Saturday, October 29, 2011

ΝΕΕΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ


ΝΕΕΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Βίος και πολιτεία ο Μακαριότατος, αλλά και οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Δεν αναφερόμαστε μόνον στους γνωστούς Οικουμενιστές Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Διαυλείας Γαβριήλ Παπανικολάου και άλλους του ιδίου φυράματος, που δορυφορούν τον Μακαριότατο.

Ούτε στις ύποπτες συνωμοτικές δοσοληψίες του Αρχιεπισκόπου με τους τυράννους της πατρίδας μας.

Και με Οικουμενιστές συντρώγει ο Μακαριότατος και με τους εκκλησιομάχους Πασόκους ευωχείται, τα σχέδια των οποίων προωθεί σε όλα τα επίπεδα.

Για τον εγκλεισμό των ανθρώπων σε ηλεκτρονική φυλακή προσφέρει μεγάλες - μη κατά Θεόν - υπηρεσίες, στην απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των θρησκευτικών συνετέλεσε και συντελεί όσο κανείς άλλος, το χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας μεθοδικά απεργάζεται, την αθέτηση της συμφωνίας Εκκλησίας και Πολιτείας για τη μισθοδότηση των κληρικών συστηματικά προωθεί, τη συναίνεση για το διορισμό 200 μουφτήδων στη Θράκη πρόθυμα έδωσε την ώρα που έχει απαγορευθεί η χειροτονία νέων κληρικών ακόμη και σε Μητροπόλεις που έχουν 60 εφημεριακά κενά!!!

“Οι "συμβιβασμοί" έχουν και τα όριά τους Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος!!!” γράφει το αγωνιστικό ιστολόγιο “Ορθοδοξο Παρατηρητήριο”. Δυστυχώς καλοί αδελφοί.! Κανένα όριο δεν έχουν οι συμβιβασμοί του Μακαριότατου “ον έθρεψε το μάννα της Εκκλησίας και όμως έστρεψε την πτέρνα κατά της Ευργέτιδος αυτού Εκκλησίας που τον ανύψωσε κρίμασιν Κύριος οίδεν στον περίπυστον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο Αθηνών.

Αυτή τη φορά γίνονται σοβαρότατες καταγγελίες για δοσοληψίες του Μακαριότατου με πολύ ύποπτα πρόσωπα.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το θαρραλέο και αποκαλυπτικό εισαγωγικό σχόλιο του ιστολογίου “Ορθόδοξο Παρατηρητήριο”, που μας έδωσε την αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο.

*****

Εισαγωγικό σχόλιο "Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου"
___________

Θεωρούμε από κάθε άποψη ως απαράδεκτη την "εκτίμηση" του Μακαριωτάτου ότι η παρουσία του στην κατ’ εξοχήν παναιρετική συνάντηση της Νέας Εποχής (διαθρησκειακή συνάντηση στην Ντόχα) είναι απαραίτητη καθώς επίσης και ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα βγεί "ωφελημένη" από τις "ευγενικές χορηγίες" των χρηματοδοτών της "Μουσουλμανικής Αδελφότητας" και "αγαπημένων παιδιών" της Αμερικής (εμίρηδες του Κατάρ) που λίγες ημέρες πρίν έσφαξε εκατοντάδες χριστιανούς στην Αίγυπτο. Το κερασάκι στην τούρτα" ήταν η συνάντηση που είχε ο Μακαριώτατος με τον κ. Λαυρεντιάδη δηλαδή εκείνον που οι ανομίες του στην Proton Bank και αλλού προκάλεσαν πριν λίγες ημέρες ακόμα μία αφαίμαξη της τάξης των 862.000.000 ευρώ από τον ήδη αιμορραγούντα ελληνικό λαό.

Όλα τα παραπάνω υπό τις παρούσες συνθήκες μόνο ως ύβρις εναντίον του ποιμνίου της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορούν να εκληφθούν.

*****
Λαυρεντιάδης Ιερώνυμος μαζί στο Κατάρ!!!
____________

Μαζί με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη βρέθηκε στο Κατάρ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Και οι δύο έφτασαν στην Ντόχα το βράδυ της Κυριακής, διέμειναν στο ξενοδοχείο «Sheraton», όπου διοργανώθηκε διαθρησκειακή συνάντηση, εθεάθησαν να τρώνε μαζί με άλλους στο ίδιο τραπέζι το βράδυ της Δευτέρας, ενώ και οι δύο αναχώρησαν από το Κατάρ την Τρίτη...

