Sunday, October 23, 2011

Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ



Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


“Είμαστε αδελφοί και αδελφές με τους μουσουλμάνους στη πίστη στον Αβραάμ”!!! είπε ο Παπικός Βόλφγκαγνκ στο Διαθρησκειακό συνέδριο Μουσουλμάνων και Παπικών σε Διαθρησκειακό συνέδριο που οργάνωσε Παπικό μοναστήρι της Αυστρίας που πρωτοστατεί στο διάλογο Παπικών και μουσουλμάνων.


Περίεργη τω όντι θεωρία!


Εμείς ξέρουμε ότι οι Προφήτες και οι Πατριάρχες της Παλαιάς Διαθήκης έβλεπαν “την δόξα του Θεού την απολυμμένην”, δηλαδή την άκτιστη δόξα του Χριστού, η οποία όμως δεν μπορούσε να νικήσει το θάνατο. Οχι ότι πίστευαν στον ίδιο Θέο με τους μουσουλμάνους!


Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν στον Αλλάχ και οι χριστιανοί - αλλά και οι Αγιοι της Παλαιάς Διαθήκης - πίστευαν και πιστεύουν στον Χριστό.


Δέχονται οι Μουσουλμάνοι το Χριστό ως Θεό; Πολλού γε και δη! Θεωρούν καθαρή βλασφημία την πίστη στο Χριστό ως Θεό. Επομένως; Πώς πιστεύουμε στον ίδιο Θεό με τους Μουσουλμάνους;


Θα μου πείτε. Καλά αυτά τα λέγουν οι Παπικοί. Πλάνες πλανεμένων ανθρώπων. Σωστά. Αρκεί να μην ανοίξει η όρεξη κάποιων δικών μας και αρχίσουν να λένε παρόμοια πράγματα.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΑΥΣΤΡΙΑ - ΠΑΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΟ ΠΟΥ ΟΙ “ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑΧ”!!!

===========


Στο Ρωμαιοκαθολικό μοναστήρι premonstrantskom Shlegl (Άνω Αυστρία) πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση ρωμαιοκαθολικών και μουσουλμάνων για θέματα πίστεως. Θέμα της φετινής χρονιάς το «Ισλάμ - Χριστιανισμός: Πιστεύουμε στον ίδιο Θεό; Αυτό που μας ενώνει και τι μας χωρίζει;"


Στην ετήσια συνάντηση διαπιστώθηκε ότι ο διαθρησκευτικός διάλογος είναι απαραίτητος για να βρεθούν τρόποι για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, την κατανόηση, την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία να μάθουν ο ένας από τον άλλο.


Στη συνέχεια, οι ομιλητές συμφώνησαν ότι χριστιανοί και μουσουλμάνοι πιστεύουν σε ένα Θεό που οι «μουσουλμάνοι τον ονομάζουν Αλλάχ», δήλωσε ο μουσουλμάνος Χασάν Αλ. Ο επιστήμονας σημείωσε ότι «στο Κοράνι υπάρχουν τμήματα, το περιεχόμενο των οποίων έχει πολλά κοινά με την ιερή ιστορία των Εβραίων και των Χριστιανών».


Ο Ρωμαιοκαθολικός θεολόγος Wolfgang, τόνισε ότι: "είμαστε - αδελφοί και αδελφές στην πίστη του Αβραάμ" και η διαφορά μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ είναι, «οι διαφορετικές ερμηνείες των γεγονότων. Αυτό σχετίζεται με την απόρριψη από τους μουσουλμάνους της Σταύρωσης του Ιησού».


Ως μία από τις διαφορές μεταξύ των δύο θρησκειών, αναφέρθηκε «η αγάπη ακόμα και για τους εχθρούς", που είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της χριστιανικής ηθικής, αλλά δεν υπάρχει στο Ισλάμ.


Οι συζητήσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στο μοναστήρι Shlegl, ξεκίνησαν πέρυσι. Ο ηγούμενος της μονής Felhofer, πιστεύει ότι η συνάντηση θα συμβάλει στην επίτευξη μεγαλύτερης κατανόησης ανάμεσα στις δύο θρησκείες. Στην επόμενη συνάντηση θα συζητήσουμε όχι μόνο θέματα δόγματος, τόνισε, αλλά και εκείνα που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη.



ΠΗΓΗ:



Ακτίνες,


(bogoslov)

No comments:

Post a Comment