Saturday, October 22, 2011

ΑΗΘΕΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ



ΑΗΘΕΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με ιδιαίτερη απογοήτευση παρατηρούμε ότι συνεχίζονται οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον των Αγιορειτών Πατέρων από τις στήλες του “Ορθοδόξου Τύπου”.

Με τα επαίσχυντα αυτά κείμενα οι Αγιορείτες πατέρες κατηγορούνται ως οικουμενιστές και προδότες της πίστεως απλά και μόνον επειδή υποδέχθηκαν -καθώς είχαν χρέος- τον Οικουμενικό Πατριάρχη -δηλαδή τον επιχώριο επίσκοπο- στο Αγιον Ορος.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να χαρακτηρίζονται γι’ αυτό το λόγο οι Αγιορείτες Πατέρες οικουμενιστές και προδότες της πίστεως.

Το Αγιον Ορος έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη με κρυστάλλινη σαφήνεια τις αντι-οικουμενιστικές παραδοσιακές θέσεις του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Αθωνίτες πατέρες έχουν την πρόθεση να μετατρέψουν το Αγιον Ορος σε σφηκοφωλιά σχισματικών.

Την κρυπτοσχισματική αποτειχιστική αυτή τάση άλλοι φαίνεται ότι την καλλιεργούν και διακαώς επιθυμούν στο βάθος της καρδίας τους.

ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΕΣ
__________

Συνιστά πραγματική αήθεια η αναφορά στους Εσφιγμενίτες ως “αποτειχισμένους”, ενώ είναι τοις πάσιν γνωστόν ότι έχουν κάθε είδους εκκλησιαστική κοινωνία με τη σχισματική και αιρετική ομάδα του Χρυσόστομου (Κιούση) που έχει σήμερα “Αρχιεπίσκοπο” τον Αχαίας Καλλίνικο.

Είναι εντελώς απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται απλά ως “παλαιά αδελφότητα” η αιρετική και σχισματική Παλαιοημερολογίτικη κάστα της Εσφιγμένου. Πού την βρήκε την κανονική ιερωσύνη η ομάδα του Κιούση; Εκτός και αν ορισμένοι θεωρούν κανονικές τις υπερόριες χειροτονίες.

Ποια Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζει τις χειροτονίες και τα μυστήρια των σχισματικών και αιρετικών Παλαιοημερολογιτών ως έγκυρα;

ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ, ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ
__________

Οσοι κόπτονται για την κανονική και δογματική ακρίβεια σε βαθμό που θεωρούν τους Αγιορείτες Πατέρες προδότες της πίστεως, επειδή υποδέχθηκαν τον επιχώριο επίσκοπο - τουτέστιν τον Οικουμενικό Πατιάρχη - αναμέναμε ότι θα έβρισκαν και ορισμένους λόγους αυστηρότητας προς όσους θεωρούν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου ψωμί και κρασί και όσους “αναμυρώνουν” όσους έχουν την αφροσύνη ή την ιδιοτέλεια να προσέλθουν στις τάξεις τους.

Ο π. ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ;
________

Αν ορισμένοι νομίζουν ότι οι Αγιορείτες είναι προδότες της πίστεως επειδή υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη στον Αγιον Ορος, γιατί με την ίδια λογική δεν είναι προδότης της πίστεως ο π. Παίσιος, ο οποίος και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο υπεδέχθη στο κελλί του στην Παναγούδα και ο ίδιος πήγε να πάρει την ευλογία του αείμνηστου Δημητρίου στο Πρωτάτο στις Καρυές;

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ;
____________

Με την ίδια λογική, γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα όταν οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος προσκαλούν τον Πατριάρχη στις Μητροπόλεις τους και συλλειτουργούν μαζί του;

Ο Σεβ. Πειραιώς λ.χ., ο οποίος κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια, υπεδέχθη τον Οικουμενικό Πατριάρχη και συλλειτούργησε μαζί του είναι Οικουμενιστής και προδότης της πίστεως;

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο οποίος προσκάλεσε στη Μητρόπολή του τον Παναγιότατο και συλλειτούργησε κατ’ επανάληψη μαζί του, είναι οικουμενιστής και προδότης της πίστεως;

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος - ως κυρίαρχος επίσκοπος του Αγίου Ορους - έχει αναφαίρετο κανονικό δικαίωμα να πηγαίνει στο Αθωνα όποτε επιθυμεί και οι Αγιορείτες πατέρες έχουν υποχρέωση να τον υποδέχονται με σεβασμό και αγάπη.

Αντίθετα οι Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας δεν έχουν υποχρέωση να τον προσκαλούν και να συλλειτουργούν μαζί του.

Και όμως κατ’ επανάληψη ο Παναγιότατος επεσκέφθη τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και συλλειτούργησε με δεκάδες Μητροπολίτες, οι οποίοι προσκάλεσαν τον Παναγιότατο στη Μητρόπολη τους και του επιδαψίλευσαν παντοειδείς τιμές.

Βάσει ποιας λογικής ή θεολογικής συνέπειας οι Αγιορείτες Πατέρες θεωρούνται Οικουμενιστές και προδότες της πίστεως επειδή υποδέχονται τον επιχώριο επίσκοπο και δεν είναι οικουμενιστές και προδότες της πίστεως όσοι ανήκουν στη Δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος και όμως προσκαλούν και συλλειτουργούν με τον Παναγιότατο;

Πώς γίνεται ορισμένοι να αποκαλούν τον Αγιο Πειραιώς “λέοντα της Ορθοδοξίας” και να ευχαριστούν τον Θεό που μας τον χάρισε, παρόλον ότι γνωρίζουν ότι ο Σεβασμιότατος συλλειτούργησε κατ’ επανάληψη με τον Παναγιότατο και την ίδια ώρα να εξαπολύουν μύδρους με κατηγορίες για προδοσία της πίστεως εναντίον των Αγιορειτών πατέρων απλά και μόνον επειδή υποδέχθηκαν τον οικείο ποιμενάρχη;

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ
________

Εξ όσων τουλάχιστον εμείς γνωρίζουμε όλοι ανεξαίρετα οι ηγούμενοι του Αγίου Ορους είναι βράχοι της πίστεως και έχουν ομόφωνα με αυστηρότατα κείμενα καταδικάσει κάθε οικουμενιστική αβαρία του Πατριαρχείου.

Αν ορισμένοι έχουν στοιχεία που αποδεικνύει το αντίθετο οφείλουν να κάνουν συγκεκριμένες και επώνυμες κατηγορίες.

Να κατονομάσουν τους ηγούμενους του Αγίου Ορους οι οποίοι πρόδωσαν την πίστη μας.

Να καταγγείλουν συγκεκριμένα ποια κακοδοξία διατύπωσαν όσοι - κατά τον ισχυρισμό τους - πρόδωσαν την πίστη μας, να μας αποκαλύψουν ποιος τυχόν εξ αυτών αναίρεσε την υπογραφή του από τα καταδικαστικά κείμενα που ομόφωνα εξέδωσε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους εναντίον του Οικουμενισμού.

Αν δεν το πράξουν και αν συνεχίσουν τις ανώνυμες γενικές καταγγελίες κατά των Αγιορειτών πατέρων ένα μόνον θα καταφέρουν. Να μείνουν σοβαρά εκτεθειμένοι.

No comments:

Post a Comment