Tuesday, October 25, 2011

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ



ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Αρχίσαμε με την επίσκεψη του ιδίου του Αρχιεπισκόπου στη Γερμανία όπου πήγε να εμπνευστεί από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα των ετεροδόξων.!!!

Συνεχίσαμε με την αποστολή πολυμελούς ομάδας της ΕΚΥΟ στους Αγγλικανούς για να μαθητεύσουν στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.!!!

Ακούσαμε κάποια μισόλογα εκ μέρους της κυβέρνησης για τη μισθοδοσία των κληρικών κατά το ήμισυ από τον κορβανά της Εκκλησίας, που διαψεύστηκαν στη συνέχεια επειδή υπήρξε αντίδραση.

Ακούσαμε από πολλούς Μητροπολίτες - και μάλιστα από διάφορες πτέρυγες της Ιεραρχίας - άρρητα ρήματα υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας.

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
_______

Ο Σεβ. Μεσσηνίας ήδη επιχειρηματολόγησε υπέρ της μερικής καταβολής του μισθού των κληρικών από την Εκκλησία. Το εγχείρημα του Μεσσηνίας εντάσσεται στη στρατηγική να απαλλαγεί η Πολιτεία από το βάρος των επικρίσεων ότι αθετεί τη σύμβαση με την Εκκλησία που προνοεί τη μισθοδοσία των κληρικών από το κράτος, και να δοθεί η εντύπωση ότι ανελήφθη πρωτοβουλία εκ μέρους της Εκκλησίας να αθετηθεί η σύμβαση Εκκλησίας και Πολιτείας.!!!

Η ΑΤΟΠΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ι. ΚΟΝΙΔΑΡΗ
__________

Ο Καθηγητής του Εκκλησιαστικού Δικαίου κ. Ι. Κονιδάρης - σε συνέντευξή του στον κ. Ν. Παπαχρήστου - του Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ - μεταξύ άλλων άτοπων τάσσεται υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας και υπέρ της ανάληψης της μισθοδοσίας των κληρικών από την Εκκλησία.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ
__________

Παράλληλα ο Μακαριότατος ανέλαβε την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει το φιλανθρωπικό έργο και τα άλλα έξοδα της Συνόδου με την αξιοποίηση των απομειναρίων της εκκλησιαστικής περιουσίας σε συνεργασία με τον Εμίρη του Κατάρ.!!!

ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
____________

Σε απλά Ελληνικά. Ο Αρχιεπίσκοπος ανέλαβε πλήρως το ρόλο που του ανέθεσε το ΠΑΣΟΚ. Καταρχήν να καταστήσει την Εκκλησία Τμήμα του Υπουργείου κοινωνικής Προνοίας.

Ακολούθως να προωθήσει τον πλήρη δυσμενή σε βάρος της Εκκλησίας χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας με την αποδέσμευση της Πολιτείας από τις νομικές της υποχρεώσεις έναντι της Εκκλησίας.

Παράλληλα αποδύθησε σε σκληρό αγώνα για να μη βρεθούν οι άθεοι κυβερνώντες στο μάτι του κυκλώνα ως Εκκλησιομάχοι.

ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ Ο ΔΙΑΥΛΕΙΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
____________

Απορία. Υπό ποία ιδιότητα ο Θεοφιλέστατος Διοκλείας συνόδευσε τον Μακαριότατο στις συνομιλίες του με τον Εμίρη του Κατάρ; Ποιος είναι ο λόγος που έγινε κυριολεκτικά η σκιά του Μακαριότατου; Γιατί προωθείται με αυτό τον προκλητικό τρόπο; Γιατί κατέστη τόσο πολύτιμος συνεργάτης του Μακαριότατου; Εξαιτίας του πλούσιου οικουμενιστικού του βιογραφικού ή μήπως εξαιτίας της ικανότητάς του να κινείται επιδέξια σε κάθε είδους Αυλές και Εκκλησιαστικά και πολιτικά παρασκήνια; Μήπως εκπαιδεύεται ως ο ευνοούμενος του Αρχιεπισκόπου για τη διαδοχή;

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ
__________

Δεύτερη απορία. Τι δουλειά είχε ο Μακαριότατος να παρακαθήσει "άτυπα" στο συνέδριο για την ανεξιθρησκεία; Για business - ιερό έστω - δεν πήγε στο Κατάρ; Μήπως δόθηκε στο Μακαριότατο και η ευκαιρία να συμπροσευχηθεί "άτυπα" με τους συνέδρους;

No comments:

Post a Comment