Sunday, October 16, 2011

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΩΣ "ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΑΡΧΟ"


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΩΣ “ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΑΡΧΟ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος έριξε την μπαλωθιά του και προκάλεσε δημόσια τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο λέγοντας ότι το πρότυπο του Ιεράρχη - εν προκειμένω ο αείμνηστος Μητροπολίτης Αθηνών Νεόφυτος Βάμβας - χρησιμοποίησε και το πετραχήλι και το καρυοφύλλι.

Θαρραλέο εκ μέρους του Αγίου Φθιώτιδος να εγκαλέσει δημόσια και κατάμουτρα τον “πρασινοφρούραρχο” Αρχεπίσκοπο.!

Να σημειωθεί ότι ο Αγιος Φθιώτιδος δεν είναι η πρώτη φορά που μίλησε δημόσια για το θέμα. Είναι ο μόνος ιεράρχης που είπε κατάμουτρα στη προηγούμενη Συνοδο της Ιεραρχίας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι ενεργεί ως πρασινοφρούραρχος της Εκκλησίας.

Και η απάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου; Αλλά λόγια να αγαπιοπάμαστε.

Ο λαός θέλει πρότυπα, είπε.

Σωστά Μακαριότατε. Πρότυπα! Οχι συνθηκολόγους και συνωμότες με τους άθεους και τους εκκλησιομάχους που απεργάζονται δεινά για την πατρίδα και την Εκκλησία μας!

Με τον πήχυ και το μέτρο που εσείς βάζετε μπορείτε να κοιμάστε ήσυχος. Είστε κατά γενική ομολογία ο χειρότερος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο οποίος όχι απλά δεν έχει τις ικανότητες και το ηγετικό ανάστημα να αντιταχθεί στα σχέδια των εκκλησιομάχων, αλλά είναι και συνωμότης με τους άθεους κρατούντες.

Δεν τρέφουμε καμιά ψευδαίσθηση πια. Τίποτα καλό δεν μπορεί να κάνει ο Μακαριότατος. Τις ελπίδες μας αναθέσαμε εξ ολοκλήρου στους άλλους ιεράρχες οι οποίοι έχουν φόβο Θεού και οι οποίοι πρέπει να πάρουν το καρυοφύλλι και να το στρέψουν αδίστακτα εναντίον του συνωμότη και συνθηκολόγου Αρχεπισκόπου Ιερωνύμου.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: “ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΤΥΠΑ”

Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη
==========
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα στην Αταλάντη η επέτειος των 250 ετών από την γέννηση και 150 ετών από την κοίμηση του από Ταλαντίου Μητροπολίτη Αθηνών Νεοφύτου Μεταξά.
Το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, συλλειτουργούντων Αγίων Αρχιερέων Μελών της Ιεράς Συνόδου.
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος στην προσφώνησή του, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, τον βίο, το έργο και την προσφορά του Επισκόπου Ταλαντίου Νεοφύτου Μεταξά και πρώτου Προέδρου της Ιεράς Συνόδου.
«Ο Επίσκοπος Νεόφυτος το έτος 1833 στο Ναύπλιο, υπέγραψε το πρωτόκολλο του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό τον τίτλο ο Επίσκοπος Ταλαντίου Νεόφυτος και Τοποτηρητής Αθηνών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος.
Εν συνεχεία ο κ. Νικόλαος τόνισε: «Το έτος 1850 όταν η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία εξέδωσε το συνοδικό τόμο της αναγνωρίσεως του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ονομάστηκε Μητροπολίτης Αθηνών, γενόμενος πρώτος πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου».
«Υπήρξε λόγιος, νηστευτής, φιλακόλουθος, καλοκάγαθος, φιλάνθρωπος και εις το έπακρον φιλόπατρις. Αυτός πρώτος στην Αταλάντη ύψωσε την σημαία της Επαναστάσεως, πολέμησε με τον Αθανάσιο Διάκο, τον Ησαΐα Σαλώνων και τους καπεταναίους της Ρούμελης. Πετραχήλι και καρυοφύλλι ήταν τα όπλα του, ενώ έδωσε τα πάντα για την πατρίδα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας από την πλευρά του, αναφερόμενος στον Νεόφυτο Μεταξά, ανέφερε ότι έριξε πολύ σπόρο σ΄ αυτόν τον τόπο.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην σημερινή εποχή, την οποία χαρακτήρισε μια εποχή σύγχυσης, τονίζοντας ότι «ο κληρικός και τότε και τώρα προκαλείτε και προσκαλείτε να προσφέρει όσο μπορεί περισσότερο».
«Η πρόσκληση και πρόκληση σήμερα είναι η συνεργασία του Δημάρχου με τον Μητροπολίτη σας, αυτό είναι κάτι που είναι χρωστούμενο σήμερα, αρκετά πολλά χρόνια και καιρό ζήσαμε χωριστά. Σήμερα όμως είναι ανάγκη από κάθε άλλη φορά, να συνεργαστούμε και να είμαστε ενωμένοι», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Επίσης ο Μακαριώτατος, τόνισε ότι «σήμερα πρέπει να βρούμε το μυστικό ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και ενωμένοι όλοι τις δυνάμεις μας, να τις στρέψουμε προς την υπέρβαση. Το ξεπέρασμα των δυσκολιών, οι οποίες είναι πρώτα εσωτερικές και ύστερα εξωτερικές.»
«Αυτή η γιορτή σήμερα προβάλει πρότυπα και τα πρότυπα μας λείπουν σήμερα, ψάχνουμε να τα βρούμε και δεν τα βρίσκομαι σε όλους τους χώρους. Τι είναι αυτό που σήμερα μας δίνει ο Νεόφυτος Μεταξάς; Μας δίνει το παράδειγμά του! Έδωσε όλη του, την ζωή αγωνιζόμενος γυρίζοντας όπου ήταν ανάγκη και προσφέροντας και στο τέλος πεθαίνει χωρίς να αφήσει τίποτα γιατί είχε αφήσει βαθιά κληρονομιά, αυτή που συναντούμε σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος.
Εν συνεχεία με στεντόρεια φωνή ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Σήμερα, χρειαζόμαστε αυτά τα πρότυπα, αλλά τα πρότυπα δεν μπορούν να γίνουν με εγωπάθεια, δεν μπορούν να γίνουν με εγωισμό! Τα πρότυπα αυτά καλλιεργούνται μόνο με θυσία…»
«Λένα πολλοί ότι χάθηκαν οι αξίες και πρέπει να τις βρούμε, τις αρχές γιατί χωρίς αυτές δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, πρέπει να τις επαναφέρουμε. Όμως οι αξίες και οι αρχές δεν πωλούνται ούτε αγοράζονται, οι αξίες και οι αρχές δημιουργούνται με πνεύμα θυσιαστικό, γι΄ αυτό οι πατέρες μας έχουν υπογραμμίσει: το αγαθό, η θυσία, οι αρχές, απαιτούν αίμα και αγώνα», υπογράμμισε κλείνοντας ο Μακαριώτατος.
Τέλος να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ανακηρύχθηκε από τον Δήμαρχο Λοκρών κ. Νικόλαο Λιόλο, επίτιμος Δημότης Λοκρών και του απονεμήθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης της Αταλάντης.

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment