Saturday, November 19, 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΚΑΝΤIΩΤΗ)





ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΩΗΝ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΚΑΝΤΙΩΤΗ)


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με απέραντη θλίψη διάβασα τις φοβερές καταγγελίες της κυρίας Ανδρονίκης Καπλάνογλου - ιδιοκτήτριας του αγωνιστικού ιστολογίου “Αυγουστίνος Καντιώτης” - σχετικά με τις ίντριγκες που οδήγησαν στην απομάκρυνση του θρυλικού “Καντιώτη”, όπως τον ονόμαζε ο λαός μας, από το Θρόνο και έφριξα κυριολεκτικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ
_________

Παραθέτω σχετικό απόσπασμα από το άρθρο της κυρίας Καπλάνογλου που επιγράφεται “ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΙ” για να αντιληφθούν οι αναγνώστες τη σοβαρότητα των καταγγελιών:

“Η ιστοσελίδα που φέρει το όνομα γνωστού θεολόγου, όμως δεν είναι δική του και μέχρι πρότινος δεν γνώριζε ο θεολόγος ούτε την ύπαρξή της, συνεχίζει να συκοφαντεί και να ψευδολογεί εναντίον του αειμνήστου Γέροντος.

Την ταυτότητά τους την ξέρουμε. Είναι οι ίδιοι που σκορπούσαν τις επιστολές-προκηρύξεις, με ψευδώνυμα, για να εξαναγκάσουν σε παραίτηση τον αγωνιστή ιεράρχη της Φλώρινας π. Αυγουστίνο Καντιώτη.

Από το 1995, πέντε δηλαδή χρόνια πριν από την παραίτησή του, τον βομβάρδιζαν κυριολεκτικά, γιατί πίστευαν ότι αν δεν τον πέθαιναν, θα τον ανάγκαζαν να παραιτηθεί. Το είπε δημόσια, εντός φροντιστηρίου, ένας θεολόγος της συμμορίας, που τον ονομάζουν· «γνήσιο πνευματικό τέκνο» του π. Αυγουστίνου!· «Ήθελα», είπε «να παραιτηθεί ο π. Αυγουστίνος. Τώρα που δεν παραιτείται παρακαλώ να πεθάνει»! Μαγνητοφωνήθηκαν τα λόγια του. Ο Θεός όμως, που δεν ακούει τα κοράκια, αλλά τα πιστά παιδιά του, έδινε δύναμη τον σεβάσμιο επίσκοπο για να σηκώσει το βαρύ σταυρό της αχαριστίας και ψευδολογίας μέχρι τέλους.

Οι προκηρύξεις που έστελναν ήταν συνεχείς, μέχρι την παραίτησή του. Ο σεβάσμιος Γέροντας τους ήξερε και θλίβονταν, αλλά δεν παρέδιδε τα όπλα σ’ αυτόν που ήθελαν, γιατί δεν του είχε εμπιστοσύνη. Κάποια μέρα πολύ πικραμένος είπε· «Τα δάκρυα του γέροντος επισκόπου δεν θα τους βγουν σε καλό».

ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ
____________

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζω απίστευτα πράγματα στην ιστοσελίδα της κυρίας Καπλάνογλου, ενός προσώπου που γνώριζε όσον ελάχιστοι τον αείμνηστο Γέροντα Αυγουστίνο.

Με προβλημάτισε βαθύτατα ο ισχυρισμός της κυρίας Καπλάνογλου ότι έχει στην κατοχή της μαγνητοταινία στην οποία ακούγεται η φωνή θεολόγου - πνευματικού τέκνου του αείμνηστου Αυγουστίνου-, ο οποίος δήλωσε ότι παρακαλεί το Θεό να πεθάνει ο π. Αυγουστίνος.!!!

Παρόλον ότι δεν αναφέρει η κυρία Καπλανογλου το όνομα του εν λόγω θεολόγου δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι προβαίνει σε αυτό τον ισχυρισμό χωρίς να έχει πράγματι στην κατοχή της τη σχετική μαγνητοταινία.

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ Ο π. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
___________

Οσο για το ιστολόγιο που δημοσιεύει τα αφορώντα που σχολιάζει η κυρία Καπλάνογλου είμαι σε θέση να γνωρίζω τα σχετικά, επειδή είχα ηλεκτρονική αλληλογραφία με τον κ. Α. Μάρκου - στενό συγγενή του κ. Σωτηρόπουλου-, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι ούτε το ιστολόγιο ανήκει στον παλαίμαχο θεολόγο, ούτε είχε καν υπόψη του ο κ. Σωτηρόπουλος ότι κάποιοι χρησιμοποιούσαν το όνομά του για να γράφουν τα δικά τους.!!!

Το ιστολόγιο αυτό - όπως και δεκάδες άλλα - ελέγχεται από τον σατανικό, ελεεινό και σοβαρά παρανοικό κληρικό Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη, ο οποίος - ως μη όφειλε -, είναι ο συντονιστής της Συνάξεως της Ομολογίας της πίστεως για τον Οικουμενισμό και ο οποίος ανέλαβε την ουσιαστική αρχισυνταξία του “Ορθοδόξου Τύπου”, όπως ο ίδιος ο π. Μελέτιος είπε στον αρχισυντάκτη ορθόδοξου περιοδικού και όπως ο π. Θεόδωρος Ζήσης μου είπε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχα μαζί του πριν ορισμένους μήνες.

ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗ;
_____________

Δεν είναι της ώρας να συζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους το κυριολεκτικά βρώμικο και παρανοικό αυτό υποκείμενο προωθείται σε επιτελικές θέσεις του πνευματικού αγώνα.

Επαναλαμβάνω όμως αυτό που ανέφερα και προηγουμένως ότι η ευθύνη για την απρέπεια βαρύνει ουσιαστικά δύο κληρικούς. Τον π. Θεόδωρο Ζήση αλλά και τον π. Βασίλειο Βολουδάκη. Ο καθένας - για τους δικούς τους λόγους - ανέχεται ή και εμπιστεύεται τον εν λόγω τρισάθλιο κληρικό. Αλλά γι’ αυτά θα μιλήσουμε ίσως μια άλλη φορά.

Και φυσικά ουδείς μπορεί να εξαιρέσει τον Σεβασμιότατο Κηφισίας από την ευθύνη. Αλίμονον αν ο οικείος επίσκοπος ολιγωρήσει να αναλάβει τις ευθύνες του για να καθαιρέσει τον αχαρακτήριστο αυτόν κληρικό.

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΕΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΚΟΤΗΤΑΣ
___________

Αυτή την ώρα θέλω να σταθούμε στο γεγονός ότι βρέθηκε πνευματικό παιδί του αείμνηστου Γέροντος αγωνιστού επισκόπου να δηλώσει ότι προσεύχεται στο Θεό να πεθάνει ο π. Αυγουστίνος!!! Ως εάν ο Θεός εισακούει τις προσευχές να πεθάνουν συνάνθρωποί μας και προπαντός όταν πρόκειται για αναστήματα όπως ο αείμνηστος Αυγουστίνος (Καντιώτης).

Ο Θεός να μας φυλάει από τα φοβερά πάθη της ψυχής που μπορούν να μας οδηγήσουν στο σημείο να κάνουμε τέτοιου είδους προσευχές για συνανθρώπους μας.

“ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑΣ”
________

“Σύνθεση μεγαλείου και μικρότητας” χαρακτήριζε ο μακαριστός Γέροντας Επιφάνιος τον άνθρωπο.

Πώς να πιστέψει κανείς ότι άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στο Χριστό έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι προσεύχεται να πεθάνει ο πνευματικός του πατέρας;!!!

Αν, λοιπόν, σε αυτές τις παγίδες πέφτουν ακόμη και άνθρωποι που αγωνίζονται πνευματικά και οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στο Χριστό, πόσο μάλλον κινδυνεύουμε οι υπόλοιποι;

Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ
______

Η σκέψη μας πάντοτε προσηλωμένη σε αυτό που έλεγε ο Αγιος Γέροντας Παίσιος: “Στήν πνευματική ζωή δέν θά βάλει κανείς γιά πρότυπο τοὺς κοσμικούς ἀλλά τούς ἁγίους.”

Ετσι κι εμείς. Ας μη μείνουμε στον πειρασμό ενός θεολόγου πνευματικού τέκνου του αείμνηστου Αυγουστίνου, αλλά στην προσωπικότητα του ηρωικού ιεράρχη που καθοδήγησε χιλιάδες πιστούς με το πολυσχιδές πνευματικό έργο του στο Χριστό και στην Εκκλησία.