Την άφιξη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο Κατάρ και τη διαμονή του στο ξενοδοχείο «Sheraton» επιβεβαίωσε στην «Ε» η υποδοχή του ξενοδοχείου και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η σχέση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι ιδιαίτερα στενή.

Μετάλλιο
_________

Στις 7 Ιουλίου 2010, ο Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση της ΜΚΟ «Αποστολή», είχε ευχαριστήσει δημόσια τον επιχειρηματία «για τη μέχρι σήμερα σημαντική υποστήριξη στο έργο» της Αρχιεπισκοπής. Είχε τιμήσει δε τον Λαυρεντιάδη με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα, που ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η συνοδεία του όπως και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης βρίσκονταν στο Κατάρ, η εταιρεία Alapis, άλλοτε ναυαρχίδα των δραστηριοτήτων του επιχειρηματία, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής των διατάξεων του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007.

Αρχων
_________

Σχετικά με την παρουσία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο Κατάρ ρωτήθηκε η Αρχιεπισκοπή. Οπως ανέφερε εκπρόσωπός της, ο επιχειρηματίας παραβρέθηκε στο διαθρησκειακό συνέδριο που έγινε στην Ντόχα ως άρχων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Πρόσθεσαν δε ότι στο δείπνο που παρατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας εκτός του αρχιεπισκόπου και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη συμμετείχαν και άλλα πρόσωπα.

ΠΗΓΗ:

enet.gr,

*****

Για όσους δεν ξέρουν "τι εστί" Λαυρεντιάδης
________________

Σκάνδαλο στην Proton Bank! Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατηγορείται ο Λαυρεντιάδης
Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση εγκληματικής δραστηριότητας με ξέπλυμα χρήματος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και με ευρύτερες διαστάσεις που φτάνουν μέχρι τις ΗΠΑ και την εμπλοκή πρώην στελεχών της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, με επίκεντρο το θεωρούμενο ως «άνθρωπο των ΗΠΑ» στην Ελλάδα μέχρι πριν από ένα χρόνο, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προήλθε από εγκληματικές δραστηριότητες είναι ο μεγαλομετόχος της Proton Bank Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος έχει μετακομίσει εδώ και οκτώ μήνες και ζει μόνιμα στο Λονδίνο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Αντώνης Αθανάσογλου και έξι πρώην στελεχών της ίδιας τράπεζας με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ!

Η ίδια η τράπεζα έχει τεθεί σε καθεστώς «επιτροπείας» από την Τράπεζα της Ελλάδος μετά τα ευρήματα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για ύποπτες αν όχι παράνομες συναλλαγές των μελών της διοίκησης η οποία παραιτήθηκε. Επίσης «πάγωσαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του μεγαλομετόχου, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, Αντώνη Αθανάσογλου, και των έξι πρώην στελεχών.

Είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα που έχει ανακύψει με την τράπεζα που προκάλεσε την παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Νικολούδη, με απόφαση του οποίου παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Ταυτόχρονα απαγορεύθηκε η οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του κ. Λαυρεντιάδη ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιεί η ανεξάρτητη αρχή, έχοντας στη διάθεσή της ισχυρές ενδείξεις ότι τον τελευταίο καιρό διακινούνται από τα πρόσωπα αυτά μεγάλα χρηματικά ποσά που είναι πιθανόν να αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της Αρχής κ. Νικολούδη που κοινοποιήθηκε την Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος, απαγορεύεται στο εξής η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών του Λαυρεντιάδη Λαυρέντιου, μεγαλομετόχου της Proton Bank.

Ταυτόχρονα απαγορεύεται με την ίδια απόφαση η πρόσβαση των συγκεκριμένων προσώπων σε τραπεζικές θυρίδες, καθώς και η οποιαδήποτε εκποίηση ή άλλη μεταβίβαση όλων των ακινήτων που κατέχει ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην περιοχή του Ρέντη.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την Proton Bank, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας επέλεξε ως νέο αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γιώργο Τανισκίδη.

ΠΗΓΗ:

Ορθόδοξο Παρατηρητήριο,

No comments:

Post a Comment