Saturday, October 29, 2011

ΟΡΘΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ


ΟΡΘΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΧΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Εχω ασκήσει κατ’ επανάληψη αυστηρή κριτική κατά του κ. Γιανναρά για ορισμένες άστοχες θεολογικές του θέσεις.


Σε ορισμένα άλλα όμως θέματα οφείλω να ομολογήσω - για λόγους αληθείας και δικαιοσύνης - ότι είναι πολλές φορές ο μόνος και οπωσδήποτε πολλές φορές ο πρώτος που τολμά να πει τα πράγματα με το όνομά τους.


Δεν αναφέρομαι στις αναλύσεις που έχει κάνει για πολιτικά θέματα, οι οποίες είναι κατά δέκα σκαλοπάτια ανώτερες από τις όποιες αναλύσεις οποιουδήποτε κομματικού μηχανισμού και οι πλείστες από τις οποίες επαληθεύτηκαν μέχρι κεραίας, αλλά και για τις καίριες επισημάνσεις του αναφορικά με τη σήψη και τη φθορά που ζούμε και μας πνίγει όλους ασφυκτικά.


Σε λίγες μέρες ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος Χριστόφιας θα προσέλθει σε τριμερή διάσκεψη - θα έπρεπε καλύτερα να πω τριμερή παγίδα - με τον κατοχικό ηγέτη κ. Ερογλου. Ενώ όλα τα κόμματα της Κύπρου ζητούν την αποπομπή του ο Νεοκύπριος ανθέλληνας Πρόεδρος θα διαπραγματευτεί τις τύχες του Κυπριακού Ελληνισμού χωρίς τη συγκατάθεση ή για να ακριβολογούμε σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση των Ελλήνων της Κύπρου.


Οσο για τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει ήδη το όριο και της πιο αποκρουστικής φαντασίας.


Τέτοια απαξίωση των πάντων δεν νομίζω ότι ξανάζησε ο Ελληνισμός.


Ιδού μικρό απόσπασμα από πρόσφατο άρθρο του κ. Γιανναρά που μιλά και για τους λεγόμενους “αγανακτισμένους”, αλλά και για την κουφότητα να κατασπαταλούνται για τα πιο ευτελή πράγματα - εν προκειμένω το ποδόσφαιρο - μυθώδη ποσά την ώρα που στερούν πολύτεκνες οικογένειες ακόμα και τα προς το ζην και την ώρα που Ελληνόπουλα λιποθυμούν στο σχολείο από την ασιτία.


Αν αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο και στην Ελλάδα δεν είναι δείγματα της έσχατης κατάπτωσης που φτάσαμε δεν ξέρω τι σημαίνει έσχατη κατάπτωση των πάντων.


*****



ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑ!


Του Καθηγητή κ. Χρήστου Γιανναρά

=========


- Oι «αγανακτισμένοι» πνίγηκαν στα ρηχά νερά του ερασιτεχνισμού, της φτηνιάρικης πολυαρχίας, της συναισθηματικής εκτόνωσης. Kάτι ανάλογο και η «Σπίθα» του Mίκη.


- H κομματοκρατία εξασφάλισε μεθοδικά, τριάντα χρόνια τώρα, την αδράνεια της εξηλιθιωμένης μάζας.


- Σήμερα ακόμα, ενώ η χώρα ρημάζει, η πασοκική (συνεπέστατα σοσιαλιστική) EPT πληρώνει 24 εκατομμύρια ευρώ για δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων.



ΠΗΓΗ:


Καθημερινή

No comments:

Post a Comment