνα του Κυρίου δεν μπορούν να ξεπλύνουν το φοβερό αυτό αμάρτημα ούτε με το αίμα του μαρτυρίου, σύμφωνα με την παροιμιώδη ρήση του Ιερού Χρυσοστόμου.

No comments:

Post a Comment