Wednesday, October 26, 2011

"ΑΝ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ;"












“ΑΝ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ;”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

“Αν μας έδινε χρήματα ο διάβολος θα τα παίρναμε;”

Αυτή τη ρητορική ερώτηση υποβάλλει σε πρόσφατο άρθρο του, ο κ. Νίκος Χειλαδάκης, με αφορμή την μετάβαση του Μακαριότατου κ. Ιερώνυμου στο Κατάρ - τη συνοδεία πάντοτε του Θεοφιλέστατου Διαυλείας κ. Γαβριήλ Παπανικολάου - για να συνάψει με τον φονταμενταλιστή Εμίρη του Σουλτανάτου οικονομική συνεργασία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ο ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
_________

Την απάντηση στον κ. Χειλαδάκη την έδωσε ο ίδιος ο Μακαριότατος, ο οποίος ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη μετάβασή του στο Κατάρ δήλωσε ότι όλες του οι ενέργειες έχουν γνώμονα την αγάπη του προς την πατρίδα και την Εκκλησία.!!!

Και τα μεν κίνητρα των ανθρώπων “άδηλα παντί πλην ή τω Θεώ”. Οι ενέργειες του Μακαριοτάτου όμως παν άλλο ή πείθουν ότι αποφεύγει τη συνεργασία με το διάβολο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΙΡΗΔΕΣ
_________

Εμβάλλει καταρχήν σε βαθύτατη ανησυχία η επίσκεψη ενός Ορθόδοξου Πρωθιεράρχη στο Κατάρ για να συνεργαστεί με τους φονταμενταλιστές μουσουλμάνους για να αξιοποιήσει την εκκλησιαστική περιουσία.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ
_________
Προβληματίζει ακόμη πιο σοβαρά ότι κάνει ότι μπορεί με τον ανεκδιήγητο Μεσσηνίας και τον δελφίνο του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Θεοφιλέστατο Διαυλείας κ. Γαβριήλ για να παρουσιάσουν τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ ανεύθυνους για τα κακά που έχουν βρει την πατρίδα και την Εκκλησία μας.

Βοηθούν και οι τρεις αφάνταστα τα σχέδια των άθεων και εκκλησιομάχων κυβερνώντων να αποδεσμευτούν από την αδήριτη νομική υποχρέωση της Πολιτείας να καταβάλλει το μισθό των ιερέων.

ΔΗΘΕΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
_________

Ταυτόχρονα η προσπάθεια αυτή του Μακαριότατου συνοδεύεται από εμφανέστατη - μη κατά Θεόν - αγωνία να κρατήσει τους εκκλησιομάχους τύρρανους της πατρίδας μας στο απυρόβλητο.

Προσπαθεί - ανεπιτυχώς φυσικά - να μας πείσει ότι όλα ξεκινούν από πρωτοβουλία της Εκλησίας και όχι ότι εκτελεί τις ντιρεκτίβες των άθεων εκκλησιομάχων, οι οποίοι θέλουν να εμφανιστούν αμέτοχοι από την προσπάθεια απόσεισης της αδήριτης νομικής υποχρέωσης της Πολιτείας έναντι της Εκκλησίας.

Ο Μακαριότατος όμως ισχυρίζεται ότι οι ενέργειές του έχουν ως γνώμονα την αγάπη του για την Εκκλησία και την Πολιτεία.!!!

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ
_______

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο Μακαριότατος πήγε στο Κατάρ για να παρακαθήσει (και να συμπροσευχηθεί άραγε;) “άτυπα” σε Διαθρησκειακή Συνάντηση που οργάνωσαν με τους μουσουλμάνους οι Εκκλησίες της Ρωσίας και των Ιεροσολύμων!!!).

Ποιά άραγε από τις πιο πάνω του ενέργειες δείχνει αγάπη προς την Εκκλησία και την πατρίδα;

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
_________

Ας μη μας διαφεύγει όμως πόσο αδίστακτος είναι ο Μακαριότατος να λανσάρει ψεύδη για να υπερασπίσει τις αντιεκκλησιαστικές του ενέργειες. Οταν διαπίστωσε τις αντιδράσεις από τη συμφωνία του με τον φονταμενταλιστή Εμίρη του Κατάρ άφησε να διαρρεύσει το ψεύδος ότι ο κύριος λόγος που πήγε στο Κατάρ ήταν για να παρεβρεθεί στη Διαθρησκειακή Διάσκεψη. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε εκεί προκειμένου να συμμετάσχει στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Διαθρησκειακού Διαλόγου με θέμα: «Τα Κοινωνικά Δίκτυα και ο Διαθρησκειακός Διάλογος. Ένα όραμα για το μέλλον».

Κατά την παραμονή τους στο Κατάρ ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδοί του - ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, ο π. Αντώνιος Αβραμιώτης, Γεν. Διευθυντής της ΕΚΥΟ και ο Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, συναντήθηκαν με τον Εμίρη Σεΐχη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Σεΐχη Χαμάντ Μπιν Γιασίμ Μπιν Γιαμπόρ Αλ Θανί καθώς και συνεργάτες τους..

ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΙΝΚΟΓΝΙΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ;
________

Αλλά γιατί τότε κράτησε ινκόγνιτο το ταξίδι του;

Επιπλέον! Ούτε η παρουσία του Αγίου Ελασσώνος, προέδρου της επιτροπής οικονομικών της Συνόδου, ούτε η παρουσία του προέδρου της ΕΚΥΟ στη συνοδεία του Μακαριότατου στο Κατάρ δικαιολογούνται αν ο λόγος της μετάβασης του Μακαριότατου ήταν η συμμετοχή στη Διαθρησκειακή Διάσκεψη και όχι η συμφωνία με τον Εμίρη για αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας.

“Ο Θεός αγαπά τον κλέφτη αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη”, όπως λέγει η παροιμία, Μακαριότατε. Δεν μπορείτε να διαδίδετε οποιονδήποτε ψέμα και να γίνεται πιστευτό.

Παραθέτουμε στη συνέχεια αποσπάσματα του άρθρου του κ. Χειλαδάκη που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Του Νίκου Χειλαδάκη
============

Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ”
_________

Πριν από λίγο καιρό είχε συνταχτεί από την ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδας μια ανακοίνωση σχετικά με την δωρεά ανθρωπίνων οργάνων. Η ανακοίνωση αυτή ενημέρωνε το εκκλησίασμα για το τι αποδέχεται η Ορθοδοξία στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα. Όμως η ανακοίνωση αυτή αποσύρθηκε πριν καν κυκλοφορήσει και αυτό έγινε μετά από συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Υγείας με τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο. Είναι άλλωστε γνωστές οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού ότι δεν πιστεύει στην ανάσταση των νεκρών. Αυτός λοιπόν ο υπουργός ζήτησε από τον αρχιεπίσκοπο να κρατήσει μετριοπαθή στάση στο θέμα. Το απλό ερώτημα που τίθεται από ένα αμαρτωλό πιστό είναι με ποια δικαιοδοσία αποσύρθηκε η εγκύκλιος χωρίς να ενημερωθεί κανείς; Ο νοών νοείτω!!

ΑΡΑΣΩΤΟΙ ΙΕΡΕΙΣ
_______

Τελευταία έχει πολλαπλασιαστεί το φαινόμενο να εμφανίζονται νέοι ιερείς σαν να είναι «ζεν πρεμιέ» με ένα ελαφρό γενάκι ή και τελείως καλοξυρισμένοι λες και δεν εμφανίζονται στην εκκλησία αλλά σε κάποιο «στέκι» για να κάνουν και την ανάλογη εντύπωση χωρίς φυσικά να υπάρξει καμία σύσταση από τον οικείο μητροπολίτη. Πρόσφατα μάλιστα εμφανίστηκαν έλληνες ιεράρχες σε κοινή φωτογραφία με παπικούς ξυρισμένοι και χωρίς τα ορθόδοξα ράσα τους. Στην μνήμη μας έρχεται δήλωση πριν από λίγα χρόνια ενός Έλληνα μητροπολίτη ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι ανάγκη να φοράς ράσα όταν είσαι ιερέας γιατί τα ράσα δεν…κάνουν τον παπά!!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ
_______

Είναι αλήθεια πως τα ψέματα τέλειωσαν! Η χώρα μας, η ορθόδοξη Ελλάδα, έχει οδηγηθεί από μια ξεπουλημένη πολιτική ηγεσία που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η εξουσία για να απολαμβάνει τα αγαθά της σε μια ιστορική δουλεία ξυπνώντας μνήμες από άλλες θλιβερές δουλείες της μακράς της ιστορίας. Η παράδοση, η ταυτότητα και η ίδια η πίστη μας είναι σε θανάσιμο κίνδυνο και οι εφιάλτες καραδοκούν για να αποτελειώσουν το θανατηφόρο έργο τους. Ένας απελπισμένος κόσμος παρακολουθεί συχνά άναυδος τις εξελίξεις αδυνατώντας να αντιδράσει καθώς δεν υπάρχει από πουθενά κανένα φως στο σκοτάδι που τον έχουν ρίξει.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΩΝ
_________

Μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό περιβάλλον η εκκλησία μπήκε και αυτή στο στόχαστρο μιας ανεπανάληπτης επίθεσης ακριβώς από όλους αυτούς τους εφιάλτες. Είναι χαρακτηριστικό πως υπουργός της πιο ξεπουλημένης ελληνικής κυβέρνησης της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, ο πεθερός του οποίου είναι ο μεγαλύτερος φοροφυγάς του ελληνικού κράτους χρωστώντας περί τα…650 εκατομμύρια ευρώ, επιτίθεται με μανία κατά της εκκλησίας κατηγορώντας την για…φοροδιαφυγή.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ;
____________

Ο κάθε αληθινός πιστός αναρωτιέται που βρίσκεται η πνευματική του ηγεσία σε όλη αυτή την πρωτοφανή τρικυμία. Αυτή η ηγεσία, που σήμερα είναι απών, δεν ήταν που στήριξε την ύπαρξη του ελληνισμού σε όλους τους αιώνες της φρικτής οθωμανικής κατοχής; Αυτή η ηγεσία δεν πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες του γένους με αμέτρητα ρασοφόρα θύματα; Που είναι η ιεραρχία; Θα μας πουν μερικοί να μην μιλάμε αλλά να προσευχόμαστε! Μήπως πρέπει να είμαστε τυφλοί σε ότι γίνετε γύρω μας και στην πατρίδα μας που καταρρέει από παντού; «Δυστυχώς και παλιά ορισμένοι “γνωστικοί” θα φασκιώνουν τα πνευματικά τους τέκνα σαν τα μωρά», μας λέει χαρακτηριστικά ο μεγάλος γέροντας της εποχής μας, ο Πάτερ Παΐσιος.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ
_________

Ο σωστός ιεράρχης είναι αυτός που στέκεται αγέρωχα όρθιος και στηρίζει το ποίμνιο που δοκιμάζεται σκληρά. Είναι αυτός που υπερασπίζεται με όλη του την ψυχή την διωκόμενη Εκκλησία. Δεν ψάχνει για συνεργασίες με εμίρηδες και σειχάτα με ισλαμικά φονταμελιστικά καθεστώτα, (αν μας χάριζε ο διάβολος χρήματα θα τα παίρναμε;).

Ο π. ΠΑΙΣΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
_______

Ο πάτερ Παΐσιος είχε πει από την δεκαετία του οδόντα ότι: «Έχει καθήκον και υποχρέωσιν ο καθένας να διαμαρτύρεται και να αγωνίζεται με τον τρόπο του».

Πότε θα συνέλθουμε για να αντισταθούμε σε όλη αυτή την λαίλαπα; Όταν θα έχει σβήσει κάθε ελπίδα; Η χώρα μας είναι υπό κατοχή και μείς συνεχίζουμε να ζούμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Όταν όμως θα αρχίσουν να φαίνονται οι συνέπειες από την εκμηδένιση των μισθών μας, από την διάλυση των σχολείων μας, από το ξεπούλημα των νοσοκομείων μας, από το κλείσιμο των ασφαλιστικών μας ταμείων και τέλος και το κυριότερο, από την υποθήκευση των ναών, την εξαθλίωση των ιερέων και την διάλυση των ενοριών μας, τότε θα προσπαθούμε να ψελλίσουμε κάτι αλλά το έγκλημα ήδη θα έχει γίνει.

ΑΝΑΞΙΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
________

Η ορθοδοξία μας είναι το τελευταίο οχυρό αντίστασης στην υποδούλωση υλική και πνευματική της πατρίδας μας. Αντιστάθηκε και επέζησε σε παρόμοιες και ακόμα και πιο δύσκολες συνθήκες. Στην κορυφή της όμως βρίσκονταν αληθινοί ιεράρχες που καθοδήγησαν το καράβι στην μεγάλη τρικυμία και όχι συμβιβαζόμενοι και ενδιαφερόμενοι μόνο για τις προσωπικές τους διαπλοκές. Φτάνει πια. Σύντομα οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα για όλους μας.


ΠΗΓΗ:

Ζωηφόρος

2 comments:

  1. Απαντώ στην ερώτηση του τίτλου: Πολύ φοβάμαι πως ναι, το έχουμε μάλιστα ήδη κάνει.

    ReplyDelete
  2. Και μένα αυτός είναι ο δικός μου φόβος.

    ReplyDelete