Tuesday, October 11, 2011

ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΩΣΙΑΣ


ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=======


Θαρραλέα υπήρξε η παρέμβαση του Μακαριότατου Πατριάχη Μόσχας κ. Κυρίλλου υπέρ των απηνώς υπό των μουσουλμάνων διωκομένων Κοπτών της Αιγύπτου.


Ο Πατριάρχης Μόσχας ήταν σαφής. Καταδικάζει με αποφασιστικότητα τη βία των μουσουλμάνων και καλεί σε επαγρύπνηση για να προληφθούν παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.


Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

____________


Η φωνή του Πατριάρχη Ρωσίας είναι στη σωστή γραμμή. Μιλά για χριστιανοφία και διωγμό των χριστιανών. ΟΧΙ για ανοχή των θρησκειών.


Ορισμένοι παριστάνουν τους ανήξερους. Προσποιούνται ότι το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες τα ακραία στοιχεία που δείχνουν έλλειψη ανοχής προς τους άλλους.


Αυτό είναι παραμύθι της Χαλιμάς. Ούτε οι Βουδδιστές, ούτε οι Ιουδαίοι, ούτε οι Χριστιανοί, ούτε οι Μπαχάι, ούτε οι Ζωροάστρες καταδιώκουν και σκοτώνουν άλλους για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις ή πυρπολούν οίκους λατρείας.


ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

_________


Αυτά είναι κατορθώματα των μουσουλμάνων. Και δεν πρόκεται απλά για τους ακραίους μουσουλμάνους αλλά την ίδια τη θρησκεία του Κορανίου που χωρίζει τον κόσμο σε δύο στρατόπεδα. Το στρατόπεδο του Ισλάμ και το στρατόπεδο του πολέμου.


Δεν υπάρχουν και σε άλλες θρησκέιες ακραίοι άνθρωποι ικανοί για έγκλημα; Υπάρχουν αλλά δεν είναι παρά μεμονωμένα άτομα ή ολογομελείς ομάδες, που ενεργούν αντίθετα με τις επιταγές της θρησκείας τους.


Στο Ισλάμ από την άλλη έχουμε να κάνουμε με οργανωμένες ομάδες αποφασισμένων και αδίστακτων, με εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς και προπαντός με ανθρώπους, οι οποίοι κατά βάθος έχουν στο πλευρό τους όλους τους οπαδούς του Κορανίου, ακόμη και τα μετριοπαθή στοιχεία τα οποία στη θεωρία καταδικάζουν τις εγκληματικές ενέργειες στην πραγματικότητα όμως επιχαίρουν για τους διωγμούς των χριστιανών.


Επομένως η παρέμβαση του Πατριάρχη Ρωσίας υπήρξε εύστοχη και δυναμική, επειδή έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.


ΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ

__________


Μόνη επιφύλαξη είναι η απειλή του Μακαριότατου προς τους ηγέτες του Ισλάμ ότι τέτοιες ενέργειες θα βάλουν σε απειλή τον Χριστιανικό-μουσουλμανικό διάλογο.


Την απειλή όμως αυτή δεν την υπολογίζουν οι μουσουλμάνοι επειδή δεν έχουν ποτέ εναποθέσει τις ελπίδες στους σε κάποιο αναποτελεσματικό διάλογο με τους χριστιανούς.


Οι χριστιανοί μόνον ενδιαφέρονται γι’ αυτόν τον εντελώς αναποτελεσματικό διάλογο επειδή είναι τα θύματα. Οχι οι διώκτες. Επομένως γιατί να ανησυχούν οι μουσουλμάνοι επειδή τυχόν θα τερματιστεί ο ανερμάτιστος Διαθρησκειακός διάλογος;


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΟΣΧΑΣ: “ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ”

======


Την έντονη θλίψη του εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, με αφορμή τις αιματηρές επιθέσεις κατά των Χριστιανών στο Καϊρο.

«Η Ρωσική Εκκλησία με πόνο και θλίψη παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Για ακόμη μια φορά χύθηκε αίμα, και καταστράφηκαν εκκλησίες. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια έντονη αύξηση μισαλλοδοξία κατά των Χριστιανών στην Αίγυπτο», ανέφερε σε δήλωσή του ο Πατριάρχης Μόσχας.

Επίσης ο Πατριάρχης τόνισε: «Η Εκκλησία μας γνωρίζει από την πρόσφατη ιστορία της, τον πόνο των ανθρώπων για την καταστροφή των Εκκλησιών. Θα υψώσουμε την φωνή μας, για την υπεράσπιση των αδελφών μας, και καλούμε την παγκόσμια κοινότητα να μην παραμείνει αδιάφορη στις πράξεις ανομίας.»

«Η επιθετικότητα κατά των χριστιανών είναι στη συνείδηση των καταστρεπτικών ριζοσπαστικών δυνάμεων και καθοδηγείται με πνευματικά κίνητρα. Εμείς κάνουμε έκκληση προς του ηγέτες του Ισλαμικού κόσμου να καταδικάσουν τη βία κατά των χριστιανών, να σέβονται τα δικαιώματά τους, στη διατήρηση της θρησκευτικής ελευθερίας. Αλλιώς απειλείται το μέλλον του Χριστιανο – μουσουλμανικού διαλόγου», πρόσθεσε ακόμη ο κ. Κύριλλος.

Να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, καλεί και τις αιγυπτιακές αρχές να θέσουν τέρμα στη βία και στην καταστροφή των ναών.

Τέλος, τονίζει ότι «η Ρωσική Εκκλησία επαναλαμβάνει την στήριξη της, για τους αδελφούς τις της Αιγύπτου, ενθαρρύνοντας τους να διατηρήσουν πνεύμα ειρήνης, και να μην υποκύψουν στις προκλήσεις.»



ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment