Wednesday, October 26, 2011

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΙΩΣΗΦ















ΝΕΟΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΙΩΣΗΦ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Είναι παγκοίνως γνωστή η ρητορική δεινότητα και η θεολογική και η φιλολογική επάρκεια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Προικοννήσου Ιωσήφ, που κοσμεί με την παρουσία του την Ιεραρχία του Οικουμενικού Θρόνου.

Παραδοσιακός ιεράρχης, ανάστημα του π. Αυγουστίνου, του π. Χαράλαμπου Βασιλόπουλου, του π. Γεωργίου (Καψάνη) και άλλων όντως πνευματικών ανθρώπων που είχε την ευλογία να συνδεθεί πνευματικά, δίνει την ορθόδοξη μαρτυρία σε καιρούς χαλεπούς.

Ευτυχώς που ο ρέκτης Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ περιβάλλει με την αγάπη του τον Σεβασμιότατο Προικοννήσου και η μεταξύ των δύο παραδοσιακών ιεραρχών γόνιμη συνεργασία απέδωσε στην Εκκλησία καρπούς αγλαούς.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ π. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗ
______________

Ουδόλως παράξενο λοιπόν το ότι ο Σεβ. Προικοννήσου, ο οποίος - συν τοις άλλοις - τιμά βαθύτατα τον αείμνηστο Γεροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, βρέθηκε στο στόχαστρο του ελεεινού υποκειμένου το οποίο ο π. Θεόδωρος Ζήσης - ως μη όφειλε - προώθησε ως συντονιστή της Συνάξεως της Ομολογίας για τον Οικουμενισμό, αλλά και στην αρχισυνταξία του “Ορθοδόξου Τύπου”.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
________

Η ευθύνη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισίας είναι εξίσου ασήκωτη επειδή, όχι μόνον δεν εξέτασε - ως όφειλε - το ποιόν του βρωμερού αυτού υποκειμένου πριν τον δεχτεί στη Μητρόπολη Κηφισίας, αλλά και τώρα, παρόλον ότι του έδωσε εντολή να μην ανακατεύεται με την έκδοση του “Ορθοδόξου Τύπου” εξακολουθεί να είναι κατ’ ουσίαν αρχισυντάκτης του και όμως ο Σεβασμιότατος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Επομένως είναι διπλά εκτεθειμένος ο Σεβασμιότατος Κηφισίας. Καταρχήν επειδή ανέχεται τον βρωμερό και σατανικό αυτό κληρικό να κοπρίζει κυριολεκτικά - με την παρουσία του - το Αγιο Θυσιαστήριο, αλλά και επειδή δεν ενεργεί τα δέοντα ώστε να εξαναγκάσει να τερματίσει τη συνεργασία του με τον “Ορθόδοξο Τύπο”.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ
________

Και βεβαίως οι ευθύνες του π. Βασίλειου Βολουδάκη είναι τεράστιες επειδή έχει τη δύναμη - όπως γνωρίζουν οι πάντες - να ελέγχει - όταν θέλει - όσα συμβαίνουν στον “Ορθόδοξο Τύπο”, και όμως δεν πράττει το καθήκον του και "ποιεί την νήσσαν" χωρίς φυσικά να πείθει κανένα με τη στρουθοκαμηλική τακτική του.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αδίστακτο διασυρμό ενός πνευματικού και λογίου ιεράρχη, αλλά και την ελπίδα ότι θα ενεργήσουν τα δέοντα αυτοί που βρήκαν το χρόνο να συκοφαντήσουν τους Αγιορείτες ηγουμένους ως οικουμενιστές αλλά έμμεσα και τον π. Εφραίμ της Αριζόνας. Ο π. Εφραίμ τυγχάνει πνευματικός πατέρας πολλών ηγουμένων του Αγίου Ορους αλλά και υπεδέχθη - ως είχε χρέος - τον Παναγιότατο όταν επεσκέφθη το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

Οι αθλιότητες φυσικά του π. Βαδραχάνη εναντίον του Σεβ. Προικοννήσου δεν αναδημοσιεύονται, επειδή τα γραπτά του βρωμερού αυτού κληρικού “είναι - όπως έλεγε ο π. Παίσιος - ακριβώς όπως τα κόπρανα. Οσο τα ανακατεύεις τόσο μεγαλύτερη δυσοσμία αναδύεται.”

*****

ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΙΩΣΗΦ: “Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΑ ΑΓΙΟΥΣ”
========

Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Δημήτριος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Πειραιά επί τη ευκαιρία της εορτής που αποδίδει η Εκκλησία μας, στο πρόσωπο του Αγίου που ιδιαίτερη σέβονται και τιμούν οι πιστοί Χριστιανοί στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο.
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της ενορίας μας ιδιαίτερη ήταν η μεγαλοπρέπεια της σημερινής εορτής.
Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ μαζί με ιερείς οι οποίοι ήταν συλλειτουργοί στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Πολλοί ήσαν επίσης οι πιστοί που από νωρίς γέμισαν το χώρο του ναού και ήταν συμπροσευχόμενοι.
Εποικοδομητικός και πολύ ενθουσιαστικός ήταν ο λόγος του Σεβασμιωτάτου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η Ελλάδα υπήρξε το λίκνο του πολιτισμού αλλά και εκείνη που με το ορθόδοξο βίωμα της και την παράδοση της έγινε φάρος για όλον τον κόσμο.»
«Σε μια εποχή που οι κυβερνώντες με τους χειρισμούς τους ταπεινώνουν αυτόν τον υπερήφανο λαό, η Ελλάδα συνεχίζει να γεννά Αγίους, να ακουμπά επάνω τους και να μην ταπεινώνεται», πρόσθεσε επίσης ο κ. Ιωσήφ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας προσήλθαν αντιπροσωπείες μαθητών από τα σχολεία της ενορίας κρατώντας Ελληνική Σημαία.
Τέλος να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων τίθεται σε προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος, το οποίο έχει μεταφερθεί από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιμυαλών και το οποίο θα παραμείνει στο Ναό μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 30 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ:
Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment