Thursday, October 13, 2011

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΩΚΗΣΣΟΥ ΑΠΕΚΛΕΙΣΘΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΩΑΔΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΙΤΤΣΒΟΥΡΓΟΥ


ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΩΚΗΣΣΟΥ ΑΠΕΚΛΕΙΣΘΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΩΑΔΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΙΤΤΣΒΟΥΡΓΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========

Η Επαρχιακή Σύνοδος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής εξέλεξε τον Θεοφιλέστατο Τρωάδος κ. Σάββα ως νέο Μητροπολίτη Πιττσβούργου.

Βέβαια τυπικά η επαρχιακή Σύνοδος δεν εκλέγει Μητροπολίτες. Απλά καταρτίζει το τριπρόσωπο που στέλλεται στο Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο κατά κανόνα - για δεκαετίες τώρα - εκλέγει ως νέο Μητροπολίτη αυτόν που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στο τριπρόσωπο.

Θα αναμένουμε να βεβαιωθούμε ότι η Σύνοδος του Οικουμενικού Θρόνου θα επικυρώσει την εκλογή και μετά θα γράψουμε τα δέοντα.

ΑΠΕΚΛΕΙΣΘΗ Ο ΜΩΚΗΣΣΟΥ

______

Απλά - αν απηχούν την πραγματικότητα οι πληροφορίες - χαιρόμαστε χαρά μεγάλη επειδή ένας οικουμενιστής επίσκοπος - εν προκειμένω ο Θεοφιλέστατος Μωκησσού - απεκλείσθη από την εκλογή και μάλιστα καθ’ ολοκληρίαν. Δεν φαίνεται μάλιστα - από το ρεπορτάζ του κ. Καλμούκου - να συγκέντρωσε καμιά από τις 8 ψήφους των Μητροπολιτών της επαρχιακής Συνόδου που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

_________

Αν ούτως έχουν τα πράγματα είναι βέβαιο ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος κινήθηκε παρασκηνιακά και προς τους Μητροπολίτες και προς το Πατριαρχείο και απέτρεψε την εκλογή.

Αν τελικά η εκλογή του Θεοφιλέστατου Τρωάδος πραγματοποιηθεί, αυτό θα αποτελεί προσωπική επιτυχία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ο οποίος - προς τιμή του - προσπάθησε στο παρελθόν ανεπιτυχώς να εμποδίσει την εκλογή του Μωκησσού.

Ο αποκλεισμός του Μωκησσού θα αποτελέσει τιμή και για το Πατριαρχείο επειδή, αν ήθελε ο Πατριάρχης να προωθήσει τον Μωκησσού, θα μπορούσε παρασκηνιακά να επηρεάσει τους Μητροπολίτες εκλέκτορες να το κάνουν.

Αποτελεί όμως και τιμή προς τον ίδιο τον Θεοφιλέστατο Τρωάδος, επειδή ήταν ο μόνος - προς τιμή του - που αρνήθηκε μέχρι τέλους να ψηφίσει τον Μωκησσού ως βοηθό επίσκοπο της Ιεράς Μητρόπολης Σικάγου.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ ΜΑΣ

_______

Εκφράζουμε χαρά μεγάλη επειδή οι φόβοι μας ότι ίσως υπάρχει συμπαιγνία για να εκλεγεί ο Μωκησσού αποδείχτηκαν εξωπραγματικοί και αναμένουμε ότι η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα επικυρώσει την εκλογή της Επαρχιακής Συνόδου.

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

_________

Να σημειωθεί επίσης ότι είναι μεγάλος ο αριθμός ψήφων που έλαβε στο τριπρόσωπο ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σκορδαλλός, ο οποίος επίσης προωθείται από τον Σεβασμιότατο κ. Δημήτριο.

Αυτό δείχνει ότι το κύρος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου για την εκλογή επισκόπων έχει ενισχυθεί όσο ποτέ στο παρελθόν και γι’ αυτό και η ευθύνη του να εκλέγονται εφεξής παραδοσιακοί επίσκοποι με φόβο Θεού είναι τεράστια.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

__________

Δεν θα βιαστούμε να πανηγυρίσουμε φυσικά πριν δούμε την απόφαση του Πατριαρχείου να επισφραγίζει οριστικά τον καταρτισμό του τριπροσώπου, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Θεός μας λυπήθηκε και γλυτώσαμε από την εκλογή ενός οικουμενιστή επισκόπου.

Καιρός είναι η Εκκλησία της Αμερικής να απαλλαγεί από την παρουσία Οικουμενιστών επισκόπων και να εκλέγει κληρικούς με παραδοσιακό φρόνημα που δεν προσβάλλουν την ορθόδοξη συνείδηση των πιστών.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΙΤΤΣΒΟΥΡΓΟΥ Ο ΤΡΩΑΔΟΣ ΣΑΒΒΑΣ;


Του Θεόδωρου Καλμούκου

=============

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος προέκρινε στο τριπρόσωπο για Μητροπολίτη Πιτσβούργου τον Επίσκοπο Τρωάδος Σάββα, ο οποίος έλαβε 7 ψήφους.

Ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σκορδαλλός έλαβε 4 και ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Μοράλης 2.

Η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαχρείου θα εκλέξει τον πλειοψηφίσαντα Επίσκοπο Σάββα.

Ψήφισαν συνολικά 8 Μητροπολίτες της Συνόδου.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιασιτκό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”,


Εθνικός Κήρυξ


No comments:

Post a Comment