Ούτε στην κακοήθεια του σατανικού και σοβαρά παρανοικού π. Μελέτιου Βαδραχάνη, αλλά στον ηρωικό “Καντιώτη”, η ψυχή του οποίου θα θλίβεται σήμερα βαθύτατα, που βλέπει από τα θεωρεία της αιωνιότητας ένα πρώην πνευματικό του τέκνο, που τον πρόδωσε άλλωστε από τον καιρό που ήταν εν ζωή, να μαγαρίζει κυριολεκτικά το άγιο θυσιαστήριο, αλλά και να γίνεται πρόξενος μεγάλης χαράς στους οικουμενιστές όταν γράφει δήθεν περισπούδαστα άρθρα - για να ακριβολογούμε θεολογικές μπαρούφες - που πρακαλούν - ως εικός - τρανταχτά γέλια στους οικουμενιστές.

3 comments:

  1. Συμφωνώ απολύτως μαζί σας!

    Αφού ο καθαιρετέος Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης εμπλέκεται και ανακατεύει, όπως τον διάβολο τις καταστάσεις, τι άλλο εκτός από Σόδομα και Γόμορρα θα μπορούσε να είναι η υπόθεση;

    Εκτός και αν αναφέρεστε στο ηθικόν ποιόν του εν λόγω Κληρικού.

    Δυστυχώς και σε αυτό έχετε δίκαιο.

    Πρόκειται για κοπρολάγνο κληρικό που διαφημίζει από τα ιστολόγια, τις πιάτσες και τα βίτσια που ικανοποιεί ο αναίσχυντος και τρισάθλιος.

    Εξώλης και προώλης ο Πανασιολογιότατος και παρανοικός φυσικά και σατανικός.

    Αφήνω πια τη θεολογική αγραμματωσύνη και τις κακοδοξίες που εκπορεύει που κάνουν πάντοτε τους Οικουμενιστές να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά όποτε ανοίξει το στόμα του.

    Φαιδρό υποκείμενο, σατανικός άνθρωπος, αγράμματος θεολογικά και πάει λέγοντας.

    Πολλή προσευχή, αδελφέ μου, να τον φωτίσει ο Θεός να κρεμάσει το πετραχήλι και να κοιτάξει την ψυχή του.

    Και όπως είπαμε.

    Εμείς το νου μας να προσηλώσουμε, όχι στα σκουπίδια και στα σκάνδαλα, αλλά στους Αγίους ανθρώπους για να ωφελούμαστε και όχι να επιτρέπουμε στο διάβολο να κάνει τα δικά του.

    ReplyDelete
  2. Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΛΕΤΙΟ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 1996 ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
    =============

    Παρενθετικά αναφέρω ότι επεσήμανα σχόλιο στον ιστοχώρο που αναφέρει ότι ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Βαδραχάνης - ο γνωστός σατανικός και παρανοικός κληρικός - δεν είχε σχέση με τους άλλους Αρχιμανδρίτες το 1996 που ζήτησαν να παραιτηθεί ο αείμνηστος Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος και γι’ αυτό μου απευθύνεται παράκληση να κάνω σχετική διόρθωση στο άρθρο μου.

    ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΝΕ ΕΚΑΝΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 1996
    __________

    Αλλά εγώ ούτε που γνώριζα ότι υπήρξαν αρχιμανδρίτες που υπέγραψαν κάποια δήλωση ούτε και έγραψα ποτέ κάτι για τα γεγονότα του 1996 στη Φλώρινα και στην αδελφότητα “Ο Σταυρός”, επειδή απλούστατα τα αγνοώ πλήρως.

    Κατέγραψα ΜΟΝΟΝ τη βαθύτατη θλίψη μου επειδή η κυρία Καπλάνογλου έγραψε ότι κατέχει κασέτα στην οποία πνευματικό τέκνο του αείμνηστου πατρός Αυγουστίνου είπε ότι προσευχόταν να πεθάνει ο πνευματικός του. Και παρεκάλεσα όλους να παρίδουμε τον σκανδαλισμό και να μείνουμε προσηλωμένοι στην αγία προσωπικότητα και το έργο του αείμνηστου π. Αυγουστίνου και όχι στην στιγμιαία εγκατάλειψη της χάριτος ενός πνευματικού του παιδιού.

    Οσο για τη φωτογραφία του π. Μελέτιου στο άρθρο δεν ετέθη για να δείξει τι έκανε ή τι δεν έκανε ο π. Μελέτιος το 1996 - που ούτως ή άλλως αγνοώ - αλλά για να δείξω τι κάνει τώρα ο σατανικός και παρανοικός αυτός κληρικός.

    ReplyDelete